PASTA MED ASPARGES, PANCETTA OG SITRON

Pasta med asparges, pancetta og sitron fra Juliesmatblogg - enkel og velsmakende pastarett for overgangen mellom ferie og hverdag
olivenlunden pasta pancetta
Koketid 30 minutter
Total tid 30 minutter
Porsjoner 4 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Kutt pancetta i store terninger. Finn frem en stor, dyp stekepanne. Ha bitene i kald panne og skru på medium varme. La fettet smelte, og stek videre til de er sprø og gylne. Rør om av og til, ca 15 minutter. Sil av fettet som smeltet - men spar på det til noe annet gøy, feks steke poteter i.
  • Smelt smør i en liten gryte over lav varme. La det stå til det blir gyllent og lett brunet.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha litt olje i panna sammen med pancettaen. Stek løken blank og myk.
  • Kok pasta som anvist på pakken i godt saltet vann. Husk å spare på litt av pastakokevannet!
  • Kutt av nederste bit av aspargesen, og skrell gjerne endene med en grønnsaksskreller Kutt i to-tre biter. Ha aspargesen i panna.
  • Finrasp skallet av en økologisk sitron, og skvis juicen over aspargesen så den blir “dampet” i sitron. Rør rundt, ca 2-3 minutter.
  • Tilsett revet parmesan, det brunede smøret og ca 1-2 dl pastakokevann. Rør sammen til en tykk og glatt saus. Ha i pastaen og bland sammen.
  • Tilsett finhakket gressløk og chiliflak, og smak til med havsalt og nykvernet pepper.
  • Topp pastaen med litt ekstra revet parmesan. Server med baguette og grønn olivenpaté med tomat ved siden av.
    olivenlunden pasta pancetta tallerken
@juliesmatblogg

Ingredienser

Ingredienser
  

Tilberedning
 

  • Kutt pancetta i store terninger. Finn frem en stor, dyp stekepanne. Ha bitene i kald panne og skru på medium varme. La fettet smelte, og stek videre til de er sprø og gylne. Rør om av og til, ca 15 minutter. Sil av fettet som smeltet - men spar på det til noe annet gøy, feks steke poteter i.
  • Smelt smør i en liten gryte over lav varme. La det stå til det blir gyllent og lett brunet.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha litt olje i panna sammen med pancettaen. Stek løken blank og myk.
  • Kok pasta som anvist på pakken i godt saltet vann. Husk å spare på litt av pastakokevannet!
  • Kutt av nederste bit av aspargesen, og skrell gjerne endene med en grønnsaksskreller Kutt i to-tre biter. Ha aspargesen i panna.
  • Finrasp skallet av en økologisk sitron, og skvis juicen over aspargesen så den blir “dampet” i sitron. Rør rundt, ca 2-3 minutter.
  • Tilsett revet parmesan, det brunede smøret og ca 1-2 dl pastakokevann. Rør sammen til en tykk og glatt saus. Ha i pastaen og bland sammen.
  • Tilsett finhakket gressløk og chiliflak, og smak til med havsalt og nykvernet pepper.
  • Topp pastaen med litt ekstra revet parmesan. Server med baguette og grønn olivenpaté med tomat ved siden av.
    olivenlunden pasta pancetta tallerken
@juliesmatblogg
Loading...