Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

CHURROS DYPPET I SJOKOLADEKREM

Varme, ferske churros er nydelig sammen med våre sjokoladekremer! Churros har sin opprinnelse fra Spania og Portugal. Historien skal ha det til at Spanske hyrder laget churros som en ertatning til ferske bakervarer, da deigen var lett å tilberede og steke over åpen ild i fjellet der gjeteren tilbrakte mesteparten av tiden.

Totaltid: 30 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert
Enkel
4

Porsjoner

Varme, ferske churros er nydelig sammen med våre sjokoladekremer! Churros har sin opprinnelse fra Spania og Portugal. Historien skal ha det til at Spanske hyrder laget churros som en ertatning til ferske bakervarer, da deigen var lett å tilberede og steke over åpen ild i fjellet der gjeteren tilbrakte mesteparten av tiden.

245 g Mel
2 g salt
25 g sukker
30 g Hverdagsolje
250 g Vann
3 stk egg
nøytral olje til frityr
Sjokoladekrem med kakao og hasselnøtter
melis til pynt
1. 

Ha vann, Hverdagsolje, sukker og salt i en kjele. Kok opp.


2. 

Fjern kjelen fra varmen og bland inn melet med en slikkepott.


3. 

Sett kjelen tilbake på var varme i ca. 3 minutter, rør med en sleiv til alt er godt blandet og deigen kan formes som en fast ball.


4. 

Ta kjelen av platen og tilsett ett og ett egg, bland godt sammen.


5. 

Ha deigen over i en sprøytepose med en stjerneformet tipp.


6. 

Varm nøytral olje i en gryte til 180 °C


7. 

Trykk deigen ut av sprøyteposen og ned i oljen. Hver churros skal være ca. 10 cm. lang. Bruk en saks og klipp av hver churros.


8. 

La churrosen fritere i ca. 2 minutter på hver side, eller til den har fått en fin, gyldebrun farge, før du ruller de i melis. Legg de deretter over på et kjøkkenpapir.


9. 

Server nystekte churros sammen med sjokoladekrem!


Tilberedning

1. 

Ha vann, Hverdagsolje, sukker og salt i en kjele. Kok opp.


2. 

Fjern kjelen fra varmen og bland inn melet med en slikkepott.


3. 

Sett kjelen tilbake på var varme i ca. 3 minutter, rør med en sleiv til alt er godt blandet og deigen kan formes som en fast ball.


4. 

Ta kjelen av platen og tilsett ett og ett egg, bland godt sammen.


5. 

Ha deigen over i en sprøytepose med en stjerneformet tipp.


6. 

Varm nøytral olje i en gryte til 180 °C


7. 

Trykk deigen ut av sprøyteposen og ned i oljen. Hver churros skal være ca. 10 cm. lang. Bruk en saks og klipp av hver churros.


8. 

La churrosen fritere i ca. 2 minutter på hver side, eller til den har fått en fin, gyldebrun farge, før du ruller de i melis. Legg de deretter over på et kjøkkenpapir.


9. 

Server nystekte churros sammen med sjokoladekrem!


ingredienser

245 g Mel
2 g salt
25 g sukker
30 g Hverdagsolje
250 g Vann
3 stk egg
nøytral olje til frityr
Sjokoladekrem med kakao og hasselnøtter
melis til pynt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter