Her har Julie fra @juliesmatblogg brukt vår Risotto med steinsopp som tilbehør til konfitert andelår – en fantastisk kombinasjon!
Her har Julie fra @juliesmatblogg brukt vår Risotto med steinsopp som tilbehør til konfitert andelår – en fantastisk kombinasjon!
konfiterte andelår
grønnsakskraft/fond
stor sjalottløk
stangselleri
medium gulrot
hvitløksfedd
Høstolje eller Hverdagsolje
Risotto med steinsopp
sherryeddik
parmesan
smør
Olivenpaté med trøffel
salt, smak til
nykvernet pepper, smak til
gressløk
rosmarin
godt brød/rundstykker
Forvarm stekeovnen til 210 grader. Legg konfiterte andelår i en ildfast form. Stek dem i 20-30 minutter. Slå gjerne på grillelementet de siste minuttene for å få sprøtt skinn
Kok opp grønnsakskraft/fond i en liten kjele. Hold det varmt
Kutt sjalottløk, stangselleri og gulrot i små terninger. Finhakk hvitløk
Varm Høstolje eller Hverdagsolje i en jerngryte eller stor stekepanne, medium varme. Surr grønnsakene til det er mykt og blankt, ca 10 min.
Tilsett Risotto med steinsopp. Bland godt sammen slik at all risen blir dekket av oljen. Tilsett sherryeddik og kok inn
Tilsett en øse av den varme kraften i risottoen av gangen. La det koke inn mellom hver øse. Risen er ferdig kokt etter 17-20 min.
Tilsett revet parmesan (spar litt til topping!), smør og 1 ss Olivenpaté med trøffel i risottoen. Bland godt sammen. Smak til med salt og nykvernet pepper. Helt til slutt rører du inn en bunt finhakket gressløk
Server Risotto med steinsopp på store, flate fat. Topp med konfitert andelår og en stilk rosmarin. Dryss litt ekstra revet parmesan over. Smør litt Olivenpaté med trøffel på godt brød eller rundstykker. Hiv innpå!
Tilberedning
Forvarm stekeovnen til 210 grader. Legg konfiterte andelår i en ildfast form. Stek dem i 20-30 minutter. Slå gjerne på grillelementet de siste minuttene for å få sprøtt skinn
Kok opp grønnsakskraft/fond i en liten kjele. Hold det varmt
Kutt sjalottløk, stangselleri og gulrot i små terninger. Finhakk hvitløk
Varm Høstolje eller Hverdagsolje i en jerngryte eller stor stekepanne, medium varme. Surr grønnsakene til det er mykt og blankt, ca 10 min.
Tilsett Risotto med steinsopp. Bland godt sammen slik at all risen blir dekket av oljen. Tilsett sherryeddik og kok inn
Tilsett en øse av den varme kraften i risottoen av gangen. La det koke inn mellom hver øse. Risen er ferdig kokt etter 17-20 min.
Tilsett revet parmesan (spar litt til topping!), smør og 1 ss Olivenpaté med trøffel i risottoen. Bland godt sammen. Smak til med salt og nykvernet pepper. Helt til slutt rører du inn en bunt finhakket gressløk
Server Risotto med steinsopp på store, flate fat. Topp med konfitert andelår og en stilk rosmarin. Dryss litt ekstra revet parmesan over. Smør litt Olivenpaté med trøffel på godt brød eller rundstykker. Hiv innpå!
ingredienser
konfiterte andelår
grønnsakskraft/fond
stor sjalottløk
stangselleri
medium gulrot
hvitløksfedd
Høstolje eller Hverdagsolje
Risotto med steinsopp
sherryeddik
parmesan
smør
Olivenpaté med trøffel
salt, smak til
nykvernet pepper, smak til
gressløk
rosmarin
godt brød/rundstykker
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 89
kr 219
kr 699
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 89
kr 219
kr 699