Cacio e pepe er en pastarett fra det moderne romerske kjøkken. Her har Julie utarbeidet en oppskrift med mild olivenolje og parmesan. Utarbeidet av @juliesmatblogg
Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok
Tilberedning
Kok linguine i godt saltet vann. Kok 1-2 min kortere enn det står på pakken – vi vil ha den «al dente» siden pastaen skal koke videre i sausen
Mens pastaen koker smelter du smør i en stor stekepanne. Knus svarte og hvite pepperkorn i en morter, de kan gjerne være grovknust. Ha pepperet oppi smøret og rør rundt i 1-2 minutter til det begynner å dufte godt
Finn frem en flatvisp og øs 1 dl av pastavannet over i pannen. Visp ut i smøret og gi det et oppkok
Skru ned til laveste varme på pannen. Bruk en pastaklype eller tang til å ha linguinen over i stekepannen. Hell på den raspede osten og bland godt sammen
Tilsett eventuelt litt mer pastavann for å gjøre sausen mer kremete og smidig. Bland godt sammen. Smak om du trenger å tilsette mer havsalt helt til slutt
Øs pastaen over i dype tallerkener, topp med litt mild og god olivenolje for en frisk avslutning
Kok linguine i godt saltet vann. Kok 1-2 min kortere enn det står på pakken – vi vil ha den «al dente» siden pastaen skal koke videre i sausen
Mens pastaen koker smelter du smør i en stor stekepanne. Knus svarte og hvite pepperkorn i en morter, de kan gjerne være grovknust. Ha pepperet oppi smøret og rør rundt i 1-2 minutter til det begynner å dufte godt
Finn frem en flatvisp og øs 1 dl av pastavannet over i pannen. Visp ut i smøret og gi det et oppkok
Skru ned til laveste varme på pannen. Bruk en pastaklype eller tang til å ha linguinen over i stekepannen. Hell på den raspede osten og bland godt sammen
Tilsett eventuelt litt mer pastavann for å gjøre sausen mer kremete og smidig. Bland godt sammen. Smak om du trenger å tilsette mer havsalt helt til slutt
Øs pastaen over i dype tallerkener, topp med litt mild og god olivenolje for en frisk avslutning
Denne oppskriften på Baba Ganoush er utviklet @juliesmatblogg og vi anbefaler på det varmeste å prøve denne hjemme. I denne oppskriften får du også mulighet til å lære mer om hvordan milde, balanserte og intense olivenoljer brukes forskjellig i matlaging.