LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

JULETORSK MED BALSAMICOSAUS OG PERSILLEROTPURÈ

Fisk og sjømat smaker fantastisk i julen som et alternativ til mektige, kjøttrike retter. Prøv denne varianten med balsamicosaus og persillerotpurè.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Jul, Middag
Enkel
4

Porsjoner

Fisk og sjømat smaker fantastisk i julen som et alternativ til mektige, kjøttrike retter. Prøv denne varianten med balsamicosaus og persillerotpurè.

2 ss

finhakket sjalottløk

0.5 dl

Julebalsamico

0.3 dl

Bringebæreddik

1.5 dl

rødvin

1 ss

Rødbetconfit

3 ss

First Harvest

økologisk Hvitt Pepper fra Kerala

Havsalt fra Camargue

7.5 dl

melk

12 stk

laurbærblad

12 stk

persillerøtter

4 stk

juletorsk – skivet

4 stk

purreløk

1 neve

persille

vann

1 dl

rømme

1.5 ss

Sennep med honning

Juleolje

nykvernet økologisk Hvitt Pepper fra Kerala

Havsalt fra Camargue

poteter

persillerotpuré

balsamicosaus

1. 

Kok sjalottløk med balsamico og bringebæreddik og reduser til halvparten, deretter tilsett rødvin i sausen og fortsett å redusere i 10 minutter


2. 

Bland rødbetconfit i balsamico-reduksjonen


3. 

Kjør sausen glatt med en stavmikser og spe gradvis i 3 ss olivenolje


4. 

Smak til med hvitt pepper og havsalt fra Camargue


5. 

Hold sausen varm


6. 

Skrell persillerøttene og del dem i store terninger


7. 

Varm opp melk med laurbærblad til rett under kokepunktet


8. 

Trekk persillerøttene


9. 

Når persillerøttene er møre, lag en puré med melk. Smak til med havsalt fra Camargue og nykvernet pepper


10. 

Hold puréen varm


11. 

Pisk opp rømme, bland forsiktig inn sennep med honning og 1 ss olivenolje


12. 

Smak til med nykvernet hvitt pepper og havsalt fra Camargue. Settes til side kjølig


13. 

Del opp purreløken i 3-4 cm lange biter. Kok disse i saltet vann, cirka 3-4 minutter


14. 

Ha litt olivenolje over og hold dem varme


15. 

Dryss med finhakket persille


16. 

Kok potetene i saltet vann til de er møre. Ha litt olivenolje over og hold dem varme


17. 

Dryss over gressløk


18. 

Trekk torsken i godt saltet vann


19. 

Anrett retten på glovarme tallerkener


20. 

Først ha en 1 liten ss rømmesennep i midten av tallerkenen


21. 

Deretter ha torsken over, anrett med purreløk og små poteter


22. 

Øs den varme balsamicosausen over fisken


23. 

Server umiddelbart


Tilberedning

1. 

Kok sjalottløk med balsamico og bringebæreddik og reduser til halvparten, deretter tilsett rødvin i sausen og fortsett å redusere i 10 minutter


2. 

Bland rødbetconfit i balsamico-reduksjonen


3. 

Kjør sausen glatt med en stavmikser og spe gradvis i 3 ss olivenolje


4. 

Smak til med hvitt pepper og havsalt fra Camargue


5. 

Hold sausen varm


6. 

Skrell persillerøttene og del dem i store terninger


7. 

Varm opp melk med laurbærblad til rett under kokepunktet


8. 

Trekk persillerøttene


9. 

Når persillerøttene er møre, lag en puré med melk. Smak til med havsalt fra Camargue og nykvernet pepper


10. 

Hold puréen varm


11. 

Pisk opp rømme, bland forsiktig inn sennep med honning og 1 ss olivenolje


12. 

Smak til med nykvernet hvitt pepper og havsalt fra Camargue. Settes til side kjølig


13. 

Del opp purreløken i 3-4 cm lange biter. Kok disse i saltet vann, cirka 3-4 minutter


14. 

Ha litt olivenolje over og hold dem varme


15. 

Dryss med finhakket persille


16. 

Kok potetene i saltet vann til de er møre. Ha litt olivenolje over og hold dem varme


17. 

Dryss over gressløk


18. 

Trekk torsken i godt saltet vann


19. 

Anrett retten på glovarme tallerkener


20. 

Først ha en 1 liten ss rømmesennep i midten av tallerkenen


21. 

Deretter ha torsken over, anrett med purreløk og små poteter


22. 

Øs den varme balsamicosausen over fisken


23. 

Server umiddelbart


ingredienser

2 ss

finhakket sjalottløk

0.5 dl

Julebalsamico

0.3 dl

Bringebæreddik

1.5 dl

rødvin

1 ss

Rødbetconfit

3 ss

First Harvest

økologisk Hvitt Pepper fra Kerala

Havsalt fra Camargue

7.5 dl

melk

12 stk

laurbærblad

12 stk

persillerøtter

4 stk

juletorsk – skivet

4 stk

purreløk

1 neve

persille

vann

1 dl

rømme

1.5 ss

Sennep med honning

Juleolje

nykvernet økologisk Hvitt Pepper fra Kerala

Havsalt fra Camargue

poteter

persillerotpuré

balsamicosaus

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer