GULROTKAKE MED PISTASJOSTEKREM

Nydelig dessertoppskrift fra @juliesmatblogg. Den holder seg saftig og god i dagevis, så den kan lages i god tid før den skal serveres
gulrotkake hovedbilde
Total tid 1 %s t 30 minutter

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme. Finn frem 100 g smør som skal romtempereres
  • Visp sammen sukker, egg, olje og kefir. Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller elektrisk håndvisp. Visp i 2-3 minutter
  • Rør sammen hvetemel, bakepulver, vanilje, kanel, kardemomme og salt lett sammen i en annen bolle. Ha det oppi det våte, og rør godt sammen med en slikkepott
  • Rasp gulroten og ha det oppi røren til slutt
  • Kle en springform eller to brødformer med bakepapir, og hell røren oppi. Stek i ca 45-50 minutter.
  • Sjekk med noe tynt og spisst om røren henger igjen, i så fall stek noen minutter til. La kaken avkjøles helt på rist
  • Lag ostekremen ved å ha alle ingrediensene i en høy og smal beholder. Det er viktig at kremosten er kjøleskapskald og smøret romtemperert. Bruk en stavmikser til å blande alle ingrediensene sammen
  • Fordel pistasjostekremen utover kaken når den er avkjølt. Topp med spiselige blomster eller annen pynt
    gulrotkake hovedbilde

Utstyr

  • 28 cm springform/2 stk 1 l brødformer
@juliesmatblogg

Tilberedning
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme. Finn frem 100 g smør som skal romtempereres
  • Visp sammen sukker, egg, olje og kefir. Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller elektrisk håndvisp. Visp i 2-3 minutter
  • Rør sammen hvetemel, bakepulver, vanilje, kanel, kardemomme og salt lett sammen i en annen bolle. Ha det oppi det våte, og rør godt sammen med en slikkepott
  • Rasp gulroten og ha det oppi røren til slutt
  • Kle en springform eller to brødformer med bakepapir, og hell røren oppi. Stek i ca 45-50 minutter.
  • Sjekk med noe tynt og spisst om røren henger igjen, i så fall stek noen minutter til. La kaken avkjøles helt på rist
  • Lag ostekremen ved å ha alle ingrediensene i en høy og smal beholder. Det er viktig at kremosten er kjøleskapskald og smøret romtemperert. Bruk en stavmikser til å blande alle ingrediensene sammen
  • Fordel pistasjostekremen utover kaken når den er avkjølt. Topp med spiselige blomster eller annen pynt
    gulrotkake hovedbilde

Utstyr

  • 28 cm springform/2 stk 1 l brødformer
@juliesmatblogg
Loading...