TOMATRISOTTO MED TALEGGIO OG BASILIKUM

Denne oppskriften, utarbeidet av Juliesmatblogg, inneholder masse av to av hennes favoritter; ost og tomat! I tillegg til de soltørkede tomatene som er i risottoen fra før, har hun brukt semitørkede cherrytomater i olje som gir en ekstra god smak. Topp risottoen med basilikum og drøm om sommeren
OLCF
Koketid 30 minutter
Total tid 30 minutter
Porsjoner 4 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Start med å varme opp kraft - her kan du bruke enten grønnsakskraft, kyllingkraft, buljong eller vann! Hold det varmt.
    Julies matblogg risotto
  • Finhakk sjalottløk, fennikel, hvitløk og ansjosfileter. Det kommer ikke til å smake fishy av ansjosen, de er bare med på å gi en rik umamismak!
  • Finhakk sjalottløk, fennikel, hvitløk og ansjosfileter. Det kommer ikke til å smake fishy av ansjosen, de er bare med på å gi en rik umamismak!
  • Finn frem en stor stekepanne, eventuelt en stor tykkbunnet gryte. Sett på middels-høy varme og tilsett olivenolje. Surr grønnsakene til de er myke og blanke, ca 5 minutter.
  • Tilsett risottorisen, bland sammen og la det frese et minutt. Tilsett tomat- & basilikumbalsamico og la det koke inn.
  • Skru ned varmen litt, middels temperatur. Tilsett en øse av den varme kraften/vannet. Bland sammen og la det koke inn før du tilsetter en øse til. Fortsett med dette i ca 20 minutter. Risen skal fortsatt ha litt tygg, og risottoen skal være ganske løs.
  • Tilsett taleggio i skiver/terninger og revet parmesan. Rør inn til en kremet saus. Skru ned temperaturen helt. Tilsett soltørkede cherrytomater. Smak til med salt og pepper til slutt.
  • Lag en enkel basilikumolje til topping. Ha basilikumblader i en liten foodprocessor eller blender. Tilsett mild olivenolje (eller bruk oljen fra tomatene!) og kjør sammen.
  • Server tomatrisottoen i dype tallerkener og ringle litt basilikumolje på toppen!
    OLEC
@juliesmatblogg

Ingredienser

Ingredienser
  

Tilberedning
 

  • Start med å varme opp kraft - her kan du bruke enten grønnsakskraft, kyllingkraft, buljong eller vann! Hold det varmt.
    Julies matblogg risotto
  • Finhakk sjalottløk, fennikel, hvitløk og ansjosfileter. Det kommer ikke til å smake fishy av ansjosen, de er bare med på å gi en rik umamismak!
  • Finhakk sjalottløk, fennikel, hvitløk og ansjosfileter. Det kommer ikke til å smake fishy av ansjosen, de er bare med på å gi en rik umamismak!
  • Finn frem en stor stekepanne, eventuelt en stor tykkbunnet gryte. Sett på middels-høy varme og tilsett olivenolje. Surr grønnsakene til de er myke og blanke, ca 5 minutter.
  • Tilsett risottorisen, bland sammen og la det frese et minutt. Tilsett tomat- & basilikumbalsamico og la det koke inn.
  • Skru ned varmen litt, middels temperatur. Tilsett en øse av den varme kraften/vannet. Bland sammen og la det koke inn før du tilsetter en øse til. Fortsett med dette i ca 20 minutter. Risen skal fortsatt ha litt tygg, og risottoen skal være ganske løs.
  • Tilsett taleggio i skiver/terninger og revet parmesan. Rør inn til en kremet saus. Skru ned temperaturen helt. Tilsett soltørkede cherrytomater. Smak til med salt og pepper til slutt.
  • Lag en enkel basilikumolje til topping. Ha basilikumblader i en liten foodprocessor eller blender. Tilsett mild olivenolje (eller bruk oljen fra tomatene!) og kjør sammen.
  • Server tomatrisottoen i dype tallerkener og ringle litt basilikumolje på toppen!
    OLEC
@juliesmatblogg
Loading...