Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

LABNEH MED GRØNN OLIVENPATE OG TOMAT

Hjemmelaget labneh med olivenpaté med tomat. Labneh er en ferskost laget av yoghurt og salt, og er mye brukt i Midt-Østen. Her har vi laget en variant toppet med grønn olivenpaté med tomat, revet sitronskall, honning, hakkede mandler med geitost og friske urter. Oppskrift til høyre. ⁠⁠Den er perfekt på mezebordet, sammen med godt brød, bakte og stekte grønnsaker, bulgur, tabbouleh og skalldyr. ⁠

Totaltid: 20 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Apéritif, Forrett, Lunsj
Enkel
4

Porsjoner

Hjemmelaget labneh med olivenpaté med tomat. Labneh er en ferskost laget av yoghurt og salt, og er mye brukt i Midt-Østen. Her har vi laget en variant toppet med grønn olivenpaté med tomat, revet sitronskall, honning, hakkede mandler med geitost og friske urter. Oppskrift til høyre. ⁠⁠Den er perfekt på mezebordet, sammen med godt brød, bakte og stekte grønnsaker, bulgur, tabbouleh og skalldyr. ⁠

1 klype Havsalt fra Camargue
2 ss Blomsterhonning med kandisert sitron
1 kg Gresk yoghurt
nykvernet pepper
1 glass Grønn olivenpaté med tomat
1 boks Ristede mandler med geitost
1 glass Grønne Lucques oliven
Blomsterhonning med kandisert sitron
Balansert og fruktig olivenolje
Godt brød
Nykvernet pepper
Friske urter, gjerne rosmarin og oregano
1. 

Start med å lage labneh ved å røre yoghurt og salt godt sammen.


2. 

Dekk en sil med et klede og sett silen over en bolle. Ha yoghurtblandingen over i kledet og brett / vri kledet over slik at det dekker yoghurten.


3. 

Sett bollen i kjøleskapet i 24 - 48 timer slik at yoghurten får dryppet av seg. Tilpass gjerne lengden etter hvor tykk du ønsker osten skal være.


4. 

Når ostemassen har riktig konsistens har du den over i en bolle før du blander inn honning og sitronskall. Smak til med nykvernet pepper.


5. 

Legg ostemassen over på et stort fat, før du danderer garnityren over ved å fordele noen klatter med olivenpaté med tomat. Ha over grovhakkede mandler med geitost, ringle over en god olivenolje og smak til med honning, havsalt og nykvernet sort pepper.


6. 

Topp med friske urter og server sammen med godt brød. Voilà!


Tilberedning

1. 

Start med å lage labneh ved å røre yoghurt og salt godt sammen.


2. 

Dekk en sil med et klede og sett silen over en bolle. Ha yoghurtblandingen over i kledet og brett / vri kledet over slik at det dekker yoghurten.


3. 

Sett bollen i kjøleskapet i 24 - 48 timer slik at yoghurten får dryppet av seg. Tilpass gjerne lengden etter hvor tykk du ønsker osten skal være.


4. 

Når ostemassen har riktig konsistens har du den over i en bolle før du blander inn honning og sitronskall. Smak til med nykvernet pepper.


5. 

Legg ostemassen over på et stort fat, før du danderer garnityren over ved å fordele noen klatter med olivenpaté med tomat. Ha over grovhakkede mandler med geitost, ringle over en god olivenolje og smak til med honning, havsalt og nykvernet sort pepper.


6. 

Topp med friske urter og server sammen med godt brød. Voilà!


ingredienser

1 klype Havsalt fra Camargue
2 ss Blomsterhonning med kandisert sitron
1 kg Gresk yoghurt
nykvernet pepper
1 glass Grønn olivenpaté med tomat
1 boks Ristede mandler med geitost
1 glass Grønne Lucques oliven
Blomsterhonning med kandisert sitron
Balansert og fruktig olivenolje
Godt brød
Nykvernet pepper
Friske urter, gjerne rosmarin og oregano

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter