LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SALAT MED VARM CHÈVRE

Lun og smaksrik salat – perfekt til de friske høstdagene

Koketid Under 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Lunsj, Salat
Middels
4

Porsjoner

Lun og smaksrik salat – perfekt til de friske høstdagene

4 stk

SALAT

4 stk

små gulrøtter

1 ss

Hverdagsolje

2 klyper

Havsalt fra Camargue

1 stk

eple

8 stk

valnøtter

BRØDSKIVER

2 stk

hvitløkfedd

12 stk

små skiver grovt brød

4 stk

hvit geitost (f.eks «Crotin Chavignol» eller «Buchette chèvre»)

PERSILLEDRESSING

2 stk

stilker bladpersille

1 ts

Sennep med honning

2 ss

Balsamico med tranebær*

2 ss

Høstolje eller Intens olivenolje

2 klyper

Havsalt fra Camargue

nykvernet sort pepper

1 stk

frisésalat

*Balsamico med tranebær kan erstattes med Balsamico med granateple

1. 

Skrell gulrøttene og bruk en mandolin eller ostehøvel for å lage gulrotspaghetti


2. 

Ha Hverdagsoljen i en stekepanne og la gulrøttene surre i 3-4 minutter på lav varme med lokk


3. 

Smak til med havsalt og sett til side på et brett


4. 

Del eplet i to og del det så i tynne skiver


5. 

Grovhakk valnøttene


6. 

Varm opp ovnen til 200 grader


7. 

Gni brødskivene inn med hvitløkfeddene


8. 

Skjær osten i skiver på 1 cm og ha dem på brødskivene


9. 

Ringle et par dråper med Hverdagsolje over


10. 

Stek dem i 15 minutter


11. 

Vask og finhakk bladpersillen


12. 

Ha sennep, balsamico og havsalt i en bolle og bland sammen. Tilsett så Høstolje


13. 

Tilsett frisésalaten og bladpersille i dressingen. Bland forsiktig om


14. 

Dander salat- og persilledressingen, epleskivene og gulrotspaghettiene på en tallerken


15. 

Ha resten av den finhakkede persillen og valnøttene over


16. 

Anrette til slutt tre stk toast med chèvre over salaten, per porsjon


17. 

Smak til med sort pepper og server med en gang


Tilberedning

1. 

Skrell gulrøttene og bruk en mandolin eller ostehøvel for å lage gulrotspaghetti


2. 

Ha Hverdagsoljen i en stekepanne og la gulrøttene surre i 3-4 minutter på lav varme med lokk


3. 

Smak til med havsalt og sett til side på et brett


4. 

Del eplet i to og del det så i tynne skiver


5. 

Grovhakk valnøttene


6. 

Varm opp ovnen til 200 grader


7. 

Gni brødskivene inn med hvitløkfeddene


8. 

Skjær osten i skiver på 1 cm og ha dem på brødskivene


9. 

Ringle et par dråper med Hverdagsolje over


10. 

Stek dem i 15 minutter


11. 

Vask og finhakk bladpersillen


12. 

Ha sennep, balsamico og havsalt i en bolle og bland sammen. Tilsett så Høstolje


13. 

Tilsett frisésalaten og bladpersille i dressingen. Bland forsiktig om


14. 

Dander salat- og persilledressingen, epleskivene og gulrotspaghettiene på en tallerken


15. 

Ha resten av den finhakkede persillen og valnøttene over


16. 

Anrette til slutt tre stk toast med chèvre over salaten, per porsjon


17. 

Smak til med sort pepper og server med en gang


ingredienser

4 stk

SALAT

4 stk

små gulrøtter

1 ss

Hverdagsolje

2 klyper

Havsalt fra Camargue

1 stk

eple

8 stk

valnøtter

BRØDSKIVER

2 stk

hvitløkfedd

12 stk

små skiver grovt brød

4 stk

hvit geitost (f.eks «Crotin Chavignol» eller «Buchette chèvre»)

PERSILLEDRESSING

2 stk

stilker bladpersille

1 ts

Sennep med honning

2 ss

Balsamico med tranebær*

2 ss

Høstolje eller Intens olivenolje

2 klyper

Havsalt fra Camargue

nykvernet sort pepper

1 stk

frisésalat

*Balsamico med tranebær kan erstattes med Balsamico med granateple

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer