Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

GLASERTE GULRØTTER MED CHEVREKREM OG PUFFET BOKHVETE

En nydelig forrett, helgesnack eller tilbehør til middag. Glaserte gulrøtter i smør og balsamico, med en nydelig chevrekrem og puffet bokhvete. Selvsat toppet med olivenolje!

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Forrett, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg, Tilbehør
Enkel
4

Porsjoner

En nydelig forrett, helgesnack eller tilbehør til middag. Glaserte gulrøtter i smør og balsamico, med en nydelig chevrekrem og puffet bokhvete. Selvsat toppet med olivenolje!

1 dl bokhvete
1.5 dl Hverdagsolje + 1 ss Hverdagsolje
500 g gulrøtter
25 g smør
1 ts Havsalt fra Camargue
0.5 stk økologisk sitron, saft
2 ss frisk timian
2 ss Sort Balsamicoeddik fra Modena vellagret i 20 år
2 ss 20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana
Valgfritt: krondill til topping
100 g chevre
200 g kremost
0.5 stk økologisk sitron, skall og saft
1 ts Havsalt fra Camargue
0.5 ts nykvernet pepper
2 ts 20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana
1. 

Start med å lage puffet bokhvete. Legg bokhveten i en stekepanne med 1 ss hverdagsolje og dekk så vidt med vann. Skru på medium varme og la alt vannet dampe bort til frøene er helt tørre. Varm så opp resten av hverdagsoljen i en liten kjele til medium-høy temperatur. Legg bokhveten forsiktig nedi og rør rundt med en tresleiv. Friter bokhveten i 2-4 minutter, eller til de får en gyllen farge. Bruk en hullsleiv til å ta dem ut fra oljen, og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Oljen som er igjen kan brukes til å fritere på nytt


2. 

Lag chevrekremen. Ha chevre og kremost i en liten foodprocessor. Rasp sitronskall og skvis saften over. Tilsett havsalt, nykvernet pepper og olivenolje. Kjør sammen til en jevn krem


3. 

Skrubb gulrøttene godt i kaldt vann, ikke skrell dem! Del små gulrøtter i to, og større i fire


4. 

Smelt smør i en stor stekepanne, medium temperatur. Legg gulrøttene nedi med snittflaten ned. Tilsett salt og en skvis sitronsaft. Surr gulrøttene i 10 minutter, snu på dem underveis. Dryss timianblader over gulrøttene


5. 

Skru ned varmen etter 10 minutter og tilsett sort balsamicoeddik. Rist på pannen og gulrøttene for å blande det godt sammen. Stek videre i et par minutter


6. 

Smør chevrekrem utover et fat og dander med gulrøttene oppå. Topp med litt ekstra olivenolje. Pynt gjerne med litt krondill eller ekstra timian


Tilberedning

1. 

Start med å lage puffet bokhvete. Legg bokhveten i en stekepanne med 1 ss hverdagsolje og dekk så vidt med vann. Skru på medium varme og la alt vannet dampe bort til frøene er helt tørre. Varm så opp resten av hverdagsoljen i en liten kjele til medium-høy temperatur. Legg bokhveten forsiktig nedi og rør rundt med en tresleiv. Friter bokhveten i 2-4 minutter, eller til de får en gyllen farge. Bruk en hullsleiv til å ta dem ut fra oljen, og la det renne av seg på et kjøkkenpapir. Oljen som er igjen kan brukes til å fritere på nytt


2. 

Lag chevrekremen. Ha chevre og kremost i en liten foodprocessor. Rasp sitronskall og skvis saften over. Tilsett havsalt, nykvernet pepper og olivenolje. Kjør sammen til en jevn krem


3. 

Skrubb gulrøttene godt i kaldt vann, ikke skrell dem! Del små gulrøtter i to, og større i fire


4. 

Smelt smør i en stor stekepanne, medium temperatur. Legg gulrøttene nedi med snittflaten ned. Tilsett salt og en skvis sitronsaft. Surr gulrøttene i 10 minutter, snu på dem underveis. Dryss timianblader over gulrøttene


5. 

Skru ned varmen etter 10 minutter og tilsett sort balsamicoeddik. Rist på pannen og gulrøttene for å blande det godt sammen. Stek videre i et par minutter


6. 

Smør chevrekrem utover et fat og dander med gulrøttene oppå. Topp med litt ekstra olivenolje. Pynt gjerne med litt krondill eller ekstra timian


Ingridienser

1 dl bokhvete
1.5 dl Hverdagsolje + 1 ss Hverdagsolje
500 g gulrøtter
25 g smør
1 ts Havsalt fra Camargue
0.5 stk økologisk sitron, saft
2 ss frisk timian
2 ss Sort Balsamicoeddik fra Modena vellagret i 20 år
2 ss 20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana
Valgfritt: krondill til topping
100 g chevre
200 g kremost
0.5 stk økologisk sitron, skall og saft
1 ts Havsalt fra Camargue
0.5 ts nykvernet pepper
2 ts 20 år i Olivenlunden – økologisk olivenolje fra Coltibuono, Toscana

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter