En lettvint og lekker smårett med tynnskåret fennikel, filetert sitrusfrukt og oliven. Denne gjør seg godt i kombinasjon med andre småretter, eller som tilbehør til kylling eller reker.
En lettvint og lekker smårett med tynnskåret fennikel, filetert sitrusfrukt og oliven. Denne gjør seg godt i kombinasjon med andre småretter, eller som tilbehør til kylling eller reker.
balansert olivenolje
grapefrukt
nykvernet Timut pepper
Urtesalt til salat og pasta
fennikel
Leccino-oliven uten stein
Blodappelsin
Balsamico med blodappelsin*
Skjær fennikelen i tynne skiver med mandolin eller skarp kniv.
Dersom den grønne ",dusken", på fennikelen er fin, ta vare på denne til senere.
Skrell sitrusfruktene og skjær i tynne fileter.
Ha fennikelskivene på et avlangt fat, dander sitrusfrukten over sammen med oliven uten stein.
Bland sammen 3 ss olivenolje og 2 ss Balsamico med grapefrukt, før du ringler det over salaten.
Pynt med de grønne ",duskene", fra fennikelen.
Smak til med nykvernet pepper og urtesalt. La salaten ",sette seg", i 15 minutter før servering.
Tips: tilsett gjerne avokado og reker dersom du ønsker en fyldigere salat.
Tilberedning
Skjær fennikelen i tynne skiver med mandolin eller skarp kniv.
Dersom den grønne ",dusken", på fennikelen er fin, ta vare på denne til senere.
Skrell sitrusfruktene og skjær i tynne fileter.
Ha fennikelskivene på et avlangt fat, dander sitrusfrukten over sammen med oliven uten stein.
Bland sammen 3 ss olivenolje og 2 ss Balsamico med grapefrukt, før du ringler det over salaten.
Pynt med de grønne ",duskene", fra fennikelen.
Smak til med nykvernet pepper og urtesalt. La salaten ",sette seg", i 15 minutter før servering.
Tips: tilsett gjerne avokado og reker dersom du ønsker en fyldigere salat.
ingredienser
balansert olivenolje
grapefrukt
nykvernet Timut pepper
Urtesalt til salat og pasta
fennikel
Leccino-oliven uten stein
Blodappelsin
Balsamico med blodappelsin*