Ovnsbakt torsk med perlepoteter og chermoula saus – en krydret og aromatisk saus med opprinnelse fra Nord-Afrika. Den brukes ofte som marinade til fisk, skalldyr og kjøtt, eller som en smaksrik topping eller dip.
Ovnsbakt torsk med perlepoteter og chermoula saus – en krydret og aromatisk saus med opprinnelse fra Nord-Afrika. Den brukes ofte som marinade til fisk, skalldyr og kjøtt, eller som en smaksrik topping eller dip.
torsk
liten bunte fersk koriander
liten bunte bladpersille
balansert og urtepreget olivenolje
saften fra en halv sitron
røkt paprikapulver
cumin
hvitløk
chili, uten frø
småpoteter
Havsalt og nykvernet pepper
Hverdagsolje
Forvarm ovnen til 180 grader.
Dele småpotetene i skiver, cirka 5 mm tykke, og bland de sammen med 1 ss Hverdagsolje. Smak til med Havsalt fra Camarge og nykvernet pepper. Bland sammen og spre de utover et stekebrett dekket med bakepapir.
Etter potetene har vært i ovnen i 10 minutter, hell over 0,5 dl vann i formen. Fortsett å steke i 15 minutter til.
I mellom tiden lager du Chermoula saus. Grovhakk koriander, bladpersille, chilli og hvitløk. Ha det i en bolle og bland inn olivenolje, sitronsaft, koriander, Piment d'Espelette, røkt paprikapulver og cumin.
Dele fisken i passe størrelser. Etter poteterne har stekt i ca 20 minutter, ha fisken over potetene og fordel sausen over fisken og potetene.
Stek videre til fisken er gjennomstekt, ca. 7 - 10 minutter.
Press litt sitronsaft og ha over friske urter før servering.
Tilberedning
Forvarm ovnen til 180 grader.
Dele småpotetene i skiver, cirka 5 mm tykke, og bland de sammen med 1 ss Hverdagsolje. Smak til med Havsalt fra Camarge og nykvernet pepper. Bland sammen og spre de utover et stekebrett dekket med bakepapir.
Etter potetene har vært i ovnen i 10 minutter, hell over 0,5 dl vann i formen. Fortsett å steke i 15 minutter til.
I mellom tiden lager du Chermoula saus. Grovhakk koriander, bladpersille, chilli og hvitløk. Ha det i en bolle og bland inn olivenolje, sitronsaft, koriander, Piment d'Espelette, røkt paprikapulver og cumin.
Dele fisken i passe størrelser. Etter poteterne har stekt i ca 20 minutter, ha fisken over potetene og fordel sausen over fisken og potetene.
Stek videre til fisken er gjennomstekt, ca. 7 - 10 minutter.
Press litt sitronsaft og ha over friske urter før servering.
ingredienser
torsk
liten bunte fersk koriander
liten bunte bladpersille
balansert og urtepreget olivenolje
saften fra en halv sitron
røkt paprikapulver
cumin
hvitløk
chili, uten frø
småpoteter
Havsalt og nykvernet pepper
Hverdagsolje
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 159
kr 699
kr 109
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 159
kr 699
kr 109