Min profil

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

FORMKAKE MED PISTASJKREM OG OLIVENOLJE

Saftig formkake med pistasjkrem og olivenolje, pyntet med hakkede pistasjnøtter og spiselige blomster. Denne er også nydelig med klassisk ostekrem glasur iblandet litt pistasjkrem.

Totaltid: 1,5 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Bakst, Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Saftig formkake med pistasjkrem og olivenolje, pyntet med hakkede pistasjnøtter og spiselige blomster. Denne er også nydelig med klassisk ostekrem glasur iblandet litt pistasjkrem.

1 dl

olivenolje, gjerne Domaine de la Senancole: Fruité Noir

3

egg

180 g

melis

60 g

pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

2 ss

appelsinblomstekstrakt (kan erstattes med vaniljeekstrakt dersom du ikke får tak i appelsinblomst).

175 g

hvetemel

1.5 ts

bakepulver

0.7 dl

kremfløte

50 g

sukker

0.5 dl

vann

en håndfull spiselige roseblader

hakkede pistasjnøtter til pynt

1. 

Forvarm ovnen til 160°C.


2. 

Pisk sammen egg og sukker, før du tilsetter pistasjkrem, olivenolje og appelsinblomstekstrakt. Bland alt godt sammen og tilsett siktet mel, bakepulver og kremfløte.


3. 

Ha røren over i en smurt form, stek i midten av ovnen i ca. 1 time eller til kaken er gjennomstekt (dobbeltsjekk med en kakenål). Ta ut og avkjøl på rist.


4. 

Lag sirup ved å koke 50g sukker og 0,5dl vann. Etter sirupen har kokt, legg i noen speslige roseblader og la trekke i 2-3 minutter. Hell sirupen over kaken og dekorer med hakkede pistasjnøtter og spiselige blomster.


5. 

Tips! Sirupen kan også erstattes med en glasur av pistasjkrem. Smør pistasjkrem over kaken før servering, og dekorer med hakkede pistasjnøtter. Den er også nydelig sammen med en pistasjostekrem, se fremgangsmåte her.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 160°C.


2. 

Pisk sammen egg og sukker, før du tilsetter pistasjkrem, olivenolje og appelsinblomstekstrakt. Bland alt godt sammen og tilsett siktet mel, bakepulver og kremfløte.


3. 

Ha røren over i en smurt form, stek i midten av ovnen i ca. 1 time eller til kaken er gjennomstekt (dobbeltsjekk med en kakenål). Ta ut og avkjøl på rist.


4. 

Lag sirup ved å koke 50g sukker og 0,5dl vann. Etter sirupen har kokt, legg i noen speslige roseblader og la trekke i 2-3 minutter. Hell sirupen over kaken og dekorer med hakkede pistasjnøtter og spiselige blomster.


5. 

Tips! Sirupen kan også erstattes med en glasur av pistasjkrem. Smør pistasjkrem over kaken før servering, og dekorer med hakkede pistasjnøtter. Den er også nydelig sammen med en pistasjostekrem, se fremgangsmåte her.


ingredienser

1 dl

olivenolje, gjerne Domaine de la Senancole: Fruité Noir

3

egg

180 g

melis

60 g

pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

2 ss

appelsinblomstekstrakt (kan erstattes med vaniljeekstrakt dersom du ikke får tak i appelsinblomst).

175 g

hvetemel

1.5 ts

bakepulver

0.7 dl

kremfløte

50 g

sukker

0.5 dl

vann

en håndfull spiselige roseblader

hakkede pistasjnøtter til pynt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer