En nydelig forrett, helgesnack eller tilbehør til middag. Glaserte gulrøtter i smør og balsamico, med en nydelig chevrekrem og puffet bokhvete. Selvsat toppet med olivenolje!
En nydelig forrett, helgesnack eller tilbehør til middag. Glaserte gulrøtter i smør og balsamico, med en nydelig chevrekrem og puffet bokhvete. Selvsat toppet med olivenolje!
bokhvete
Hverdagsolje + 1 ss Hverdagsolje
gulrøtter
smør
Havsalt fra Camargue
økologisk sitron, saft
frisk timian
Sort Balsamicoeddik fra Modena vellagret i 20 år eller annen vellagret mørk balsamico
Balansert og urtepreget Grand Cru olivenolje, som "20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana"
valgfritt: krondill til topping
chevre
kremost
økologisk sitron, skall og saft
Havsalt fra Camargue
nykvernet pepper
Balansert og urtepreget Grand Cru olivenolje, som "20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana"
Start med å lage puffet bokhvete. Legg bokhveten i en stekepanne med 1 ss Hverdagsolje og dekk så vidt med vann. Skru på medium varme og la alt vannet dampe bort til frøene er helt tørre. Varm så opp resten av Hverdagsoljen i en liten kjele til medium-høy temperatur. Legg bokhveten forsiktig nedi og rør rundt med en tresleiv. Friter bokhveten i 2-4 minutter, eller til de får en gyllen farge. Bruk en hullsleiv til å ta dem ut fra oljen, og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Oljen som er igjen kan brukes til å fritere på nytt
Lag chevrekremen. Ha chevre og kremost i en liten foodprocessor. Rasp sitronskall og skvis saften over. Tilsett havsalt, nykvernet pepper og Balansert og urtepreget olivenolje. Kjør sammen til en jevn krem
Skrubb gulrøttene godt i kaldt vann, ikke skrell dem! Del små gulrøtter i to, og større i fire
Smelt smør i en stor stekepanne, medium temperatur. Legg gulrøttene nedi med snittflaten ned. Tilsett salt og en skvis sitronsaft. Surr gulrøttene i 10 minutter, snu på dem underveis. Dryss timianblader over gulrøttene
Skru ned varmen etter 10 minutter og tilsett Vellagret sort balsamicoeddik. Rist på pannen og gulrøttene for å blande det godt sammen. Stek videre i et par minutter
Smør chevrekrem utover et fat og dander med gulrøttene oppå. Topp med litt ekstra Balansert og urtepreget olivenolje. Pynt gjerne med litt krondill eller ekstra timian
Tilberedning
Start med å lage puffet bokhvete. Legg bokhveten i en stekepanne med 1 ss Hverdagsolje og dekk så vidt med vann. Skru på medium varme og la alt vannet dampe bort til frøene er helt tørre. Varm så opp resten av Hverdagsoljen i en liten kjele til medium-høy temperatur. Legg bokhveten forsiktig nedi og rør rundt med en tresleiv. Friter bokhveten i 2-4 minutter, eller til de får en gyllen farge. Bruk en hullsleiv til å ta dem ut fra oljen, og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Oljen som er igjen kan brukes til å fritere på nytt
Lag chevrekremen. Ha chevre og kremost i en liten foodprocessor. Rasp sitronskall og skvis saften over. Tilsett havsalt, nykvernet pepper og Balansert og urtepreget olivenolje. Kjør sammen til en jevn krem
Skrubb gulrøttene godt i kaldt vann, ikke skrell dem! Del små gulrøtter i to, og større i fire
Smelt smør i en stor stekepanne, medium temperatur. Legg gulrøttene nedi med snittflaten ned. Tilsett salt og en skvis sitronsaft. Surr gulrøttene i 10 minutter, snu på dem underveis. Dryss timianblader over gulrøttene
Skru ned varmen etter 10 minutter og tilsett Vellagret sort balsamicoeddik. Rist på pannen og gulrøttene for å blande det godt sammen. Stek videre i et par minutter
Smør chevrekrem utover et fat og dander med gulrøttene oppå. Topp med litt ekstra Balansert og urtepreget olivenolje. Pynt gjerne med litt krondill eller ekstra timian
ingredienser
bokhvete
Hverdagsolje + 1 ss Hverdagsolje
gulrøtter
smør
Havsalt fra Camargue
økologisk sitron, saft
frisk timian
Sort Balsamicoeddik fra Modena vellagret i 20 år eller annen vellagret mørk balsamico
Balansert og urtepreget Grand Cru olivenolje, som "20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana"
valgfritt: krondill til topping
chevre
kremost
økologisk sitron, skall og saft
Havsalt fra Camargue
nykvernet pepper
Balansert og urtepreget Grand Cru olivenolje, som "20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana"
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 109
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 109