En enkel og nydelig dessert med jordbær marinert i balsamico med jordbær, pisket crème fraîche med pistasjkrem og marengsflak. Perfekt til 17. mai eller som dessert på en varm sommerdag!
En enkel og nydelig dessert med jordbær marinert i balsamico med jordbær, pisket crème fraîche med pistasjkrem og marengsflak. Perfekt til 17. mai eller som dessert på en varm sommerdag!
eggehviter, romtempererte
klype salt
Balsamico med jordbær
sukker
Pistasjkrem med olivenolje & ristede pistasjnøtter
kurver jorbær
Balsamico med jordbær
sukker
Spiselige blomster til pynt (kan sløyfes)
crème fraîche
kremfløte
Pistasjkrem med olivenolje & ristede pistasjnøtter
sukker
havsalt
vaniljefrø eller
vaniljestang
Start med å lage marengsen, da dette tar ca 2 ½ time totalt. Dette kan også gjøres dagen i forveien.
Forvarm ovnen til 90 grader over- og undervarme.
Finn frem en kjøkkenmaskin med visp eller håndmikser. Pisk eggehvitene til de har stive topper. Tilsett en klype salt og jordbærbalsamico. Tilsett så 1 ss sukker av gangen og la det gå ca 10 sekunder før du tilsetter mer Visp så noen minutter til, til alt sukkeret er løst opp.
Fordel marengsen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Det skal være ca ½ cm tykt. Ha litt pistasjkrem over, og fordel det utover med en slikkepott.
Stek marengsen i 1 ½ - 2 timer. Marengsen skal føles fast når den er ferdig. Løft bakepapiret forsiktig over på en rist for avkjøling. Brekk opp marengsen i flak. Oppbevares i en lufttett boks dersom det ikke skal brukes med en gang.
Skyll jordbærene godt. Kutt av stilken og del dem i fire. Ha jordbærene i en skål sammen med jordbærbalsamico og sukker. Bland godt sammen, og sett kjølig til det skal spises, minst 30 minutter.
Rett før servering lager du kremen. Ha crème fraîche, fløte og pistasjkrem i en bakebolle. Visp lett sammen før du tilsetter sukker, havsalt og vanilje. Visp til du har en myk krem med lett stive topper. Ikke pisk for lenge til en helt stiv krem.
Fordel kremen i dype skåler. Legg de marinerte jordbærene på den ene siden og marengsflak på den andre. Pynt gjerne med spiselige blomster.
Tilberedning
Start med å lage marengsen, da dette tar ca 2 ½ time totalt. Dette kan også gjøres dagen i forveien.
Forvarm ovnen til 90 grader over- og undervarme.
Finn frem en kjøkkenmaskin med visp eller håndmikser. Pisk eggehvitene til de har stive topper. Tilsett en klype salt og jordbærbalsamico. Tilsett så 1 ss sukker av gangen og la det gå ca 10 sekunder før du tilsetter mer Visp så noen minutter til, til alt sukkeret er løst opp.
Fordel marengsen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Det skal være ca ½ cm tykt. Ha litt pistasjkrem over, og fordel det utover med en slikkepott.
Stek marengsen i 1 ½ - 2 timer. Marengsen skal føles fast når den er ferdig. Løft bakepapiret forsiktig over på en rist for avkjøling. Brekk opp marengsen i flak. Oppbevares i en lufttett boks dersom det ikke skal brukes med en gang.
Skyll jordbærene godt. Kutt av stilken og del dem i fire. Ha jordbærene i en skål sammen med jordbærbalsamico og sukker. Bland godt sammen, og sett kjølig til det skal spises, minst 30 minutter.
Rett før servering lager du kremen. Ha crème fraîche, fløte og pistasjkrem i en bakebolle. Visp lett sammen før du tilsetter sukker, havsalt og vanilje. Visp til du har en myk krem med lett stive topper. Ikke pisk for lenge til en helt stiv krem.
Fordel kremen i dype skåler. Legg de marinerte jordbærene på den ene siden og marengsflak på den andre. Pynt gjerne med spiselige blomster.
ingredienser
eggehviter, romtempererte
klype salt
Balsamico med jordbær
sukker
Pistasjkrem med olivenolje & ristede pistasjnøtter
kurver jorbær
Balsamico med jordbær
sukker
Spiselige blomster til pynt (kan sløyfes)
crème fraîche
kremfløte
Pistasjkrem med olivenolje & ristede pistasjnøtter
sukker
havsalt
vaniljefrø eller
vaniljestang
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: