Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

«LA MOUNA» BRIOCHE MED SITRONSKALL OG APPELSINBLOMST

«La Mouna» er en type brioche (søt gjærbakst) som opprinnelig kommer fra Algerie. La Mouna er en rik, myk og søt deig som ofte smakssettes med sitronskall og appelsinblomstvann.

Totaltid: 3 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst
Middels
4

Porsjoner

«La Mouna» er en type brioche (søt gjærbakst) som opprinnelig kommer fra Algerie. La Mouna er en rik, myk og søt deig som ofte smakssettes med sitronskall og appelsinblomstvann.

2 dl

melk

0.7 dl

Hverdagsolje

5

egg

2 ss

appelsinblomstvann

500 g

hvetemel

100 g

melis

0.5 ts

salt

0.5 pose

tørrgjær

skallet fra 1 økologisk sitron

perlesukker og/eller hakkede
mandler til topping

1. 

Ha melk, Hverdagsolje, egg og appelsinblomstvann i en bakebolle og visp sammen. Bland de tørre ingrediensene (hvetemel, melis, salt og gjær) og vend forsiktig inn med væsken.


2. 

Elt deigen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i ca. 2 minutter. Ha i revet sitronskall og fortsett å elt på middel hastighet i ca. 15 minutter.


3. 

Plasser deigen i en bakebolle smurt med litt hverdagsolje, og la heve på et lunt sted i 1,5 time.


4. 

Ha deigen over på kjøkkenbenken og kna for hånd, tilsett mer hvetemel om nødvendig. Rull deigen ut til en lang pølse og del i 10 emner. Rull til boller og la heve på et stekebrett med bakepapir i 45 minutter.


5. 

Pensle hver brioche med eggeplomme og dryss deretter over perlesukker og hakkede mandler.


6. 

Forvarm ovnen til 180°C. Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til briochene har fått en fin, gyllen farge.  


Tilberedning

1. 

Ha melk, Hverdagsolje, egg og appelsinblomstvann i en bakebolle og visp sammen. Bland de tørre ingrediensene (hvetemel, melis, salt og gjær) og vend forsiktig inn med væsken.


2. 

Elt deigen i en kjøkkenmaskin på middels hastighet i ca. 2 minutter. Ha i revet sitronskall og fortsett å elt på middel hastighet i ca. 15 minutter.


3. 

Plasser deigen i en bakebolle smurt med litt hverdagsolje, og la heve på et lunt sted i 1,5 time.


4. 

Ha deigen over på kjøkkenbenken og kna for hånd, tilsett mer hvetemel om nødvendig. Rull deigen ut til en lang pølse og del i 10 emner. Rull til boller og la heve på et stekebrett med bakepapir i 45 minutter.


5. 

Pensle hver brioche med eggeplomme og dryss deretter over perlesukker og hakkede mandler.


6. 

Forvarm ovnen til 180°C. Stekes midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller til briochene har fått en fin, gyllen farge.  


ingredienser

2 dl

melk

0.7 dl

Hverdagsolje

5

egg

2 ss

appelsinblomstvann

500 g

hvetemel

100 g

melis

0.5 ts

salt

0.5 pose

tørrgjær

skallet fra 1 økologisk sitron

perlesukker og/eller hakkede
mandler til topping

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter