STEINSOPPRISOTTO MED ANDECONFIT OG OLIVENPATÈ MED TRØFFEL

Her har Julie fra @juliesmatblogg brukt vår Risotto med steinsopp som tilbehør til konfitert andelår - en fantastisk kombinasjon!
Steinsopprisotto hovedbilde
Forberedelsestid 30 minutes
Total tid 30 minutes
Porsjoner 2 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm stekeovnen til 210 grader. Legg konfiterte andelår i en ildfast form. Stek dem i 20-30 minutter. Slå gjerne på grillelementet de siste minuttene for å få sprøtt skinn
  • Kok opp grønnsakskraft/fond i en liten kjele. Hold det varmt
  • Kutt sjalottløk, stangselleri og gulrot i små terninger. Finhakk hvitløk
  • Varm Høstolje eller Hverdagsolje i en jerngryte eller stor stekepanne, medium varme. Surr grønnsakene til det er mykt og blankt, ca 10 min.
  • Tilsett Risottorisen med steinsopp. Bland godt sammen slik at all risen blir dekket av oljen. Tilsett Sherryeddik og kok inn
  • Tilsett en øse av den varme kraften i Risottoen av gangen. La det koke inn mellom hver øse. Risen er ferdig kokt etter 17-20 min.
  • Tilsett revet Parmesan (spar litt til topping!), smør og 1 ss Olivenpaté med trøffel i Risottoen. Bland godt sammen. Smak til med salt og nykvernet Pepper. Helt til slutt rører du inn en bunt finhakket gressløk
  • Server Risottoen på store, flate fat. Topp med konfitert andelår og en stilk rosmarin. Dryss litt ekstra revet Parmesan over. Smør litt Olivenpaté på godt brød eller rundstykker. Hiv innpå!
    Steinsopprisotto hovedbilde
@juliesmatblogg

Tilberedning
 

  • Forvarm stekeovnen til 210 grader. Legg konfiterte andelår i en ildfast form. Stek dem i 20-30 minutter. Slå gjerne på grillelementet de siste minuttene for å få sprøtt skinn
  • Kok opp grønnsakskraft/fond i en liten kjele. Hold det varmt
  • Kutt sjalottløk, stangselleri og gulrot i små terninger. Finhakk hvitløk
  • Varm Høstolje eller Hverdagsolje i en jerngryte eller stor stekepanne, medium varme. Surr grønnsakene til det er mykt og blankt, ca 10 min.
  • Tilsett Risottorisen med steinsopp. Bland godt sammen slik at all risen blir dekket av oljen. Tilsett Sherryeddik og kok inn
  • Tilsett en øse av den varme kraften i Risottoen av gangen. La det koke inn mellom hver øse. Risen er ferdig kokt etter 17-20 min.
  • Tilsett revet Parmesan (spar litt til topping!), smør og 1 ss Olivenpaté med trøffel i Risottoen. Bland godt sammen. Smak til med salt og nykvernet Pepper. Helt til slutt rører du inn en bunt finhakket gressløk
  • Server Risottoen på store, flate fat. Topp med konfitert andelår og en stilk rosmarin. Dryss litt ekstra revet Parmesan over. Smør litt Olivenpaté på godt brød eller rundstykker. Hiv innpå!
    Steinsopprisotto hovedbilde
@juliesmatblogg