Olivenlunden 1830
Anbefalte produkter
Vårt utvalg av spennende kulinariske produkter fra Middelhavet
Sablés
kr 249
Utvalg av smørkjeks fra Provence med 3 smaker: kandisert frukt, mandler og sitronskall & verbena.
Produsert på vår egen kjeksfabrikk, La Biscuiterie de Forcalquier, med mel fra økologisk landbruk med naturlig lavt gluteninnhold.
Category: SØTE KJEKS
Grønne picholine oliven med chili
kr 159
Grønne Picholine oliven med chili. Olivenene er gitt et «kakk» for at smaken av chili skal trekke bedre inn.
Vi har reist til Provence og funnet frem til denne ekte delikatessen, hakkede grønne Picholine oliven som ligger i en lake med chili.
Disse Picholine oliven dyrkes utelukkende i Provence i Sør-Frankrike og høstes for hånd.
Visste du at all oliven er grønn som kart og blir sort/mørk når den modnes?
Spiseoliven høstes både grønn og sort, men kan ikke spises rett fra treet. De må gjennomgå en modningsprosess med salt og vann, eller lut, og eventuelt med marinade med olivenolje, før de blir velsmakende.
Oppbevares kjølig etter åpning.
Category: OLIVEN & TOMAT
Grønne aglandau oliven med fennikel
kr 159
Grønne Aglandau oliven med fennikel. Olivenene er gitt et «kakk» for at smaken av fennikelen skal trekke bedre inn. Vi har reist til Provence og funnet frem til denne ekte delikatessen, friske hakkede grønne Aglandau oliven som ligger i en lake med fennikel. Disse Aglandau oliven dyrkes utelukkende i Provence, i Sør-Frankrike, og høstes for hånd.
De er perfekt som snacks, i matpakken, til aperitivo eller i salater.
Visste du at all oliven er grønn som kart og blir sort/mørk når den modnes? Spiseoliven høstes både grønn og sort, men kan ikke spises rett fra treet. De må gjennomgå en modningsprosess med salt og vann, eller lut, og eventuelt med marinade med olivenolje, før de blir velsmakende.
Oppbevares kjølig etter åpning.
Category: OLIVEN & TOMAT
Sennep med honning
kr 149
En frisk sennep med elegant sødme av honning fra Provence.
Category: SALTE SPESIALITETER
Caponata med aubergin
kr 139
Caponata er en Sicilias nasjonalrett med aubergine, tomat, selleri, oliven og kapers. Caponata kan nytes både kald og varm, og oppbevares kjølig etter åpning.
Category: SALTE SPESIALITETER
Risotto med sort trøffel
kr 129
Vår risotto er fra Piemonte, et område som det har vært dyrket ris siden 1600-tallet.
Den er spesielt bearbeidet i roterende stenmølle for å legge en forsiktig struktur i riskornene, slik at de får en gyllenbrun tone.
Samtidig bevarer de sine naturlige smakskomponenter samt næringshold som sitter ytterst i risottorisen.
Oppbevares i romtemperatur.
Category: RISOTTO & PASTA
Vellagret balsamico 12 år 250 ml
kr 399
Balsamicoeddik fra Modena. Vellagret i 12 år.
Størrelse: 250 ml
Category: BALSAMICO | EDDIK
Balsamico med honning & ingefær 100 ml
kr 179
Denne friske og aromatiske balsamicoen er laget med vår hvite balsamicoeddik fra Modena som tilsettes honning og fersk ingefær. Den har en fin balanse mellom syrlighet og sødme og en lett krydret avslutning.
Oppbevares på et mørkt sted i romtemperatur.
Helletut inkludert.
Størrelse: 100 ml
Category: BALSAMICO | EDDIK
Olivenolje med hvitløk 500 ml
kr 339
En olivenolje med hvitløk fremstilt ved å presse oliven og fersk hvitløk sammen. 100% naturlig. Oppbevares: På et mørkt og svalt sted. Brukes sammen med helletut i plast.
Category: OLIVENOLJE
Olivenolje med grønn sitron 500 ml
kr 339
Extra virgin olivenolje med grønn sitron fremstilt ved å presse oliven og umodne sitroner sammen. Oliven blir renset, blader og grus fjernes før de beste olivenene presses sammen med umodne sitroner.
Category: OLIVENOLJE
Sablés
kr 249
Utvalg av smørkjeks fra Provence med 3 smaker: kandisert frukt, mandler og sitronskall & verbena.
Produsert på vår egen kjeksfabrikk, La Biscuiterie de Forcalquier, med mel fra økologisk landbruk med naturlig lavt gluteninnhold.
Category: SØTE KJEKS
Grønne picholine oliven med chili
kr 159
Grønne Picholine oliven med chili. Olivenene er gitt et «kakk» for at smaken av chili skal trekke bedre inn.
Vi har reist til Provence og funnet frem til denne ekte delikatessen, hakkede grønne Picholine oliven som ligger i en lake med chili.
Disse Picholine oliven dyrkes utelukkende i Provence i Sør-Frankrike og høstes for hånd.
Visste du at all oliven er grønn som kart og blir sort/mørk når den modnes?
Spiseoliven høstes både grønn og sort, men kan ikke spises rett fra treet. De må gjennomgå en modningsprosess med salt og vann, eller lut, og eventuelt med marinade med olivenolje, før de blir velsmakende.
Oppbevares kjølig etter åpning.
Category: OLIVEN & TOMAT
Grønne aglandau oliven med fennikel
kr 159
Grønne Aglandau oliven med fennikel. Olivenene er gitt et «kakk» for at smaken av fennikelen skal trekke bedre inn. Vi har reist til Provence og funnet frem til denne ekte delikatessen, friske hakkede grønne Aglandau oliven som ligger i en lake med fennikel. Disse Aglandau oliven dyrkes utelukkende i Provence, i Sør-Frankrike, og høstes for hånd.
De er perfekt som snacks, i matpakken, til aperitivo eller i salater.
Visste du at all oliven er grønn som kart og blir sort/mørk når den modnes? Spiseoliven høstes både grønn og sort, men kan ikke spises rett fra treet. De må gjennomgå en modningsprosess med salt og vann, eller lut, og eventuelt med marinade med olivenolje, før de blir velsmakende.
Oppbevares kjølig etter åpning.
Category: OLIVEN & TOMAT
Sennep med honning
kr 149
En frisk sennep med elegant sødme av honning fra Provence.
Category: SALTE SPESIALITETER
Caponata med aubergin
kr 139
Caponata er en Sicilias nasjonalrett med aubergine, tomat, selleri, oliven og kapers. Caponata kan nytes både kald og varm, og oppbevares kjølig etter åpning.
Category: SALTE SPESIALITETER
Risotto med sort trøffel
kr 129
Vår risotto er fra Piemonte, et område som det har vært dyrket ris siden 1600-tallet.
Den er spesielt bearbeidet i roterende stenmølle for å legge en forsiktig struktur i riskornene, slik at de får en gyllenbrun tone.
Samtidig bevarer de sine naturlige smakskomponenter samt næringshold som sitter ytterst i risottorisen.
Oppbevares i romtemperatur.
Category: RISOTTO & PASTA
Vellagret balsamico 12 år 250 ml
kr 399
Balsamicoeddik fra Modena. Vellagret i 12 år.
Størrelse: 250 ml
Category: BALSAMICO | EDDIK
Balsamico med honning & ingefær 100 ml
kr 179
Denne friske og aromatiske balsamicoen er laget med vår hvite balsamicoeddik fra Modena som tilsettes honning og fersk ingefær. Den har en fin balanse mellom syrlighet og sødme og en lett krydret avslutning.
Oppbevares på et mørkt sted i romtemperatur.
Helletut inkludert.
Størrelse: 100 ml
Category: BALSAMICO | EDDIK
Olivenolje med hvitløk 500 ml
kr 339
En olivenolje med hvitløk fremstilt ved å presse oliven og fersk hvitløk sammen. 100% naturlig. Oppbevares: På et mørkt og svalt sted. Brukes sammen med helletut i plast.
Category: OLIVENOLJE
Olivenolje med grønn sitron 500 ml
kr 339
Extra virgin olivenolje med grønn sitron fremstilt ved å presse oliven og umodne sitroner sammen. Oliven blir renset, blader og grus fjernes før de beste olivenene presses sammen med umodne sitroner.
Category: OLIVENOLJE
Velkommen
Til vår olivenlund

Vi er olivenoljespesialisten

Vi er balsamicospesialisten

Vi har et nært samarbeid med våre produsenter rundt Middelhavet

Vi skaper matentusiaster

Vi engasjerer oss for miljøet og støtter organisasjonen Act for Planet

Ekte varer for ekte matglede
TRADISJONER OG SMAK FRA PROVENCE
I Olivenlunden 1830 finner du vårt utvalg av tradisjonsrike delikatesser fra Provence og Middelhavet. Unike produkter som våre olivenoljer og balsamico som harmonerer med sesongens råvarer. Pestatoer og pestoer som passer både til aperitivo og i pastaretter. For de som liker litt søtt til kaffen kan vi friste med mandler trukket med sjokolade, søte kremer og syltetøy som passer i bakst og i desserter – og søte kjeks som vår Biscotti med hasselnøtter. Det beste vi kan gjøre er å gi og dele en opplevelse. Hos oss finner du produktene som vil gi og skape ekte matglede.
Vårt oljeutvalg – 3 tips
EXTRA VIRGIN OLIVENOLJE BRUKSOMRÅDE
Olivenolje er selve bærebjelken i et komplett måltid – enten du skal steke en entrecôte, bake et brød, lage en dressing eller sette prikken over i’en på en frisk salat. Det du trenger å vite er hvilken olje som egner seg best til det måltidet du forbereder: Hverdagsolje (til steking og baking), Husets olje (høykvalitets olivenolje til en god pris, som du bruker hver dag), eller Grand Cru (smakstilsetter og prikken over i’en).
