En mørk sjokolademousse toppet med pisket krem, ferskpresset olivenolje og havsalt fra Camargue. Oppskrift utviklet av @juliesmatblogg.
En mørk sjokolademousse toppet med pisket krem, ferskpresset olivenolje og havsalt fra Camargue. Oppskrift utviklet av @juliesmatblogg.
mørk sjokolade (68-75% kakao)
romtempererte egg
kremfløte
vaniljestang
sukker
kremfløte
sukker
olivenolje Venchipa
havsalt
Smelt sjokoladen over vannbad. Sett en glass- eller stålbolle over en kjele med kokende vann uten at bollen kommer nedi vannet. Legg litt kjøkkenpapir rundt kanten for at den skal ligge stødigere.
Sett sjokoladen til side mens du forbereder resten. Det er veldig viktig at sjokoladen blir under 50 grader før du skal blande i eggeplommene !
Det er viktig å bruke romtempererte egg, eventuelt vente til eggeplommene er tempererte før du blander det inn i sjokoladen. Skill eggene. Ha eggehvitene i en bakebolle, og plommene i en liten skål. Stivpisk eggehvitene med en miksmaster eller i en kjøkkenmaskin. Sett det kjølig.
Ha 3 dl kremfløte, frøene fra en halv vaniljestang og 1 ss sukker i en stor bakebolle. I en annen, mindre bakebolle har du 1 dl kremfløte sammen med 1 ts sukker. Pisk begge deler til myk krem, stadiet rett før stivpisket. Sett den lille bollen med krem kjølig.
Når den smeltede sjokoladen har avkjølt seg tilstrekkelig, pisker du inn eggeplommene en etter en med en visp. Du kan eventuelt bruke miksmasteren til dette. Dersom sjokoladeblandingen klumper seg sammen, kan den reddes ved å piske inn en liten skvett varm fløte!
Vend sjokoladeblandingen inn i kremen med en slikkepott. Når alt er blandet sammen, tilsetter du de stivpiskede eggehvitene. Vend inn med en slikkepott.
Hell sjokolademoussen over i fire porsjonsskåler, eventuelt én stor. Avkjøl i kjøleskap 1-2 timer. Ta ut moussen 10-15 minutter før servering. Rett før servering fordeler du resten av kremen utover sjokolademoussen. Topp med litt olivenolje og et dryss havsalt.
Tilberedning
Smelt sjokoladen over vannbad. Sett en glass- eller stålbolle over en kjele med kokende vann uten at bollen kommer nedi vannet. Legg litt kjøkkenpapir rundt kanten for at den skal ligge stødigere.
Sett sjokoladen til side mens du forbereder resten. Det er veldig viktig at sjokoladen blir under 50 grader før du skal blande i eggeplommene !
Det er viktig å bruke romtempererte egg, eventuelt vente til eggeplommene er tempererte før du blander det inn i sjokoladen. Skill eggene. Ha eggehvitene i en bakebolle, og plommene i en liten skål. Stivpisk eggehvitene med en miksmaster eller i en kjøkkenmaskin. Sett det kjølig.
Ha 3 dl kremfløte, frøene fra en halv vaniljestang og 1 ss sukker i en stor bakebolle. I en annen, mindre bakebolle har du 1 dl kremfløte sammen med 1 ts sukker. Pisk begge deler til myk krem, stadiet rett før stivpisket. Sett den lille bollen med krem kjølig.
Når den smeltede sjokoladen har avkjølt seg tilstrekkelig, pisker du inn eggeplommene en etter en med en visp. Du kan eventuelt bruke miksmasteren til dette. Dersom sjokoladeblandingen klumper seg sammen, kan den reddes ved å piske inn en liten skvett varm fløte!
Vend sjokoladeblandingen inn i kremen med en slikkepott. Når alt er blandet sammen, tilsetter du de stivpiskede eggehvitene. Vend inn med en slikkepott.
Hell sjokolademoussen over i fire porsjonsskåler, eventuelt én stor. Avkjøl i kjøleskap 1-2 timer. Ta ut moussen 10-15 minutter før servering. Rett før servering fordeler du resten av kremen utover sjokolademoussen. Topp med litt olivenolje og et dryss havsalt.
ingredienser
mørk sjokolade (68-75% kakao)
romtempererte egg
kremfløte
vaniljestang
sukker
kremfløte
sukker
olivenolje Venchipa
havsalt
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 449
kr 109
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 449
kr 109