Min profil

olivenlunden oppskrifter middag JM CACIO E PEPE linguine pepper havsalt

CACIO E PEPE

Cacio e pepe er en pastarett fra det moderne romerske kjøkken. Her har Julie utarbeidet en oppskrift med mild olivenolje og parmesan. Utarbeidet av @juliesmatblogg
Ingen rating
Total tid 30 minutter
Porsjoner 2 porsjoner

Instruksjoner
 

  • Kok linguine i godt saltet vann. Kok 1-2 min kortere enn det står på pakken – vi vil ha den «al dente» siden pastaen skal koke videre i sausen
  • Mens pastaen koker smelter du smør i en stor stekepanne. Knus svarte og hvite pepperkorn i en morter, de kan gjerne være grovknust. Ha pepperet oppi smøret og rør rundt i 1-2 minutter til det begynner å dufte godt
  • Finn frem en flatvisp og øs 1 dl av pastavannet over i pannen. Visp ut i smøret og gi det et oppkok
  • Skru ned til laveste varme på pannen. Bruk en pastaklype eller tang til å ha linguinen over i stekepannen. Hell på den raspede osten og bland godt sammen
  • Tilsett eventuelt litt mer pastavann for å gjøre sausen mer kremete og smidig. Bland godt sammen. Smak om du trenger å tilsette mer havsalt helt til slutt
  • Øs pastaen over i dype tallerkener, topp med litt mild og god olivenolje for en frisk avslutning

Merknader

*fås i utvalgte Olivenlunden 1830-butikker
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!

olivenlunden oppskrifter middag JM CACIO E PEPE linguine pepper havsalt

CACIO E PEPE

Cacio e pepe er en pastarett fra det moderne romerske kjøkken. Her har Julie utarbeidet en oppskrift med mild olivenolje og parmesan. Utarbeidet av @juliesmatblogg
Ingen rating
Total tid 30 minutter
Porsjoner 2 porsjoner

Instruksjoner
 

  • Kok linguine i godt saltet vann. Kok 1-2 min kortere enn det står på pakken – vi vil ha den «al dente» siden pastaen skal koke videre i sausen
  • Mens pastaen koker smelter du smør i en stor stekepanne. Knus svarte og hvite pepperkorn i en morter, de kan gjerne være grovknust. Ha pepperet oppi smøret og rør rundt i 1-2 minutter til det begynner å dufte godt
  • Finn frem en flatvisp og øs 1 dl av pastavannet over i pannen. Visp ut i smøret og gi det et oppkok
  • Skru ned til laveste varme på pannen. Bruk en pastaklype eller tang til å ha linguinen over i stekepannen. Hell på den raspede osten og bland godt sammen
  • Tilsett eventuelt litt mer pastavann for å gjøre sausen mer kremete og smidig. Bland godt sammen. Smak om du trenger å tilsette mer havsalt helt til slutt
  • Øs pastaen over i dype tallerkener, topp med litt mild og god olivenolje for en frisk avslutning

Merknader

*fås i utvalgte Olivenlunden 1830-butikker
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!