Min profil

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

MARINERTE JORDBÆR MED PISTASJKREM OG MARENGSFLAK

En enkel og nydelig dessert med jordbær marinert i balsamico med jordbær, pisket crème fraîche med pistasjkrem og marengsflak. Perfekt til 17. mai eller som dessert på en varm sommerdag!

Totaltid: 3 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Dessert, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Middels
4

Porsjoner

En enkel og nydelig dessert med jordbær marinert i balsamico med jordbær, pisket crème fraîche med pistasjkrem og marengsflak. Perfekt til 17. mai eller som dessert på en varm sommerdag!

MARENGS

2

eggehviter, romtempererte 

1

klype salt 

1 ts

Balsamico med jordbær

100 g

sukker

2 ss

Pistasjkrem med olivenolje & ristede pistasjnøtter

MARINERTE JORDBÆR

2

kurver jorbær

2 ss

Balsamico med jordbær

1 ss

sukker

Spiselige blomster til pynt (kan sløyfes) 

KREM:

1 dl

crème fraîche

2 dl

kremfløte

2 ss

Pistasjkrem med olivenolje & ristede pistasjnøtter

1 ts

sukker

0.3 ts

havsalt

0.3 ts

vaniljefrø eller

0.5 ts

vaniljestang

1. 

Start med å lage marengsen, da dette tar ca 2 ½ time totalt. Dette kan også gjøres dagen i forveien.  


2. 

Forvarm ovnen til 90 grader over- og undervarme.  


3. 

Finn frem en kjøkkenmaskin med visp eller håndmikser. Pisk eggehvitene til de har stive topper. Tilsett en klype salt og jordbærbalsamico. Tilsett så 1 ss sukker av gangen og la det gå ca 10 sekunder før du tilsetter mer Visp så noen minutter til, til alt sukkeret er løst opp.  


4. 

Fordel marengsen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Det skal være ca ½ cm tykt. Ha litt pistasjkrem over, og fordel det utover med en slikkepott.  


5. 

Stek marengsen i 1 ½ - 2 timer. Marengsen skal føles fast når den er ferdig. Løft bakepapiret forsiktig over på en rist for avkjøling. Brekk opp marengsen i flak. Oppbevares i en lufttett boks dersom det ikke skal brukes med en gang.  


6. 

Skyll jordbærene godt. Kutt av stilken og del dem i fire. Ha jordbærene i en skål sammen med jordbærbalsamico og sukker. Bland godt sammen, og sett kjølig til det skal spises, minst 30 minutter.


7. 

Rett før servering lager du kremen. Ha crème fraîche, fløte og pistasjkrem i en bakebolle. Visp lett sammen før du tilsetter sukker, havsalt og vanilje. Visp til du har en myk krem med lett stive topper. Ikke pisk for lenge til en helt stiv krem.  


8. 

Fordel kremen i dype skåler. Legg de marinerte jordbærene på den ene siden og marengsflak på den andre. Pynt gjerne med spiselige blomster. 


Tilberedning

1. 

Start med å lage marengsen, da dette tar ca 2 ½ time totalt. Dette kan også gjøres dagen i forveien.  


2. 

Forvarm ovnen til 90 grader over- og undervarme.  


3. 

Finn frem en kjøkkenmaskin med visp eller håndmikser. Pisk eggehvitene til de har stive topper. Tilsett en klype salt og jordbærbalsamico. Tilsett så 1 ss sukker av gangen og la det gå ca 10 sekunder før du tilsetter mer Visp så noen minutter til, til alt sukkeret er løst opp.  


4. 

Fordel marengsen utover et stekebrett kledd med bakepapir. Det skal være ca ½ cm tykt. Ha litt pistasjkrem over, og fordel det utover med en slikkepott.  


5. 

Stek marengsen i 1 ½ - 2 timer. Marengsen skal føles fast når den er ferdig. Løft bakepapiret forsiktig over på en rist for avkjøling. Brekk opp marengsen i flak. Oppbevares i en lufttett boks dersom det ikke skal brukes med en gang.  


6. 

Skyll jordbærene godt. Kutt av stilken og del dem i fire. Ha jordbærene i en skål sammen med jordbærbalsamico og sukker. Bland godt sammen, og sett kjølig til det skal spises, minst 30 minutter.


7. 

Rett før servering lager du kremen. Ha crème fraîche, fløte og pistasjkrem i en bakebolle. Visp lett sammen før du tilsetter sukker, havsalt og vanilje. Visp til du har en myk krem med lett stive topper. Ikke pisk for lenge til en helt stiv krem.  


8. 

Fordel kremen i dype skåler. Legg de marinerte jordbærene på den ene siden og marengsflak på den andre. Pynt gjerne med spiselige blomster. 


ingredienser

MARENGS

2

eggehviter, romtempererte 

1

klype salt 

1 ts

Balsamico med jordbær

100 g

sukker

2 ss

Pistasjkrem med olivenolje & ristede pistasjnøtter

MARINERTE JORDBÆR

2

kurver jorbær

2 ss

Balsamico med jordbær

1 ss

sukker

Spiselige blomster til pynt (kan sløyfes) 

KREM:

1 dl

crème fraîche

2 dl

kremfløte

2 ss

Pistasjkrem med olivenolje & ristede pistasjnøtter

1 ts

sukker

0.3 ts

havsalt

0.3 ts

vaniljefrø eller

0.5 ts

vaniljestang

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer