Min profil

OM OSS

Olivenlunden 1830 er en gastronomisk spesialforretning for olivenolje, balsamico og kulinariske produkter fra Middelhavet. Det var de to norske vennene og matentusiastene, Erik og Per Axel, som ved en ren tilfeldighet oppdaget den franske Olivier Baussan sin lille olivenoljebutikk i hjertet av Paris på slutten av 90 tallet. Dette ble starten på et langt og ekte vennskap, og et eventyr der de bygget opp Olivenlunden 1830 til å bli en toneangivende formidler av det mediteranske kosthold i Norge.

At olivenolje og balsamico 20 år senere er blitt et fast innslag på manges bord hadde ikke Erik og Per Axel forestilt seg den gangen de i 2001 åpnet den første lille butikken på hjørnet i Vibesgate på Majorstuen i Oslo. Etter alle disse år kan vi trygt si at Olivenlunden 1830 har bidratt til å gi olivenolje, balsamico og andre spennende franske og italienske smaker en selvskreven plass i det norske kjøkkenet.

Ekte vare

Så hva skyldes suksessen? Vi har en kompromissløs forpliktelse til kun å tilby ekte vare. Vi har et nært og tett samarbeid med våre produsenter og verdsetter den lokale matkulturen sammen med de tradisjonsrike produksjonsmetodene. Vi lever av tillit og krever selv full sporbarhet av det som havner i våre hyller. Derfor kjøper vi kun direkte av våre betrodde leverandører. 

Selv når du er skrubbsulten så handler mat om så mye mer enn å bli mett. Et måltid er et samlingspunkt der et stykke brød dyppet i olje kan være nok for å skape et genuint fellesskap. Vi ønsker å ikke bare stille sulten på rene råvarer, men også å døyve hungeren etter ekte opplevelser. Som en naturlig forlengelse av vår lidenskap for ren smak og ekte håndverk, er vi også engasjert gjennom organisasjonen Act for Planet, i prosjekter som har som mål å beskytte biologisk mangfold i Provence.