Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har du fem gode grunner til hvorfor vi elsker italiensk mat og matlaging.
Italienere bruker kun de ferskeste ingrediensene
Italienere har brukt de samme ingrediensene opp gjennom årene og deres tradisjoner til mat har gått videre fra en generasjon til en annen. En del av tradisjonen er å bruke de ferskeste råvarene som er tilgjengelige; kjøtt, sjømat, grønnsaker, frukt, urter, krydder – alt som naturen har å by på. Den italienske måten å lage mat på er et perfekt eksempel på fra-jord-til-bord.
Italiensk matlaging er enkelt og ukomplisert
Dette er nettopp på grunn av de ferske ingrediensene som brukes i matlagingen, som alltid gir den beste smaken uavhengig av deres enkelhet. Italiensk matlaging er enkel og ukomplisert, og allikevel så god og deilig ved å kun bruke få ingredienser
Inneholder flere helsefordeler
En av årsakene til at italienske retter er populære er også på grunn av de helsemessige fordelene. Ettersom italienerne bruker ferske råvarer og enkle tilberedningsmetoder, beholdes de viktige næringsstoffene. Dessuten, med få ingredienser er det lettere å holde kaloriinnholdet nede. Ingredienser som brukes mye er for eksempel olivenolje, grønnsaker, frukt, korn, sjømat og kjøtt. Dette er grunnen til at de fleste rett og slett elsker italienske retter; enkelt, friskt og sunt.
Italiensk mat består av flere raske og enkle retter
På grunn av sin forenklede tilnærming til tilberedning og bruk av ingredienser, kan maten lett og raskt tilberedes. Du trenger ikke vente lenge for å nyte en god italiensk rett. Pasta Carbonara har for eksempel bare noen få ingredienser; pasta, olivenolje, kjøtt, eggeplommer, Pecorino ost, salt og pepper. Pastaen kan nytes på under 10 minutter så dette må jo være den beste formen for “hurtigmat”.
Italiensk mat og vin passer som hånd i hanske
En av de spesielle egenskapene til italiensk mat er inkludering av vin under måltidet. Er glass vin kan forbedre smaken til enhver rett som serveres. Ikke bare er vin godt i glasset, men det passer også ypperlig til matlaging. Vin i maten hever retten ved å tilføre både aroma, balanse og fyldighet. En slant rødvin kan jeg love deg at merkes når den kokes godt inn for smakens skyld.
Italiensk mat er helt ypperlig, men middelhavsmat må også nevnes. Mat fra Middelhavet troner trolig øverst på listen over sunn og næringsrik mat. Her finner du virkelig noen skatter. De er også kjent for et sunt kosthold som preges for det meste av olivenolje, frukt, grønnsaker, korn, belgfrukter, nøtter og sjømat. Lag deilig og sunn middelhavsmat, som er bra for både kropp og sjel, med våre mange gode produkter. Ekte varer som gir ekte matglede!
Pasta:
Risotto:
Olivenolje:
Parmesan: