Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
Smakstilsatt balsamico

Smakstilsatt balsamico – en verden av deilige smaker

Det tilbringes stadig mer tid på kjøkkenet med gode råvarer til  lage våre favoritt retter til hverdag og fest. Balsamico har den siste tiden fått plass i stadig flere kjøkken. Den klassiske balsamicoen og smakstilsatt balsamico med deilige smaker. Balsamico er definitivt en råvare som bør få en fast plass på kjøkkenet, om den ikke allerede har fått det.  

Utvalget av balsamico rommer flere favoritter som passer perfekt til familieselskap, grillkvelder, et hyggelig lag med gode venner eller til bryllup og fest. La også smaken  ta en større del av de gode opplevelsene. 

Olivenlunden har balsamico med deilige friske smaker som passer like godt til alt fra cocktails, mocktails, dessert, baking som til deilige sommerretter. Med den rette balsamicoen vil rettens smaksopplevelse nå nye høyder. 


Hva er Balsamico?

Balsamico er en svært eksklusiv eddik som fremstilles av ugjæret druemos som kokes inn. Balsamico har sin opprinnelse i den Italienske byen Modena nord i Italia. Den originale balsamicoen har en karakteristisk mørke brun og rødlig farge. De smakstilsatte balsamicoene har ulike  nydelige farger som hinter til hvilke råvarer som er brukt

Hvordan smaker det?

Balsamico har en perfekt blanding av det søte og det syrlige som til sammen gir en balansert og helt fantastisk smak.

Med denne sammensetningen mellom det søte og det syrlige gjør balsamico til den perfekte ingrediensen for å fremme de nydelige og fantastiske smakene i en matrett. 

Balsamicoens smak er med andre ord en ekte nytelse.

Produksjon av vår Balsamico

Balsamico produsenten, Tiziana Zini, sin familie har dyrket vindruer helt siden 1892. Hun produserer eksepsjonelle balsamico er, både vellagret på små trefat og smaksatte, fra de beste druene i Modena, i Emilia-Romagna regionen, i Italia.

Fra begynnelsen av  balsamicoens historie tok det  fra tolv år å fremstille balsamico, hvor de aller fineste balsamicoene tar minst  tjuefem år å fremstille. Det finnes også balsamico som tar lengre enn et gjennomsnittlig liv for å få fremstilt. I dag fremstilles industriell balsamico kun på en dag. 

100 år med lagring på fat for den mest eksklusive balsamicoen. Fra den gamle tradisjonen lages den under en svært omstendig prosess der gjæringen av innkokt druemos skjer svært langsomt i fater laget av tre. 

Det første århundre ble denne eddiken brukt først og fremst til medisinsk bruk og dens virkning lik eliksir og balsam, derav navnet balsamico.

Smakstilsatt balsamico

Med tidene har  balsamico blitt utforsket og utviklet, noe som har resultert i en helt ny verden av balsamico. Balsamico som er smakstilsatt de aller deiligste og smaksrike råvarene. Dette åpner en helt ny verden av bruksområder for balsamicoen. 

Balsamico med smak har på rask tid blitt veldig populært. Blant et hav av deilig smaksrik balsamico er du garantert å finne en eller flere favoritter til matlagingen eller til drinken.

Et lite utvalg av Olivenlundens  smakstilsatt balsamico

Pasjonsfruktbalsamico

Denne balsamicoen med smak av deilig pasjonsfrukt er en frisk  og uunnværlige balsamico å ha i sortimentet.  Den er en fruktig hvit balsamicoeddik laget av Trebbiano druer fra Italia, nærmere bestemt Modena og fersk pasjonsfrukt juice.

Pasjonsfruktbalsamico passer meget god til salater, sjømat, hvitt kjøtt, cocktails eller til desserter med frukt eller sjokolade som hovedråvare. 

Prøv vår oppskrift på fantastiske sitron og pasjonsfruktruter her.

Mangobalsamico

Denne deilige balsamicoen med smak av frisk mango er en hvit balsamicoeddik med mango juice. Den er ikke tilsatt sukker og er 100% naturlig. 

Vår mangobalsamico har en perfekt balanse mellom det søte og det syrlige.

Mangobalsamicoen passer utmerket til salater, sjømat, skalldyr, fruktsalat og desserter.

Bringebærbalsamico

Denne hvite balsamicoeddik med juice av bringebær  er 100% naturlig, den er med andre ord ikke tilsatt sukker. 

Denne passer godt til salater og desserter, samt til en deilig mocktail.

Sitronbalsamico

Vår sitronbalsamico er en hvit balsamico laget av druen Malvasia og fersk juice av sitron. Balsamicoen har en rik smak av sitron samtidig som den er frisk og fuktig med en moderat syrlighet og en lett sødme. 

Sitronbalsamicoen passer godt til salater, grønnsaker, fisk – både rå som kokt, hvitt kjøtt og til deilige friske desserter som iskrem med vanilje, fruktsalat, sitronterte med marengs eller pavlova. 

Honning og Ingefærbalsamico

Honning og ingefærbalsamicoen er en frisk og aromatisk balsamico laget med vår hvite balsamicoeddik fra Modena. Den er tilsatt honning og fersk ingefær og har en fin balanse mellom det syrlige og det søte, samt en lett krydret avslutning.

Denne balsamicoen passer fantastisk til salater, supper, fisk og sjømat, hvitt kjøtt, grønnsaker, asiatiske retter til desserter  med frukt eller sjokolade. Den kan også brukes til marinade eller hva med til kveldsteen? 

Pepperbalsamico

Denne smakstilsatte  balsamicoen fremstilles fra en mørk balsamico. Den mørke balsamicoen tilsettes fort pepper med kraftig smak og naturlig eterisk oljer fra pepperet. 

Pepperbalsamicoen har en lett og naturlig sødme, perfekt syrlighet og en nydelig smak av pepper. Den passer til tartar, fisk, ost, rå grønnsaker, desserter, frukt og til en fortreffelig apèritif. 

Finn din inspirasjon hos oss

På vår nettside  får du gode oppskrifter og inspirasjon. 

Følg gjerne vår instagramkonto @olivenlunden1830 og facebook for mer  inspirasjon og nyheter.

Besøk gjerne en av våre butikker hvor våre dyktige ansatte kan hjelpe deg å finne den rette balsamicoen til ditt behov og ønsker. Velkommen skal du være.

Kanskje du også er Interessert i

Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har

Nå er tiden inne for typisk høstmat. Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Dagene blir gråere,

Velkommen til Olivenlunden 1830 sin verden – hvor gastronomi og engasjement går hånd i hånd. VISSTE DU? – Olivenlunden 1830 er stolt