Saftig gulrotkake med ostekrem blandet med vår populære pistasjkrem. Kaken holder seg saftig og god i dagesvis så den kan gjerne lages i god tid før servering. Oppskrif utviklet av @juliesmatblogg.
Saftig gulrotkake med ostekrem blandet med vår populære pistasjkrem. Kaken holder seg saftig og god i dagesvis så den kan gjerne lages i god tid før servering. Oppskrif utviklet av @juliesmatblogg.
sukker
egg
Hverdagsolje
kefir
hvetemel
bakepulver
vaniljepulver
kanel
kardemomme
salt
raspet gulrot
kjøleskapskald naturell kremost
melis
romtemperert (!) smør
sitronsaft
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
spiselige blomster, valgfritt
Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme. Finn frem 100 g smør som skal romtempereres
Visp sammen sukker, egg, Hverdagsolje og kefir. Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller elektrisk håndvisp. Visp i 2-3 minutter
Bland sammen hvetemel, bakepulver, vanilje, kanel, kardemomme og salt i en annen bolle. Ha det oppi det våte, og rør godt sammen med en slikkepott
Rasp gulroten og ha det oppi røren til slutt
Kle en springform eller to brødformer med bakepapir, og hell røren oppi. Stek i ca 45-50 minutter.
Sjekk med noe tynt og spisst om røren henger igjen, i så fall stek noen minutter til. La kaken avkjøles helt på rist
Lag ostekremen ved å ha kremost, melis, smør, sitron og Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter i en høy og smal beholder. Det er viktig at kremosten er kjøleskapskald og smøret romtemperert. Bruk en stavmikser til å blande alle ingrediensene sammen
Fordel pistasjostekremen utover kaken når den er avkjølt. Topp med spiselige blomster eller annen pynt
Tilberedning
Forvarm stekeovnen til 175 grader, over- og undervarme. Finn frem 100 g smør som skal romtempereres
Visp sammen sukker, egg, Hverdagsolje og kefir. Bruk en kjøkkenmaskin med visp eller elektrisk håndvisp. Visp i 2-3 minutter
Bland sammen hvetemel, bakepulver, vanilje, kanel, kardemomme og salt i en annen bolle. Ha det oppi det våte, og rør godt sammen med en slikkepott
Rasp gulroten og ha det oppi røren til slutt
Kle en springform eller to brødformer med bakepapir, og hell røren oppi. Stek i ca 45-50 minutter.
Sjekk med noe tynt og spisst om røren henger igjen, i så fall stek noen minutter til. La kaken avkjøles helt på rist
Lag ostekremen ved å ha kremost, melis, smør, sitron og Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter i en høy og smal beholder. Det er viktig at kremosten er kjøleskapskald og smøret romtemperert. Bruk en stavmikser til å blande alle ingrediensene sammen
Fordel pistasjostekremen utover kaken når den er avkjølt. Topp med spiselige blomster eller annen pynt
ingredienser
sukker
egg
Hverdagsolje
kefir
hvetemel
bakepulver
vaniljepulver
kanel
kardemomme
salt
raspet gulrot
kjøleskapskald naturell kremost
melis
romtemperert (!) smør
sitronsaft
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
spiselige blomster, valgfritt
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: