Saftig formkake med pistasjkrem og olivenolje, pyntet med hakkede pistasjnøtter og spiselige blomster. Denne er også nydelig med klassisk ostekrem glasur iblandet litt pistasjkrem.
Saftig formkake med pistasjkrem og olivenolje, pyntet med hakkede pistasjnøtter og spiselige blomster. Denne er også nydelig med klassisk ostekrem glasur iblandet litt pistasjkrem.
olivenolje, gjerne Domaine de la Senancole: Fruité Noir
egg
melis
pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
appelsinblomstekstrakt (kan erstattes med vaniljeekstrakt dersom du ikke får tak i appelsinblomst).
hvetemel
bakepulver
kremfløte
sukker
vann
en håndfull spiselige roseblader
hakkede pistasjnøtter til pynt
Forvarm ovnen til 160°C.
Pisk sammen egg og sukker, før du tilsetter pistasjkrem, olivenolje og appelsinblomstekstrakt. Bland alt godt sammen og tilsett siktet mel, bakepulver og kremfløte.
Ha røren over i en smurt form, stek i midten av ovnen i ca. 1 time eller til kaken er gjennomstekt (dobbeltsjekk med en kakenål). Ta ut og avkjøl på rist.
Lag sirup ved å koke 50g sukker og 0,5dl vann. Etter sirupen har kokt, legg i noen speslige roseblader og la trekke i 2-3 minutter. Hell sirupen over kaken og dekorer med hakkede pistasjnøtter og spiselige blomster.
Tips! Sirupen kan også erstattes med en glasur av pistasjkrem. Smør pistasjkrem over kaken før servering, og dekorer med hakkede pistasjnøtter. Den er også nydelig sammen med en pistasjostekrem, se fremgangsmåte her.
Tilberedning
Forvarm ovnen til 160°C.
Pisk sammen egg og sukker, før du tilsetter pistasjkrem, olivenolje og appelsinblomstekstrakt. Bland alt godt sammen og tilsett siktet mel, bakepulver og kremfløte.
Ha røren over i en smurt form, stek i midten av ovnen i ca. 1 time eller til kaken er gjennomstekt (dobbeltsjekk med en kakenål). Ta ut og avkjøl på rist.
Lag sirup ved å koke 50g sukker og 0,5dl vann. Etter sirupen har kokt, legg i noen speslige roseblader og la trekke i 2-3 minutter. Hell sirupen over kaken og dekorer med hakkede pistasjnøtter og spiselige blomster.
Tips! Sirupen kan også erstattes med en glasur av pistasjkrem. Smør pistasjkrem over kaken før servering, og dekorer med hakkede pistasjnøtter. Den er også nydelig sammen med en pistasjostekrem, se fremgangsmåte her.
ingredienser
olivenolje, gjerne Domaine de la Senancole: Fruité Noir
egg
melis
pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
appelsinblomstekstrakt (kan erstattes med vaniljeekstrakt dersom du ikke får tak i appelsinblomst).
hvetemel
bakepulver
kremfløte
sukker
vann
en håndfull spiselige roseblader
hakkede pistasjnøtter til pynt
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: