Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

TARTAR MED SALMA OG BALSAMICO MED JORDBÆR

Totaltid: 45 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Apéritif, Forrett, Lunsj
Enkel
4

Porsjoner

10

jordbær

6 ss

Balsamico med jordbær

1 bunt

gressløk

1

liten rødløk

400 g

SALMA laks

3 ss

sitronsaft

4 ss

mild Grand cru olivenolje, for eksempel Dyade 2nd Harvest

havsalt fra Camarque

nykvernet sort pepper

1 neve

frisk, grønn bladsalat (f.eks. baby leaf)

1. 

Del jordbær i små terninger og bland forsiktig inn Balsamico med jordbær, sett til side.


2. 

Finhakk gressløk og rødløk. 


3. 

Del SALMA laks i små terninger og ha i en bolle. 


4. 

Bland deretter inn sitronsaft, marinerte jordbær, mild Grand Cru olivenolje, halvparten av gressløken og finhakket rødløk i bollen med SALMA.


5. 

Smak til med havsalt og nykvernet sort pepper, bland forsiktig sammen og sett kjølig i 30 min.


6. 

Fordel lakseblandingen på 4 tallerkener eller i en skål, og dander med resten av gressløken.


7. 

Ringle over noen dråper mild Grand Cru olivenolje og Balsamico med jordbær. Smak eventuelt til med mer nykvernet pepper og havsalt. Server laksetartaren kald med litt grønn, frisk salat.  


Tilberedning

1. 

Del jordbær i små terninger og bland forsiktig inn Balsamico med jordbær, sett til side.


2. 

Finhakk gressløk og rødløk. 


3. 

Del SALMA laks i små terninger og ha i en bolle. 


4. 

Bland deretter inn sitronsaft, marinerte jordbær, mild Grand Cru olivenolje, halvparten av gressløken og finhakket rødløk i bollen med SALMA.


5. 

Smak til med havsalt og nykvernet sort pepper, bland forsiktig sammen og sett kjølig i 30 min.


6. 

Fordel lakseblandingen på 4 tallerkener eller i en skål, og dander med resten av gressløken.


7. 

Ringle over noen dråper mild Grand Cru olivenolje og Balsamico med jordbær. Smak eventuelt til med mer nykvernet pepper og havsalt. Server laksetartaren kald med litt grønn, frisk salat.  


ingredienser

10

jordbær

6 ss

Balsamico med jordbær

1 bunt

gressløk

1

liten rødløk

400 g

SALMA laks

3 ss

sitronsaft

4 ss

mild Grand cru olivenolje, for eksempel Dyade 2nd Harvest

havsalt fra Camarque

nykvernet sort pepper

1 neve

frisk, grønn bladsalat (f.eks. baby leaf)

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter