LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SJOKOLADEKAKE MED OLIVENOLJE

En skikkelig saftig sjokoladekake med olivenolje! Kaken inneholder mandelmel og er glutenfri.

Totaltid: 45 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Dessert
Enkel
4

Porsjoner

En skikkelig saftig sjokoladekake med olivenolje! Kaken inneholder mandelmel og er glutenfri.

1.2 dl

Dyade 2nd Harvest 2024 eller en annen mild og fruktig olivenolje

200 g

70% mørk sjokolade, i biter

200 g

sukker

2 ss

mandelmel

5

store egg

melis til pynt

1. 

Forvarm ovnen til 180ºC. Smør en springform på ca. 20cm og dekk den med bakepapir.


2. 

Varm opp vann i en kjele og ha over en skål, smelt sjokolade i vannbad. NB! Vær forsiktig slik at det ikke kommer vann oppi bollen med sjokoladen. 


3. 

Når sjokoladen har smeltet, tilsett olivenoljen mens du rører forsiktig med en visp. Bland inn 2/3 av sukkeret og visp til sukkeret løser seg opp. Fjern bollen fra varmen og tilsett mandelmel. 


4. 

Skill eggeplommer og hvite. Når sjokoladen er avkjølt, tilsett eggeplommene og rør inn. I en annen bolle blander du sammen eggehvitene og resten av sukkeret. Bruk en stavmikser og miks til det er hvitt (det er ferdig når du kan lage små hvite "topper" uten at de faller sammen).


5. 

Tilsett blandingen med eggehvite forsiktig i sjokoladeblandingen. Rør forsiktig for å hindre at luften forsvinner.


6. 

Hell røren i den smurte formen, stek i 40 til 45 minutter. Kaken er ferdig når du kan stikke en kakepinne i kaken, og den ikke har deig på når du trekker den ut. 


7. 

La kaken avkjøles i formen. Kaken vil falle litt sammen og får gjerne noen sprekker når den avkjøles, som er helt normalt. Dryss over melis før servering!


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 180ºC. Smør en springform på ca. 20cm og dekk den med bakepapir.


2. 

Varm opp vann i en kjele og ha over en skål, smelt sjokolade i vannbad. NB! Vær forsiktig slik at det ikke kommer vann oppi bollen med sjokoladen. 


3. 

Når sjokoladen har smeltet, tilsett olivenoljen mens du rører forsiktig med en visp. Bland inn 2/3 av sukkeret og visp til sukkeret løser seg opp. Fjern bollen fra varmen og tilsett mandelmel. 


4. 

Skill eggeplommer og hvite. Når sjokoladen er avkjølt, tilsett eggeplommene og rør inn. I en annen bolle blander du sammen eggehvitene og resten av sukkeret. Bruk en stavmikser og miks til det er hvitt (det er ferdig når du kan lage små hvite "topper" uten at de faller sammen).


5. 

Tilsett blandingen med eggehvite forsiktig i sjokoladeblandingen. Rør forsiktig for å hindre at luften forsvinner.


6. 

Hell røren i den smurte formen, stek i 40 til 45 minutter. Kaken er ferdig når du kan stikke en kakepinne i kaken, og den ikke har deig på når du trekker den ut. 


7. 

La kaken avkjøles i formen. Kaken vil falle litt sammen og får gjerne noen sprekker når den avkjøles, som er helt normalt. Dryss over melis før servering!


ingredienser

1.2 dl

Dyade 2nd Harvest 2024 eller en annen mild og fruktig olivenolje

200 g

70% mørk sjokolade, i biter

200 g

sukker

2 ss

mandelmel

5

store egg

melis til pynt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer