Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

BERLINERBOLLER MED BRINGEBÆR

Søte, saftige og deilige berlinerboller fylt med syltetøy med bringebær og pasjonsfrukt.

Tilberedning: 15
Koketid 4
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert
Middels
4

Porsjoner

Søte, saftige og deilige berlinerboller fylt med syltetøy med bringebær og pasjonsfrukt.

1 glass Syltetøy med bringebær og pasjonsfrukt
350 g mel
2 stk egg
40 g sukker
1.2 dl romtemperert melk
5 g fersk gjær
1 skall fra økologisk sitron
5 g salt
30 g mykt smør
0.5 l nøytral olje til frityr
1. 

I kjøkkenmaskin: bland sammen romtemperert melk, egg, fint salt, sitronskall og sukker i bakebollen. Bland sammen.


2. 

Bland sammen mel og gjær og hell det over den flytende blandingen.


3. 

Bruk deigkrok og kjør deigen på middels hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten til deigen løsner fra sidene av bollen. Del det romtempererte i terninger og tilsett gradvis. Fortsett å elte deigen frem til smøret er jobbet inn.


4. 

Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.


5. 

Dryss et lett lag med mel på kjøkkenbenken, og del deigen i 10 emner. Form de runde, og la de etterheve på et bakebrett kledd med bakepapir i 30 minutter. PS: pass på å ha god avstand mellom bollene.


6. 

Varm smaksnøytral olje i en kjele. Oljen skal ha en temperatur på 170 °C. Bruser det rundt en tresleiv når du stikker den i oljen er den passe varm. Vær veldig forsiktig når du varmer opp olje. Ha gjerne et lokk i nærheten og dekk til med det hvis det begynner å brenne i oljen.


7. 

Senk bollene nedi og friter i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at fettet absorberes, og strø over sukker.

Når bollene er avkjølt, fyll en sprøytepose med syltetøy og fyll bollene.


8. 

Tilberedning

1. 

I kjøkkenmaskin: bland sammen romtemperert melk, egg, fint salt, sitronskall og sukker i bakebollen. Bland sammen.


2. 

Bland sammen mel og gjær og hell det over den flytende blandingen.


3. 

Bruk deigkrok og kjør deigen på middels hastighet i 5 minutter. Øk hastigheten til deigen løsner fra sidene av bollen. Del det romtempererte i terninger og tilsett gradvis. Fortsett å elte deigen frem til smøret er jobbet inn.


4. 

Ha deigen over i en ren bolle, dekk til med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse på et lunt sted.


5. 

Dryss et lett lag med mel på kjøkkenbenken, og del deigen i 10 emner. Form de runde, og la de etterheve på et bakebrett kledd med bakepapir i 30 minutter. PS: pass på å ha god avstand mellom bollene.


6. 

Varm smaksnøytral olje i en kjele. Oljen skal ha en temperatur på 170 °C. Bruser det rundt en tresleiv når du stikker den i oljen er den passe varm. Vær veldig forsiktig når du varmer opp olje. Ha gjerne et lokk i nærheten og dekk til med det hvis det begynner å brenne i oljen.


7. 

Senk bollene nedi og friter i ca. 2 minutter på hver side. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at fettet absorberes, og strø over sukker.

Når bollene er avkjølt, fyll en sprøytepose med syltetøy og fyll bollene.


8. 

ingredienser

1 glass Syltetøy med bringebær og pasjonsfrukt
350 g mel
2 stk egg
40 g sukker
1.2 dl romtemperert melk
5 g fersk gjær
1 skall fra økologisk sitron
5 g salt
30 g mykt smør
0.5 l nøytral olje til frityr

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter