GRATIS FRAKT PÅ ALLE VARER TIL OG MED SØNDAG 05.05!
GRATIS FRAKT PÅ ALLE VARER!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

GAZPACHO MED AVOKADO, AGURK OG YOGHURT

Gazpacho er en kald suppe med opprinnelse fra Spania. Den tradisjonelle oppskriften er med tomater, og er en populær rett på varme sommerdager. Vi har laget en forfriskende og avkjølende variant med avokado, agurk og yoghurt – nydelig som lunsj eller forrett!

Totaltid: 2 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Suppe
Enkel
4

Porsjoner

Gazpacho er en kald suppe med opprinnelse fra Spania. Den tradisjonelle oppskriften er med tomater, og er en populær rett på varme sommerdager. Vi har laget en forfriskende og avkjølende variant med avokado, agurk og yoghurt – nydelig som lunsj eller forrett!

Et halvt grønt eple

En bunt mynteblader

1

agurk

1

liten avokado

1

lite fedd hvitløk

3 cm

ingefær

4 ss

Dyade 2nd Harvest olivenolje

Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper

2.5 dl

yoghurt naturell

0.5 dl

lettmelk

2 dl

iskaldt vann

3

knivspisser Espelette chilipulver AOP

2.5 ss

hvit vineddik

2 ss

Balsamico med jordbær

1. 

Kutt av 2/3 deler av agurken, skrell den og del i terninger.


2. 

Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene.


3. 

Skrell hvitløken og fjern den grønne kjernen, ha i mikseren. 


4. 

Skrell ingefæren og del i biter. Putt den i mikseren sammen med de andre ingrediensene.


5. 

Til slutt har du i yoghurt, iskaldt vann, melk og espelette chilipulver.


6. 

Kjør blandingen til den er glatt, ca. 2 minutter. Smak til med Havsalt fra Camargue, nykvernet sort pepper og evnt. mer chilipulver for ekstra sting. 


7. 

Tilsett 2 ss olivenolje, gjerne Dyade 2nd Harvest, 2,5 ss hvit vineddik og pisk blandingen godt sammen.


8. 

Sett suppen i kjøleskapet og la stå i minst 2 timer før den skal serveres. 


9. 

Del eplet og resten av agurken i små terninger, strimle myntebladene.


10. 

Fordel en del av myntebladene og eple- og agurkbitene i små suppeskåler. 


11. 

Ha gazpachoen i suppeskålene og dander med resten av myntebladene og agurk- og eplebitene.


12. 

Til slutt ringler du over cirka ½ ss Dyade 2nd Harvest olivenolje og ½ ss Balsamico med jordbær over hver porsjon. Serves iskald. 


Tilberedning

1. 

Kutt av 2/3 deler av agurken, skrell den og del i terninger.


2. 

Del avokadoen i to og ha kjøttet i en mikser sammen med agurkbitene.


3. 

Skrell hvitløken og fjern den grønne kjernen, ha i mikseren. 


4. 

Skrell ingefæren og del i biter. Putt den i mikseren sammen med de andre ingrediensene.


5. 

Til slutt har du i yoghurt, iskaldt vann, melk og espelette chilipulver.


6. 

Kjør blandingen til den er glatt, ca. 2 minutter. Smak til med Havsalt fra Camargue, nykvernet sort pepper og evnt. mer chilipulver for ekstra sting. 


7. 

Tilsett 2 ss olivenolje, gjerne Dyade 2nd Harvest, 2,5 ss hvit vineddik og pisk blandingen godt sammen.


8. 

Sett suppen i kjøleskapet og la stå i minst 2 timer før den skal serveres. 


9. 

Del eplet og resten av agurken i små terninger, strimle myntebladene.


10. 

Fordel en del av myntebladene og eple- og agurkbitene i små suppeskåler. 


11. 

Ha gazpachoen i suppeskålene og dander med resten av myntebladene og agurk- og eplebitene.


12. 

Til slutt ringler du over cirka ½ ss Dyade 2nd Harvest olivenolje og ½ ss Balsamico med jordbær over hver porsjon. Serves iskald. 


ingredienser

Et halvt grønt eple

En bunt mynteblader

1

agurk

1

liten avokado

1

lite fedd hvitløk

3 cm

ingefær

4 ss

Dyade 2nd Harvest olivenolje

Havsalt fra Camargue og nykvernet sort pepper

2.5 dl

yoghurt naturell

0.5 dl

lettmelk

2 dl

iskaldt vann

3

knivspisser Espelette chilipulver AOP

2.5 ss

hvit vineddik

2 ss

Balsamico med jordbær

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer