Hjemmelaget labneh med olivenpaté med tomat. Labneh er en ferskost laget av yoghurt og salt, og er mye brukt i Midt-Østen. Her har vi laget en variant toppet med grønn olivenpaté med tomat, revet sitronskall, honning, hakkede mandler med geitost og friske urter. Oppskrift til høyre. Den er perfekt på mezebordet, sammen med godt brød, bakte og stekte grønnsaker, bulgur, tabbouleh og skalldyr.
Hjemmelaget labneh med olivenpaté med tomat. Labneh er en ferskost laget av yoghurt og salt, og er mye brukt i Midt-Østen. Her har vi laget en variant toppet med grønn olivenpaté med tomat, revet sitronskall, honning, hakkede mandler med geitost og friske urter. Oppskrift til høyre. Den er perfekt på mezebordet, sammen med godt brød, bakte og stekte grønnsaker, bulgur, tabbouleh og skalldyr.
Start med å lage labneh ved å røre yoghurt og salt godt sammen.
Dekk en sil med et klede og sett silen over en bolle. Ha yoghurtblandingen over i kledet og brett / vri kledet over slik at det dekker yoghurten.
Sett bollen i kjøleskapet i 24 - 48 timer slik at yoghurten får dryppet av seg. Tilpass gjerne lengden etter hvor tykk du ønsker osten skal være.
Når ostemassen har riktig konsistens har du den over i en bolle før du blander inn honning og sitronskall. Smak til med nykvernet pepper.
Legg ostemassen over på et stort fat, før du danderer garnityren over ved å fordele noen klatter med olivenpaté med tomat. Ha over grovhakkede mandler med geitost, ringle over en god olivenolje og smak til med honning, havsalt og nykvernet sort pepper.
Topp med friske urter og server sammen med godt brød. Voilà!
Tilberedning
Start med å lage labneh ved å røre yoghurt og salt godt sammen.
Dekk en sil med et klede og sett silen over en bolle. Ha yoghurtblandingen over i kledet og brett / vri kledet over slik at det dekker yoghurten.
Sett bollen i kjøleskapet i 24 - 48 timer slik at yoghurten får dryppet av seg. Tilpass gjerne lengden etter hvor tykk du ønsker osten skal være.
Når ostemassen har riktig konsistens har du den over i en bolle før du blander inn honning og sitronskall. Smak til med nykvernet pepper.
Legg ostemassen over på et stort fat, før du danderer garnityren over ved å fordele noen klatter med olivenpaté med tomat. Ha over grovhakkede mandler med geitost, ringle over en god olivenolje og smak til med honning, havsalt og nykvernet sort pepper.
Topp med friske urter og server sammen med godt brød. Voilà!
ingredienser
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 109
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 109