Søte, saftige og deilige berlinerboller fylt med syltetøy med bringebær og pasjonsfrukt.
Søte, saftige og deilige berlinerboller fylt med syltetøy med bringebær og pasjonsfrukt.
I kjøkkenmaskin: bland sammen romtemperert melk, egg, fint salt, sitronskall og sukker i bakebollen. Bland sammen.
Bland sammen mel og gjær og hell det over den flytende blandingen.
Bruk deigkrok og kjør deigen på middels hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten til deigen løsner fra sidene av bollen. Del det romtempererte i terninger og tilsett gradvis. Fortsett å elte deigen frem til smøret er jobbet inn.
Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Dryss et lett lag med mel på kjøkkenbenken, og del deigen i 10 emner. Form de runde, og la de etterheve på et bakebrett kledd med bakepapir i 30 minutter. PS: pass på å ha god avstand mellom bollene.
Varm smaksnøytral olje i en kjele. Oljen skal ha en temperatur på 170 °C. Bruser det rundt en tresleiv når du stikker den i oljen er den passe varm. Vær veldig forsiktig når du varmer opp olje. Ha gjerne et lokk i nærheten og dekk til med det hvis det begynner å brenne i oljen.
Senk bollene nedi og friter i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at fettet absorberes, og strø over sukker.
Når bollene er avkjølt, fyll en sprøytepose med syltetøy og fyll bollene.
Tilberedning
I kjøkkenmaskin: bland sammen romtemperert melk, egg, fint salt, sitronskall og sukker i bakebollen. Bland sammen.
Bland sammen mel og gjær og hell det over den flytende blandingen.
Bruk deigkrok og kjør deigen på middels hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten til deigen løsner fra sidene av bollen. Del det romtempererte i terninger og tilsett gradvis. Fortsett å elte deigen frem til smøret er jobbet inn.
Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.
Dryss et lett lag med mel på kjøkkenbenken, og del deigen i 10 emner. Form de runde, og la de etterheve på et bakebrett kledd med bakepapir i 30 minutter. PS: pass på å ha god avstand mellom bollene.
Varm smaksnøytral olje i en kjele. Oljen skal ha en temperatur på 170 °C. Bruser det rundt en tresleiv når du stikker den i oljen er den passe varm. Vær veldig forsiktig når du varmer opp olje. Ha gjerne et lokk i nærheten og dekk til med det hvis det begynner å brenne i oljen.
Senk bollene nedi og friter i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at fettet absorberes, og strø over sukker.
Når bollene er avkjølt, fyll en sprøytepose med syltetøy og fyll bollene.
ingredienser