Denne terten har vi fylt med vårt syltetøy med jordbær og mynte. Et klassisk fransk bakverk, nydelig som dessert eller når du ønsker å servere noe søtt ved siden av kaffen. Server gjerne sammen med ferske jordbær og vaniljeis.
Denne terten har vi fylt med vårt syltetøy med jordbær og mynte. Et klassisk fransk bakverk, nydelig som dessert eller når du ønsker å servere noe søtt ved siden av kaffen. Server gjerne sammen med ferske jordbær og vaniljeis.
hvetemel
sukker
smør
egg
mandelmel, evnt. malte mandler
Syltetøy med jordbær & mynte
til pensling
havsalt
Finn frem en bakebolle og ha oppi hvetemel, mandelmel, sukker, en klype salt og kaldt smør delt i terninger. Bruk hendene og kna alt godt sammen til du blandingen får en sandaktig konsistens.
Lag en grop i melblandingen. Pisk egget i en liten bolle før du heller det sammenpiskede egget oppi gropen. Bruk en tresleiv og bland alt godt sammen, før du knar med hendene til du har en fast deig.
Dekk deigen med plastfolie og legg den i kjøleskapet. La den hvile i minst 1 time.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Ta ut deigen og del den i to. Kjevle ut den ene delen, og legg den i en smurt terte/paiform. Fordel over syltetøyet og bruk det andre deigemnet til å lage ett lokk over syltetøyet. Tips! Her er det kun fantasien som setter grenser, lag gjerne figuerer eller et klassisk og enkelt rutemønster. Det viktigste er at du tetter godt på sidene.
Pisk eggeplommen og pensle deigen. Sett terten i ovnen, la den stå i 45 til 50 minutter. La avkjøles på rist før servering.
Tilberedning
Finn frem en bakebolle og ha oppi hvetemel, mandelmel, sukker, en klype salt og kaldt smør delt i terninger. Bruk hendene og kna alt godt sammen til du blandingen får en sandaktig konsistens.
Lag en grop i melblandingen. Pisk egget i en liten bolle før du heller det sammenpiskede egget oppi gropen. Bruk en tresleiv og bland alt godt sammen, før du knar med hendene til du har en fast deig.
Dekk deigen med plastfolie og legg den i kjøleskapet. La den hvile i minst 1 time.
Forvarm ovnen til 160 grader.
Ta ut deigen og del den i to. Kjevle ut den ene delen, og legg den i en smurt terte/paiform. Fordel over syltetøyet og bruk det andre deigemnet til å lage ett lokk over syltetøyet. Tips! Her er det kun fantasien som setter grenser, lag gjerne figuerer eller et klassisk og enkelt rutemønster. Det viktigste er at du tetter godt på sidene.
Pisk eggeplommen og pensle deigen. Sett terten i ovnen, la den stå i 45 til 50 minutter. La avkjøles på rist før servering.
ingredienser
hvetemel
sukker
smør
egg
mandelmel, evnt. malte mandler
Syltetøy med jordbær & mynte
til pensling
havsalt