Bestill innen 16. desember for å få varene før julaften!

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PAVLOVA MED JORDBÆR & PISTASJKREM

Nydelig festkake med marengs, kremfyll med pistasjkrem og ferske bær.

Totaltid: 2 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Nydelig festkake med marengs, kremfyll med pistasjkrem og ferske bær.

6

eggehviter

100 g

sukker

80 g

melis

20 g

maizenna eller potetmel

10 g

puffet ris

1 ss

Balsamico med jordbær*

1.5 dl

kremfløte

2.5 ss

Pistasjkrem m/olivenolje og ristede pistasjnøtter

2.5 ss

Olivenolje med sitron*

1

pasjonsfrukt

400 g

ferske bær, som f.eks, jordbær, bringebær eller blåbær.

*Balsamico med jordbær kan erstattes med Balsamico med grapefrukt. 

*Olivenolje med sitron kan erstattes med Olivenolje med grønn sitron. 

1. 

Forvarm ovnen til 130 grader, over og undervarme egner seg best når du lager marengs. 


2. 

Finn frem en ren bolle og pisk eggehviter og sukker til det er stivt.


3. 

Vend forsiktig inn melis og maizenna med de stive eggehvitene. 


4. 

Tilsett deretter puffet ris og Balsamico med jordbær. 


5. 

Bruk en slikkepott og fordel marengsen utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i cirka 60-70 minutter. Steketid avhenger av ovn, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.


6. 

Pisk opp fløte til en luftig krem. 


7. 

Bland olivenolje med sitron med pistasjkremen. 


8. 

Tilsett litt og litt av den piskede fløten i pistasjkremen og pisk raskt. 


9. 

Avkjøl marengsbunnen og fordel fløte- og pistasjblandingen over. 


10. 

Ha pasjonsfrukt over kremen og rikelig med fersk frukt, som f.eks. jordbær, bringebær, blåbær. Dryss over melis før servering. 


11. 

Tips! Pynt med ruccola for en spennende og smakfull vri.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 130 grader, over og undervarme egner seg best når du lager marengs. 


2. 

Finn frem en ren bolle og pisk eggehviter og sukker til det er stivt.


3. 

Vend forsiktig inn melis og maizenna med de stive eggehvitene. 


4. 

Tilsett deretter puffet ris og Balsamico med jordbær. 


5. 

Bruk en slikkepott og fordel marengsen utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i cirka 60-70 minutter. Steketid avhenger av ovn, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.


6. 

Pisk opp fløte til en luftig krem. 


7. 

Bland olivenolje med sitron med pistasjkremen. 


8. 

Tilsett litt og litt av den piskede fløten i pistasjkremen og pisk raskt. 


9. 

Avkjøl marengsbunnen og fordel fløte- og pistasjblandingen over. 


10. 

Ha pasjonsfrukt over kremen og rikelig med fersk frukt, som f.eks. jordbær, bringebær, blåbær. Dryss over melis før servering. 


11. 

Tips! Pynt med ruccola for en spennende og smakfull vri.


ingredienser

6

eggehviter

100 g

sukker

80 g

melis

20 g

maizenna eller potetmel

10 g

puffet ris

1 ss

Balsamico med jordbær*

1.5 dl

kremfløte

2.5 ss

Pistasjkrem m/olivenolje og ristede pistasjnøtter

2.5 ss

Olivenolje med sitron*

1

pasjonsfrukt

400 g

ferske bær, som f.eks, jordbær, bringebær eller blåbær.

*Balsamico med jordbær kan erstattes med Balsamico med grapefrukt. 

*Olivenolje med sitron kan erstattes med Olivenolje med grønn sitron. 

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer