En skikkelig saftig sjokoladekake med olivenolje! Kaken inneholder mandelmel og er glutenfri.
En skikkelig saftig sjokoladekake med olivenolje! Kaken inneholder mandelmel og er glutenfri.
Dyade 2nd Harvest 2024 eller en annen mild og fruktig olivenolje
70% mørk sjokolade, i biter
sukker
mandelmel
store egg
melis til pynt
Forvarm ovnen til 180ºC. Smør en springform på ca. 20cm og dekk den med bakepapir.
Varm opp vann i en kjele og ha over en skål, smelt sjokolade i vannbad. NB! Vær forsiktig slik at det ikke kommer vann oppi bollen med sjokoladen.
Når sjokoladen har smeltet, tilsett olivenoljen mens du rører forsiktig med en visp. Bland inn 2/3 av sukkeret og visp til sukkeret løser seg opp. Fjern bollen fra varmen og tilsett mandelmel.
Skill eggeplommer og hvite. Når sjokoladen er avkjølt, tilsett eggeplommene og rør inn. I en annen bolle blander du sammen eggehvitene og resten av sukkeret. Bruk en stavmikser og miks til det er hvitt (det er ferdig når du kan lage små hvite "topper" uten at de faller sammen).
Tilsett blandingen med eggehvite forsiktig i sjokoladeblandingen. Rør forsiktig for å hindre at luften forsvinner.
Hell røren i den smurte formen, stek i 40 til 45 minutter. Kaken er ferdig når du kan stikke en kakepinne i kaken, og den ikke har deig på når du trekker den ut.
La kaken avkjøles i formen. Kaken vil falle litt sammen og får gjerne noen sprekker når den avkjøles, som er helt normalt. Dryss over melis før servering!
Tilberedning
Forvarm ovnen til 180ºC. Smør en springform på ca. 20cm og dekk den med bakepapir.
Varm opp vann i en kjele og ha over en skål, smelt sjokolade i vannbad. NB! Vær forsiktig slik at det ikke kommer vann oppi bollen med sjokoladen.
Når sjokoladen har smeltet, tilsett olivenoljen mens du rører forsiktig med en visp. Bland inn 2/3 av sukkeret og visp til sukkeret løser seg opp. Fjern bollen fra varmen og tilsett mandelmel.
Skill eggeplommer og hvite. Når sjokoladen er avkjølt, tilsett eggeplommene og rør inn. I en annen bolle blander du sammen eggehvitene og resten av sukkeret. Bruk en stavmikser og miks til det er hvitt (det er ferdig når du kan lage små hvite "topper" uten at de faller sammen).
Tilsett blandingen med eggehvite forsiktig i sjokoladeblandingen. Rør forsiktig for å hindre at luften forsvinner.
Hell røren i den smurte formen, stek i 40 til 45 minutter. Kaken er ferdig når du kan stikke en kakepinne i kaken, og den ikke har deig på når du trekker den ut.
La kaken avkjøles i formen. Kaken vil falle litt sammen og får gjerne noen sprekker når den avkjøles, som er helt normalt. Dryss over melis før servering!
ingredienser
Dyade 2nd Harvest 2024 eller en annen mild og fruktig olivenolje
70% mørk sjokolade, i biter
sukker
mandelmel
store egg
melis til pynt