Start med å varme opp kraft - her kan du bruke enten grønnsakskraft, kyllingkraft, buljong eller vann! Hold det varmt.
Finhakk sjalottløk, fennikel, hvitløk og ansjosfileter. Det kommer ikke til å smake fishy av ansjosen, de er bare med på å gi en rik umamismak!
Finhakk sjalottløk, fennikel, hvitløk og ansjosfileter. Det kommer ikke til å smake fishy av ansjosen, de er bare med på å gi en rik umamismak!
Finn frem en stor stekepanne, eventuelt en stor tykkbunnet gryte. Sett på middels-høy varme og tilsett olivenolje. Surr grønnsakene til de er myke og blanke, ca 5 minutter.
Tilsett risottorisen, bland sammen og la det frese et minutt. Tilsett tomat- & basilikumbalsamico og la det koke inn.
Skru ned varmen litt, middels temperatur. Tilsett en øse av den varme kraften/vannet. Bland sammen og la det koke inn før du tilsetter en øse til. Fortsett med dette i ca 20 minutter. Risen skal fortsatt ha litt tygg, og risottoen skal være ganske løs.
Tilsett taleggio i skiver/terninger og revet parmesan. Rør inn til en kremet saus. Skru ned temperaturen helt. Tilsett soltørkede cherrytomater. Smak til med salt og pepper til slutt.
Lag en enkel basilikumolje til topping. Ha basilikumblader i en liten foodprocessor eller blender. Tilsett mild olivenolje (eller bruk oljen fra tomatene!) og kjør sammen.
Server tomatrisottoen i dype tallerkener og ringle litt basilikumolje på toppen!