Denne oppskriften, utarbeidet av Juliesmatblogg, inneholder masse av to av hennes favoritter, ost og tomat! I tillegg til de soltørkede tomatene som er i risottoen fra før, har hun brukt semitørkede cherrytomater i olje som gir en ekstra god smak. Topp risottoen med basilikum og drøm om sommeren
Denne oppskriften, utarbeidet av Juliesmatblogg, inneholder masse av to av hennes favoritter, ost og tomat! I tillegg til de soltørkede tomatene som er i risottoen fra før, har hun brukt semitørkede cherrytomater i olje som gir en ekstra god smak. Topp risottoen med basilikum og drøm om sommeren
kraft/vann
sjalottløk
liten fennikel
hvitløk
ansjosfileter
Mild olivenolje (som Liá 2022)
Risotto med tomat & basilikum
Balsamico med tomat & basilikum
taleggio
parmesan
Semitørkede cherrytomater
salt og pepper - smak til
frisk basilikum
Start med å varme opp kraft - her kan du bruke enten grønnsakskraft, kyllingkraft, buljong eller vann! Hold det varmt.
Finhakk sjalottløk, fennikel, hvitløk og ansjosfileter. Det kommer ikke til å smake fishy av ansjosen, de er bare med på å gi en rik umamismak!
Finn frem en stor stekepanne, eventuelt en stor tykkbunnet gryte. Sett på middels-høy varme og tilsett 3ss Mild olivenolje. Surr grønnsakene til de er myke og blanke, ca 5 minutter.
Tilsett risottorisen, bland sammen og la det frese et minutt. Tilsett Balsamico med tomat og basilikum og la det koke inn.
Skru ned varmen litt, middels temperatur. Tilsett en øse av den varme kraften/vannet. Bland sammen og la det koke inn før du tilsetter en øse til. Fortsett med dette i ca 20 minutter. Risen skal fortsatt ha litt tygg, og risottoen skal være ganske løs.
Tilsett taleggio i skiver/terninger og revet parmesan. Rør inn til en kremet saus. Skru ned temperaturen helt. Tilsett Semitørkede cherrytomater. Smak til med salt og pepper til slutt.
Lag en enkel basilikumolje til topping. Ha basilikumblader i en liten foodprocessor eller blender. Tilsett 0,5 dl Mild olivenolje (eller bruk oljen fra tomatene!) og kjør sammen.
Server tomatrisottoen i dype tallerkener og ringle litt basilikumolje på toppen!
Tilberedning
Start med å varme opp kraft - her kan du bruke enten grønnsakskraft, kyllingkraft, buljong eller vann! Hold det varmt.
Finhakk sjalottløk, fennikel, hvitløk og ansjosfileter. Det kommer ikke til å smake fishy av ansjosen, de er bare med på å gi en rik umamismak!
Finn frem en stor stekepanne, eventuelt en stor tykkbunnet gryte. Sett på middels-høy varme og tilsett 3ss Mild olivenolje. Surr grønnsakene til de er myke og blanke, ca 5 minutter.
Tilsett risottorisen, bland sammen og la det frese et minutt. Tilsett Balsamico med tomat og basilikum og la det koke inn.
Skru ned varmen litt, middels temperatur. Tilsett en øse av den varme kraften/vannet. Bland sammen og la det koke inn før du tilsetter en øse til. Fortsett med dette i ca 20 minutter. Risen skal fortsatt ha litt tygg, og risottoen skal være ganske løs.
Tilsett taleggio i skiver/terninger og revet parmesan. Rør inn til en kremet saus. Skru ned temperaturen helt. Tilsett Semitørkede cherrytomater. Smak til med salt og pepper til slutt.
Lag en enkel basilikumolje til topping. Ha basilikumblader i en liten foodprocessor eller blender. Tilsett 0,5 dl Mild olivenolje (eller bruk oljen fra tomatene!) og kjør sammen.
Server tomatrisottoen i dype tallerkener og ringle litt basilikumolje på toppen!
ingredienser
kraft/vann
sjalottløk
liten fennikel
hvitløk
ansjosfileter
Mild olivenolje (som Liá 2022)
Risotto med tomat & basilikum
Balsamico med tomat & basilikum
taleggio
parmesan
Semitørkede cherrytomater
salt og pepper - smak til
frisk basilikum
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 139
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 139