«La Mouna» er en type brioche (søt gjærbakst) som opprinnelig kommer fra Algerie. La Mouna er en rik, myk og søt deig som ofte smakssettes med sitronskall og appelsinblomstvann.
«La Mouna» er en type brioche (søt gjærbakst) som opprinnelig kommer fra Algerie. La Mouna er en rik, myk og søt deig som ofte smakssettes med sitronskall og appelsinblomstvann.
melk
Hverdagsolje
egg
appelsinblomstvann
hvetemel
melis
salt
tørrgjær
skallet fra 1 økologisk sitron
perlesukker og/eller hakkede
mandler til topping
Ha melk, Hverdagsolje, egg og appelsinblomstvann i en bakebolle og visp sammen. Bland de tørre ingrediensene (hvetemel, melis, salt og gjær) og vend forsiktig inn med væsken.
Elt deigen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i ca. 2 minutter. Ha i revet sitronskall og fortsett å elt på middel hastighet i ca. 15 minutter.
Plasser deigen i en bakebolle smurt med litt hverdagsolje, og la heve på et lunt sted i 1,5 time.
Ha deigen over på kjøkkenbenken og kna for hånd, tilsett mer hvetemel om nødvendig. Rull deigen ut til en lang pølse og del i 10 emner. Rull til boller og la heve på et stekebrett med bakepapir i 45 minutter.
Pensle hver brioche med eggeplomme og dryss deretter over perlesukker og hakkede mandler.
Forvarm ovnen til 180°C. Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til briochene har fått en fin, gyllen farge.
Tilberedning
Ha melk, Hverdagsolje, egg og appelsinblomstvann i en bakebolle og visp sammen. Bland de tørre ingrediensene (hvetemel, melis, salt og gjær) og vend forsiktig inn med væsken.
Elt deigen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i ca. 2 minutter. Ha i revet sitronskall og fortsett å elt på middel hastighet i ca. 15 minutter.
Plasser deigen i en bakebolle smurt med litt hverdagsolje, og la heve på et lunt sted i 1,5 time.
Ha deigen over på kjøkkenbenken og kna for hånd, tilsett mer hvetemel om nødvendig. Rull deigen ut til en lang pølse og del i 10 emner. Rull til boller og la heve på et stekebrett med bakepapir i 45 minutter.
Pensle hver brioche med eggeplomme og dryss deretter over perlesukker og hakkede mandler.
Forvarm ovnen til 180°C. Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til briochene har fått en fin, gyllen farge.
ingredienser
melk
Hverdagsolje
egg
appelsinblomstvann
hvetemel
melis
salt
tørrgjær
skallet fra 1 økologisk sitron
perlesukker og/eller hakkede
mandler til topping
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699