JULETORSK MED BALSAMICOSAUS OG PERSILLEROTPURÈ
Fisk og sjømat smaker fantastisk i julen som et alternativ til mektige, kjøttrike retter. Prøv denne varianten med balsamicosaus og persillerotpurè.
Ingen rating
Koketid 1 %s t hr 20 minutter min
Total tid 1 %s t hr 20 minutter min
Ingredienser
INGREDIENSER BALSAMICOSAUS
- 2 ss finhakket sjalottløk
- 0,5 dl Julebalsamico
- 0,25 dl Bringebæreddik
- 1,5 dl rødvin
- 1 ss Rødbetconfit
- 3 ss First Harvest
- økologisk Hvitt Pepper fra Kerala
- Havsalt fra Camargue
INGREDIENSER PERSILLEROTPURÈ
- 7,5 dl melk
- 12 stk laurbærblad
- 12 stk persillerøtter
INGREDIENSER TIL TORSK
Instruksjoner
TILBEREDNING BALSAMICOSAUS
- Kok sjalottløk med balsamico og bringebæreddik og reduser til halvparten, deretter tilsett rødvin i sausen og fortsett å redusere i 10 minutter
- Bland rødbetconfit i balsamico-reduksjonen
- Kjør sausen glatt med en stavmikser og spe gradvis i 3 ss olivenolje
- Smak til med hvitt pepper og havsalt fra Camargue
- Hold sausen varm
TILBEREDNING PERSILLEROTPURÈ
- Skrell persillerøttene og del dem i store terninger
- Varm opp melk med laurbærblad til rett under kokepunktet
- Trekk persillerøttene
- Når persillerøttene er møre, lag en puré med melk. Smak til med havsalt fra Camargue og nykvernet pepper
- Hold puréen varm
TILBEREDNING TORSK
- Pisk opp rømme, bland forsiktig inn sennep med honning og 1 ss olivenolje
- Smak til med nykvernet hvitt pepper og havsalt fra Camargue. Settes til side kjølig
- Del opp purreløken i 3-4 cm lange biter. Kok disse i saltet vann, cirka 3-4 minutter
- Ha litt olivenolje over og hold dem varme
- Dryss med finhakket persille
- Kok potetene i saltet vann til de er møre. Ha litt olivenolje over og hold dem varme
- Dryss over gressløk
- Trekk torsken i godt saltet vann
- Anrett retten på glovarme tallerkener
- Først ha en 1 liten ss rømmesennep i midten av tallerkenen
- Deretter ha torsken over, anrett med purreløk og små poteter
- Øs den varme balsamicosausen over fisken
- Server umiddelbart
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!
JULETORSK MED BALSAMICOSAUS OG PERSILLEROTPURÈ
Fisk og sjømat smaker fantastisk i julen som et alternativ til mektige, kjøttrike retter. Prøv denne varianten med balsamicosaus og persillerotpurè.
Ingen rating
Koketid 1 %s t hr 20 minutter min
Total tid 1 %s t hr 20 minutter min
Ingredienser
INGREDIENSER BALSAMICOSAUS
- 2 ss finhakket sjalottløk
- 0,5 dl Julebalsamico
- 0,25 dl Bringebæreddik
- 1,5 dl rødvin
- 1 ss Rødbetconfit
- 3 ss First Harvest
- økologisk Hvitt Pepper fra Kerala
- Havsalt fra Camargue
INGREDIENSER PERSILLEROTPURÈ
- 7,5 dl melk
- 12 stk laurbærblad
- 12 stk persillerøtter
INGREDIENSER TIL TORSK
Instruksjoner
TILBEREDNING BALSAMICOSAUS
- Kok sjalottløk med balsamico og bringebæreddik og reduser til halvparten, deretter tilsett rødvin i sausen og fortsett å redusere i 10 minutter
- Bland rødbetconfit i balsamico-reduksjonen
- Kjør sausen glatt med en stavmikser og spe gradvis i 3 ss olivenolje
- Smak til med hvitt pepper og havsalt fra Camargue
- Hold sausen varm
TILBEREDNING PERSILLEROTPURÈ
- Skrell persillerøttene og del dem i store terninger
- Varm opp melk med laurbærblad til rett under kokepunktet
- Trekk persillerøttene
- Når persillerøttene er møre, lag en puré med melk. Smak til med havsalt fra Camargue og nykvernet pepper
- Hold puréen varm
TILBEREDNING TORSK
- Pisk opp rømme, bland forsiktig inn sennep med honning og 1 ss olivenolje
- Smak til med nykvernet hvitt pepper og havsalt fra Camargue. Settes til side kjølig
- Del opp purreløken i 3-4 cm lange biter. Kok disse i saltet vann, cirka 3-4 minutter
- Ha litt olivenolje over og hold dem varme
- Dryss med finhakket persille
- Kok potetene i saltet vann til de er møre. Ha litt olivenolje over og hold dem varme
- Dryss over gressløk
- Trekk torsken i godt saltet vann
- Anrett retten på glovarme tallerkener
- Først ha en 1 liten ss rømmesennep i midten av tallerkenen
- Deretter ha torsken over, anrett med purreløk og små poteter
- Øs den varme balsamicosausen over fisken
- Server umiddelbart
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!