Lun og smaksrik salat – perfekt til de friske høstdagene
Lun og smaksrik salat – perfekt til de friske høstdagene
SALAT
små gulrøtter
Hverdagsolje
Havsalt fra Camargue
eple
valnøtter
BRØDSKIVER
hvitløkfedd
små skiver grovt brød
hvit geitost (f.eks «Crotin Chavignol» eller «Buchette chèvre»)
PERSILLEDRESSING
stilker bladpersille
Sennep med honning
Balsamico med tranebær*
Høstolje eller Intens olivenolje
Havsalt fra Camargue
nykvernet sort pepper
frisésalat
*Balsamico med tranebær kan erstattes med Balsamico med granateple
Skrell gulrøttene og bruk en mandolin eller ostehøvel for å lage gulrotspaghetti
Ha Hverdagsoljen i en stekepanne og la gulrøttene surre i 3-4 minutter på lav varme med lokk
Smak til med havsalt og sett til side på et brett
Del eplet i to og del det så i tynne skiver
Grovhakk valnøttene
Varm opp ovnen til 200 grader
Gni brødskivene inn med hvitløkfeddene
Skjær osten i skiver på 1 cm og ha dem på brødskivene
Ringle et par dråper med Hverdagsolje over
Stek dem i 15 minutter
Vask og finhakk bladpersillen
Ha sennep, balsamico og havsalt i en bolle og bland sammen. Tilsett så Høstolje
Tilsett frisésalaten og bladpersille i dressingen. Bland forsiktig om
Dander salat- og persilledressingen, epleskivene og gulrotspaghettiene på en tallerken
Ha resten av den finhakkede persillen og valnøttene over
Anrette til slutt tre stk toast med chèvre over salaten, per porsjon
Smak til med sort pepper og server med en gang
Tilberedning
Skrell gulrøttene og bruk en mandolin eller ostehøvel for å lage gulrotspaghetti
Ha Hverdagsoljen i en stekepanne og la gulrøttene surre i 3-4 minutter på lav varme med lokk
Smak til med havsalt og sett til side på et brett
Del eplet i to og del det så i tynne skiver
Grovhakk valnøttene
Varm opp ovnen til 200 grader
Gni brødskivene inn med hvitløkfeddene
Skjær osten i skiver på 1 cm og ha dem på brødskivene
Ringle et par dråper med Hverdagsolje over
Stek dem i 15 minutter
Vask og finhakk bladpersillen
Ha sennep, balsamico og havsalt i en bolle og bland sammen. Tilsett så Høstolje
Tilsett frisésalaten og bladpersille i dressingen. Bland forsiktig om
Dander salat- og persilledressingen, epleskivene og gulrotspaghettiene på en tallerken
Ha resten av den finhakkede persillen og valnøttene over
Anrette til slutt tre stk toast med chèvre over salaten, per porsjon
Smak til med sort pepper og server med en gang
ingredienser
SALAT
små gulrøtter
Hverdagsolje
Havsalt fra Camargue
eple
valnøtter
BRØDSKIVER
hvitløkfedd
små skiver grovt brød
hvit geitost (f.eks «Crotin Chavignol» eller «Buchette chèvre»)
PERSILLEDRESSING
stilker bladpersille
Sennep med honning
Balsamico med tranebær*
Høstolje eller Intens olivenolje
Havsalt fra Camargue
nykvernet sort pepper
frisésalat
*Balsamico med tranebær kan erstattes med Balsamico med granateple
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 109
kr 149
kr 179
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 109
kr 149
kr 179