Frist for å varene før julaften var 16. des! - Klikk & Hent er midlertidig stengt i flere butikker grunnet stor pågang.

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

JORDBÆRTERTE MED MYNTE

Denne terten har vi fylt med vårt syltetøy med jordbær og mynte. Et klassisk fransk bakverk, nydelig som dessert eller når du ønsker å servere noe søtt ved siden av kaffen. Server gjerne sammen med ferske jordbær og vaniljeis.

Totaltid: 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Denne terten har vi fylt med vårt syltetøy med jordbær og mynte. Et klassisk fransk bakverk, nydelig som dessert eller når du ønsker å servere noe søtt ved siden av kaffen. Server gjerne sammen med ferske jordbær og vaniljeis.

280 g

hvetemel

150 g

sukker

150 g

smør

1

egg

150 g

mandelmel, evnt. malte mandler

1 glass

Syltetøy med jordbær & mynte

1 eggeplomme

til pensling

1 klype

havsalt

1. 

Finn frem en bakebolle og ha oppi hvetemel, mandelmel, sukker, en klype salt og kaldt smør delt i terninger. Bruk hendene og kna alt godt sammen til du blandingen får en sandaktig konsistens.


2. 

Lag en grop i melblandingen. Pisk egget i en liten bolle før du heller det sammenpiskede egget oppi gropen. Bruk en tresleiv og bland alt godt sammen, før du knar med hendene til du har en fast deig.


3. 

Dekk deigen med plastfolie og legg den i kjøleskapet. La den hvile i minst 1 time.


4. 

Forvarm ovnen til 160 grader.


5. 

Ta ut deigen og del den i to. Kjevle ut den ene delen, og legg den i en smurt terte/paiform. Fordel over syltetøyet og bruk det andre deigemnet til å lage ett lokk over syltetøyet. Tips! Her er det kun fantasien som setter grenser, lag gjerne figuerer eller et klassisk og enkelt rutemønster. Det viktigste er at du tetter godt på sidene.


6. 

Pisk eggeplommen og pensle deigen. Sett terten i ovnen, la den stå i 45 til 50 minutter. La avkjøles på rist før servering.


Tilberedning

1. 

Finn frem en bakebolle og ha oppi hvetemel, mandelmel, sukker, en klype salt og kaldt smør delt i terninger. Bruk hendene og kna alt godt sammen til du blandingen får en sandaktig konsistens.


2. 

Lag en grop i melblandingen. Pisk egget i en liten bolle før du heller det sammenpiskede egget oppi gropen. Bruk en tresleiv og bland alt godt sammen, før du knar med hendene til du har en fast deig.


3. 

Dekk deigen med plastfolie og legg den i kjøleskapet. La den hvile i minst 1 time.


4. 

Forvarm ovnen til 160 grader.


5. 

Ta ut deigen og del den i to. Kjevle ut den ene delen, og legg den i en smurt terte/paiform. Fordel over syltetøyet og bruk det andre deigemnet til å lage ett lokk over syltetøyet. Tips! Her er det kun fantasien som setter grenser, lag gjerne figuerer eller et klassisk og enkelt rutemønster. Det viktigste er at du tetter godt på sidene.


6. 

Pisk eggeplommen og pensle deigen. Sett terten i ovnen, la den stå i 45 til 50 minutter. La avkjøles på rist før servering.


ingredienser

280 g

hvetemel

150 g

sukker

150 g

smør

1

egg

150 g

mandelmel, evnt. malte mandler

1 glass

Syltetøy med jordbær & mynte

1 eggeplomme

til pensling

1 klype

havsalt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer