Min profil

kopi

Hvordan bruke balsamico for å ta matlagingen til nye høyder

Har du en balsamico flaske stående på kjøkkenbenken som du til stadighet titter på, men vet ikke helt hvordan du skal bruke? Fortvil ikke! En god balsamico har flere bruksområder og vi vil her dele noen av våre tips. Med denne artikkelen ønsker vi å skape nysgjerrighet, hyggelig stunder og fantastiske smaksopplevelser med et fantastisk produkt! 

 

          1. Kjøleskapsgrøt

kjoleskapsgrot med balsamico

 

Start dagen med en næringsrik kjøleskapsgrøt og legg et godt grunnlag for dagen din. Vi vet at veldig mange har brukt mye tid på å eksperimentere for å gjøre denne retten mer smakfull og spennende. Vi i Olivenlunden har laget en video med oppskrift på kjøleskapsgrøt, der vi bruker balsamico og olivenolje for å ta frokosten til nye høyder. Frokost er et av de viktigste måltidene i løpet av dagen, men fortsatt er det mange som velger å hoppe over dette. Står grøten klar, som er tilberedt kvelden før, er det bare å våkne opp å nyte. 

 

           2. Salater 

salat med balsamico dressing

 

Kan du tenke deg noe bedre enn en god salat? Salat passer både til grillmat, alene eller som tilbehør for et fullverdig måltid. Det finnes et hav av ulike dressinger til salat. Er du lei av de tunge, kremete dressingene og er klar for en renere, mer fresh og tydelig smaksopplevelse? Lag salaten din som du pleier, men avslutt heller med å helle over litt balsamico. Vi har et bredt utvalg av balsamico med ulike smaker som garantert vil imponere en hver gane. 

 

           3. Supper 

suppe med balsamico

 

De aller fleste vet i dag hvordan man kan bruke balsamico for å sette spissen på en god salat, MEN har du forsøkt å tilsette den i en fløyelsmyk suppe enda? For å gi deg et tips på veien har vi utviklet en oppskrift på en nydelig Gazpacho suppe med jordbærbalsamico og våre egne balsamicoperler med sitron. 

 

        4. Bruschetta 

bruschetta med balsamico

 

Bruschetta er en italiensk forrett vi mener det ikke går an å bli lei. Tenk deg lukten av nygrillet brød med en god ricotta, ferske cherrytomater og søte nektariner. Dette smaker ikke bare godt, men er også delikat for øyet. Topp det hele ved å blande inn pasjonsfruktbalsamicoen vår! Prøv oppskriften her selv. 

         5. Dessert

bruk balsamico i dessert

 

Overrask gjestene dine med en panna cotta de ikke har opplevd før. I denne komposisjonen vil de ikke bare få kjenne på den milde og gode smaken fra panna cottaen, men også den friske og syrlige smaken fra basilikumen, sitrusfruktene og sitronbalsamico. Hvorfor ikke prøve? Det værste som kan skje er at gjestene dine ikke vil gå hjem. Skal du servere is eller en fruktsalat, passer balsamico også utmerket til dette. 

 

          6. Drinker

drinkmiks med balsamico

 

Oh yes, du leste riktig. Du har kanskje ikke tenkt på at det går an å bruke balsamico i drinkene dine? Men joda, balsamico passer faktisk utmerket til ulike cocktails og mocktails. For å hjelpe deg på vei har vi utviklet våre egne balsamico drinkmikser tilpasset ulike smakssammensetninger. Test for eksempel ut vår oppskrift på drinken butterfly effect eller lemon drop martini mocktail her og oppdag en ny verden med bruk av balsamico. 

Kanskje du også er Interessert i

Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har

Nå er tiden inne for typisk høstmat. Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Dagene blir gråere,

Velkommen til Olivenlunden 1830 sin verden – hvor gastronomi og engasjement går hånd i hånd. VISSTE DU? – Olivenlunden 1830 er stolt