Gazpacho er en kald suppe med opprinnelse fra Spania. Den tradisjonelle oppskriften er med tomater, og er en populær rett på varme sommerdager. Vi har laget en forfriskende og avkjølende variant med avokado, agurk og yoghurt – nydelig som lunsj eller forrett!
Gazpacho er en kald suppe med opprinnelse fra Spania. Den tradisjonelle oppskriften er med tomater, og er en populær rett på varme sommerdager. Vi har laget en forfriskende og avkjølende variant med avokado, agurk og yoghurt – nydelig som lunsj eller forrett!
Et halvt grønt eple
En bunt mynteblader
agurk
liten avokado
lite fedd hvitløk
ingefær
Dyade 2nd Harvest olivenolje
Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper
yoghurt naturell
lettmelk
iskaldt vann
knivspisser Espelette chilipulver AOP
hvit vineddik
Balsamico med jordbær
Kutt av 2/3 deler av agurken, skrell den og del i terninger.
Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene.
Skrell hvitløken og fjern den grønne kjernen, ha i mikseren.
Skrell ingefæren og del i biter. Putt den i mikseren sammen med de andre ingrediensene.
Til slutt har du i yoghurt, iskaldt vann, melk og espelette chilipulver.
Kjør blandingen til den er glatt, ca. 2 minutter. Smak til med Havsalt fra Camargue, nykvernet sort pepper og evnt. mer chilipulver for ekstra sting.
Tilsett 2 ss olivenolje, gjerne Dyade 2nd Harvest, 2,5 ss hvit vineddik og pisk blandingen godt sammen.
Sett suppen i kjøleskapet og la stå i minst 2 timer før den skal serveres.
Del eplet og resten av agurken i små terninger, strimle myntebladene.
Fordel en del av myntebladene og eple- og agurkbitene i små suppeskåler.
Ha gazpachoen i suppeskålene og dander med resten av myntebladene og agurk- og eplebitene.
Til slutt ringler du over cirka ½ ss Dyade 2nd Harvest olivenolje og ½ ss Balsamico med jordbær over hver porsjon. Serves iskald.
Tilberedning
Kutt av 2/3 deler av agurken, skrell den og del i terninger.
Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene.
Skrell hvitløken og fjern den grønne kjernen, ha i mikseren.
Skrell ingefæren og del i biter. Putt den i mikseren sammen med de andre ingrediensene.
Til slutt har du i yoghurt, iskaldt vann, melk og espelette chilipulver.
Kjør blandingen til den er glatt, ca. 2 minutter. Smak til med Havsalt fra Camargue, nykvernet sort pepper og evnt. mer chilipulver for ekstra sting.
Tilsett 2 ss olivenolje, gjerne Dyade 2nd Harvest, 2,5 ss hvit vineddik og pisk blandingen godt sammen.
Sett suppen i kjøleskapet og la stå i minst 2 timer før den skal serveres.
Del eplet og resten av agurken i små terninger, strimle myntebladene.
Fordel en del av myntebladene og eple- og agurkbitene i små suppeskåler.
Ha gazpachoen i suppeskålene og dander med resten av myntebladene og agurk- og eplebitene.
Til slutt ringler du over cirka ½ ss Dyade 2nd Harvest olivenolje og ½ ss Balsamico med jordbær over hver porsjon. Serves iskald.
ingredienser
Et halvt grønt eple
En bunt mynteblader
agurk
liten avokado
lite fedd hvitløk
ingefær
Dyade 2nd Harvest olivenolje
Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper
yoghurt naturell
lettmelk
iskaldt vann
knivspisser Espelette chilipulver AOP
hvit vineddik
Balsamico med jordbær