Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

OVNSBAKT TORSK MED CHERMOULA-SAUS

Ovnsbakt torsk med perlepoteter og chermoula saus – en krydret og aromatisk saus med opprinnelse fra Nord-Afrika. Den brukes ofte som marinade til fisk, skalldyr og kjøtt, eller som en smaksrik topping eller dip.

Totaltid: 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Ovnsbakt torsk med perlepoteter og chermoula saus – en krydret og aromatisk saus med opprinnelse fra Nord-Afrika. Den brukes ofte som marinade til fisk, skalldyr og kjøtt, eller som en smaksrik topping eller dip.

600 g

torsk

liten bunte fersk koriander 

liten bunte bladpersille

0.5 dl

balansert og urtepreget olivenolje

saften fra en halv sitron

0.5 ts

røkt paprikapulver

1 ts

cumin

2 fedd

hvitløk

1

chili, uten frø

800 g

småpoteter

Havsalt og nykvernet pepper

1 ss

Hverdagsolje

 

1. 

Forvarm ovnen til 180 grader.


2. 

Dele småpotetene i skiver, cirka 5 mm tykke, og bland de sammen med 1 ss Hverdagsolje. Smak til med Havsalt fra Camarge og nykvernet pepper. Bland sammen og spre de utover et stekebrett dekket med bakepapir. 


3. 

Etter potetene har vært i ovnen i 10 minutter, hell over 0,5 dl vann i formen. Fortsett å steke i 15 minutter til. 


4. 

I mellom tiden lager du Chermoula saus. Grovhakk koriander, bladpersille, chilli og hvitløk. Ha det i en bolle og bland inn olivenolje, sitronsaft, koriander, Piment d'Espelette, røkt paprikapulver og cumin. 


5. 

Dele fisken i passe størrelser. Etter poteterne har stekt i  ca 20 minutter, ha fisken over potetene og fordel sausen over fisken og potetene. 


6. 

Stek videre til fisken er gjennomstekt, ca. 7 - 10 minutter. 


7. 

Press litt sitronsaft og ha over friske urter før servering.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 180 grader.


2. 

Dele småpotetene i skiver, cirka 5 mm tykke, og bland de sammen med 1 ss Hverdagsolje. Smak til med Havsalt fra Camarge og nykvernet pepper. Bland sammen og spre de utover et stekebrett dekket med bakepapir. 


3. 

Etter potetene har vært i ovnen i 10 minutter, hell over 0,5 dl vann i formen. Fortsett å steke i 15 minutter til. 


4. 

I mellom tiden lager du Chermoula saus. Grovhakk koriander, bladpersille, chilli og hvitløk. Ha det i en bolle og bland inn olivenolje, sitronsaft, koriander, Piment d'Espelette, røkt paprikapulver og cumin. 


5. 

Dele fisken i passe størrelser. Etter poteterne har stekt i  ca 20 minutter, ha fisken over potetene og fordel sausen over fisken og potetene. 


6. 

Stek videre til fisken er gjennomstekt, ca. 7 - 10 minutter. 


7. 

Press litt sitronsaft og ha over friske urter før servering.


ingredienser

600 g

torsk

liten bunte fersk koriander 

liten bunte bladpersille

0.5 dl

balansert og urtepreget olivenolje

saften fra en halv sitron

0.5 ts

røkt paprikapulver

1 ts

cumin

2 fedd

hvitløk

1

chili, uten frø

800 g

småpoteter

Havsalt og nykvernet pepper

1 ss

Hverdagsolje

 

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer