Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme. Finn frem 100 g smør som skal romtempereres
Visp sammen sukker, egg, olje og kefir. Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller elektrisk håndvisp. Visp i 2-3 minutter
Rør sammen hvetemel, bakepulver, vanilje, kanel, kardemomme og salt lett sammen i en annen bolle. Ha det oppi det våte, og rør godt sammen med en slikkepott
Rasp gulroten og ha det oppi røren til slutt
Kle en springform eller to brødformer med bakepapir, og hell røren oppi. Stek i ca 45-50 minutter.
Sjekk med noe tynt og spisst om røren henger igjen, i så fall stek noen minutter til. La kaken avkjøles helt på rist
Lag ostekremen ved å ha alle ingrediensene i en høy og smal beholder. Det er viktig at kremosten er kjøleskapskald og smøret romtemperert. Bruk en stavmikser til å blande alle ingrediensene sammen
Fordel pistasjostekremen utover kaken når den er avkjølt. Topp med spiselige blomster eller annen pynt