Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
pasta

Hvorfor vi elsker italiensk mat og matlaging

Vi nordmenn elsker både italiensk mat og middelhavsmat. La oss se nærmere på hvorfor vi elsker akkurat denne type mat. Her har du fem gode grunner til hvorfor vi elsker italiensk mat og matlaging.

Italienere bruker kun de ferskeste ingrediensene

Italienere har brukt de samme ingrediensene opp gjennom årene og deres tradisjoner til mat har gått videre fra en generasjon til en annen. En del av tradisjonen er å bruke de ferskeste råvarene som er tilgjengelige; kjøtt, sjømat, grønnsaker, frukt, urter, krydder – alt som naturen har å by på. Den italienske måten å lage mat på er et perfekt eksempel på  fra-jord-til-bord.

Italiensk matlaging er enkelt og ukomplisert

Dette er nettopp på grunn av de ferske ingrediensene som brukes i matlagingen, som alltid gir den beste smaken uavhengig av deres enkelhet. Italiensk matlaging er enkel og ukomplisert, og allikevel så god og deilig ved å kun bruke få ingredienser

Inneholder flere helsefordeler

En av årsakene til at italienske retter er populære er også på grunn av de helsemessige fordelene. Ettersom italienerne bruker ferske råvarer og  enkle tilberedningsmetoder, beholdes de viktige næringsstoffene. Dessuten, med få ingredienser er det lettere å holde kaloriinnholdet nede. Ingredienser som brukes mye er for eksempel olivenolje, grønnsaker, frukt, korn, sjømat og  kjøtt. Dette er grunnen til at de fleste rett og slett elsker italienske retter; enkelt, friskt og sunt.

Italiensk mat består av flere raske og enkle retter

På grunn av sin forenklede tilnærming til tilberedning og bruk av ingredienser, kan maten lett  og raskt tilberedes. Du trenger ikke vente lenge for å nyte en god italiensk rett. Pasta Carbonara har for eksempel bare noen få ingredienser; pasta, olivenolje, kjøtt, eggeplommer, Pecorino ost,  salt og pepper. Pastaen kan nytes på under 10 minutter så dette må jo være den beste formen for “hurtigmat”. 

Italiensk mat og vin passer som hånd i hanske

En av de spesielle egenskapene til italiensk mat er inkludering av vin under måltidet.  Er glass vin kan forbedre smaken til enhver rett som serveres. Ikke bare er vin godt i glasset, men det passer også ypperlig til matlaging. Vin i maten hever retten ved å tilføre både aroma, balanse og fyldighet. En slant rødvin  kan jeg love deg at merkes når den kokes godt inn for smakens skyld.

Italiensk mat er helt ypperlig, men middelhavsmat må også nevnes. Mat fra Middelhavet troner trolig øverst på listen over sunn og næringsrik mat. Her finner du virkelig noen skatter. De er også kjent for et sunt kosthold som preges for det meste av olivenolje, frukt, grønnsaker, korn, belgfrukter, nøtter og sjømat.  Lag deilig og sunn middelhavsmat, som er bra for både kropp og sjel, med våre mange gode produkter. Ekte varer som gir ekte matglede!

Pasta:

Risotto:

Olivenolje:

Parmesan:

Her har du noen deilige oppskrifter:

Kanskje du også er Interessert i

Nå er tiden inne for typisk høstmat. Høst er høysesong for norsk tradisjonsmat med norske rotgrønnsaker, lam og viltkjøtt. Dagene blir gråere,

Velkommen til Olivenlunden 1830 sin verden – hvor gastronomi og engasjement går hånd i hånd. VISSTE DU? – Olivenlunden 1830 er stolt

Har du en balsamico flaske stående på kjøkkenbenken som du til stadighet titter på, men vet ikke helt hvordan du skal bruke?