Nydelig festkake med marengs, kremfyll med pistasjkrem og ferske bær.
Nydelig festkake med marengs, kremfyll med pistasjkrem og ferske bær.
eggehviter
sukker
melis
maizenna eller potetmel
puffet ris
Balsamico med jordbær*
kremfløte
Pistasjkrem m/olivenolje og ristede pistasjnøtter
Olivenolje med sitron*
pasjonsfrukt
ferske bær, som f.eks, jordbær, bringebær eller blåbær.
*Balsamico med jordbær kan erstattes med Balsamico med grapefrukt.
*Olivenolje med sitron kan erstattes med Olivenolje med grønn sitron.
Forvarm ovnen til 130 grader, over og undervarme egner seg best når du lager marengs.
Finn frem en ren bolle og pisk eggehviter og sukker til det er stivt.
Vend forsiktig inn melis og maizenna med de stive eggehvitene.
Tilsett deretter puffet ris og Balsamico med jordbær.
Bruk en slikkepott og fordel marengsen utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i cirka 60-70 minutter. Steketid avhenger av ovn, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Pisk opp fløte til en luftig krem.
Bland olivenolje med sitron med pistasjkremen.
Tilsett litt og litt av den piskede fløten i pistasjkremen og pisk raskt.
Avkjøl marengsbunnen og fordel fløte- og pistasjblandingen over.
Ha pasjonsfrukt over kremen og rikelig med fersk frukt, som f.eks. jordbær, bringebær, blåbær. Dryss over melis før servering.
Tips! Pynt med ruccola for en spennende og smakfull vri.
Tilberedning
Forvarm ovnen til 130 grader, over og undervarme egner seg best når du lager marengs.
Finn frem en ren bolle og pisk eggehviter og sukker til det er stivt.
Vend forsiktig inn melis og maizenna med de stive eggehvitene.
Tilsett deretter puffet ris og Balsamico med jordbær.
Bruk en slikkepott og fordel marengsen utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i cirka 60-70 minutter. Steketid avhenger av ovn, så følg med for å se om den bør tas ut før eller om den bør stå noe lenger. Bunnen skal bli sprø utenpå og litt seig inni. Sjekk gjerne midten av bunnen med en kniv.
Pisk opp fløte til en luftig krem.
Bland olivenolje med sitron med pistasjkremen.
Tilsett litt og litt av den piskede fløten i pistasjkremen og pisk raskt.
Avkjøl marengsbunnen og fordel fløte- og pistasjblandingen over.
Ha pasjonsfrukt over kremen og rikelig med fersk frukt, som f.eks. jordbær, bringebær, blåbær. Dryss over melis før servering.
Tips! Pynt med ruccola for en spennende og smakfull vri.
ingredienser
eggehviter
sukker
melis
maizenna eller potetmel
puffet ris
Balsamico med jordbær*
kremfløte
Pistasjkrem m/olivenolje og ristede pistasjnøtter
Olivenolje med sitron*
pasjonsfrukt
ferske bær, som f.eks, jordbær, bringebær eller blåbær.
*Balsamico med jordbær kan erstattes med Balsamico med grapefrukt.
*Olivenolje med sitron kan erstattes med Olivenolje med grønn sitron.
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: