TOMATRISOTTO MED OVNSSTEKTE TOMATER

Aicha sin vri på tomatrisotto. Denne har hun toppet med ovnsstekte tomater.
Tomatrisotto aicha
Forberedelsestid 10 minutter
Koketid 50 minutter
Total tid 1 %s t
Porsjoner 2 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 120 °C.
  • Del tomatene i to og legg dem i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss over urtesalt, sukker, og pepper. Drypp over urtepreget Grand Cru olivenolje og vend rundt på tomatene.
  • Stek tomatene i ca. 20 -30 minutter. Drypp Solbærbalsamico over de ferdigstekte tomatene. (Har man god tid, kan tomatene steke opp til en time lengre for enda mer intens smak.)
  • Kok opp grønnsakkraften/buljongen og hold den varm hele tiden.
  • Varm hverdagsolje i en tykkbunnet kjele eller stor stekepanne, tilsett tomatrisotto og rør godt. Når risen er blank, heller du i eplejuice og fortsetter å røre. La juicen koke helt inn.
  • Tilsett litt kraft/buljong, en øse om gangen mens du rører. Hver øse buljong må koke inn før du tilsetter en ny øse. Forsett å spe med buljong til risen er "al dente", men fortsatt har noe tyggemotstand og væske igjen.
  • Tilsett parmesanen og smør og smak til med salt og pepper.
  • Server risotto toppet med de ovnsstekte tomatene og revet basilikum.
    Tomatrisotto aicha
Aicha Bouhlou

Tilberedning
 

  • Forvarm ovnen til 120 °C.
  • Del tomatene i to og legg dem i en ildfast form eller på et stekebrett. Dryss over urtesalt, sukker, og pepper. Drypp over urtepreget Grand Cru olivenolje og vend rundt på tomatene.
  • Stek tomatene i ca. 20 -30 minutter. Drypp Solbærbalsamico over de ferdigstekte tomatene. (Har man god tid, kan tomatene steke opp til en time lengre for enda mer intens smak.)
  • Kok opp grønnsakkraften/buljongen og hold den varm hele tiden.
  • Varm hverdagsolje i en tykkbunnet kjele eller stor stekepanne, tilsett tomatrisotto og rør godt. Når risen er blank, heller du i eplejuice og fortsetter å røre. La juicen koke helt inn.
  • Tilsett litt kraft/buljong, en øse om gangen mens du rører. Hver øse buljong må koke inn før du tilsetter en ny øse. Forsett å spe med buljong til risen er "al dente", men fortsatt har noe tyggemotstand og væske igjen.
  • Tilsett parmesanen og smør og smak til med salt og pepper.
  • Server risotto toppet med de ovnsstekte tomatene og revet basilikum.
    Tomatrisotto aicha
Aicha Bouhlou
Loading...