Her har Julie fra @juliesmatblogg laget en nydelig, frisk sitruskake med Olivenolje med sitrusfrukt. Kaken er toppet med sitron, appelsin og klementin
Her har Julie fra @juliesmatblogg laget en nydelig, frisk sitruskake med Olivenolje med sitrusfrukt. Kaken er toppet med sitron, appelsin og klementin
økologisk sitron
økologisk appelsin
økologisk klementin
sukker (til sukkerlake)
vann
vaniljepulver / frø fra ½ vaniljestang (til sukkerlake)
sukker (til kakerøre)
sitrus-zest
egg
Olivenolje med sitrus
sitrussaft (ca 3 ss)
havsalt
bakepulver
natron
hvetemel
creme fraîche
vaniljepulver / frø fra 1 vaniljestang (til kremen)
sukker (til kremen)
Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Pensle en springform på 24 cm med litt olivenolje. Dekk bunnen og sidene med bakepapir
Skjær sitrusfrukt i ca. 3 mm tynne skiver. Fjern steiner. Kok opp vann og sukker til sukkerlake i en kjele. Tilsett vanilje. Skru ned varmen og legg i sitrusskivene. Pass på så alt dekkes, og la det småkoke i 15-20 minutter. Ta av varmen og sett til side
Finrasp ca. 1 ss sitrusskall og bland sammen med sukkeret. Visp sammen egg og sitrus-sukker med en håndmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett Olivenoljen mens du visper
Skvis saft fra sitron og appelsin/klementin, til sammen ca. 3 ss
Bland sammen de tørre ingrediensene og vend inn røren med en slikkepott eller blandekrok i kjøkkenmaskin
Dekk hele bunnen av springformen med sitrusskivene. Spar på sukkerlaken! Hell kakerøren forsiktig over og bre utover med en slikkepott
Stek i 30 – 35 minutter midt i ovnen
Pensle kaken med sukkerlake mens den er varm. La kaken avkjøles 30 minutter før du snur den opp-ned på et kakefat og tar av bakepapiret. Pensle toppen og sidene med mer sukkerlake
Pisk creme fraîche, vanilje og sukker med en håndmikser til en luftig og stiv krem. Server sitruskaken i stykker med en klatt pisket creme fraîche
Tilberedning
Forvarm ovnen til 170 grader varmluft. Pensle en springform på 24 cm med litt olivenolje. Dekk bunnen og sidene med bakepapir
Skjær sitrusfrukt i ca. 3 mm tynne skiver. Fjern steiner. Kok opp vann og sukker til sukkerlake i en kjele. Tilsett vanilje. Skru ned varmen og legg i sitrusskivene. Pass på så alt dekkes, og la det småkoke i 15-20 minutter. Ta av varmen og sett til side
Finrasp ca. 1 ss sitrusskall og bland sammen med sukkeret. Visp sammen egg og sitrus-sukker med en håndmikser eller i kjøkkenmaskin. Tilsett Olivenoljen mens du visper
Skvis saft fra sitron og appelsin/klementin, til sammen ca. 3 ss
Bland sammen de tørre ingrediensene og vend inn røren med en slikkepott eller blandekrok i kjøkkenmaskin
Dekk hele bunnen av springformen med sitrusskivene. Spar på sukkerlaken! Hell kakerøren forsiktig over og bre utover med en slikkepott
Stek i 30 – 35 minutter midt i ovnen
Pensle kaken med sukkerlake mens den er varm. La kaken avkjøles 30 minutter før du snur den opp-ned på et kakefat og tar av bakepapiret. Pensle toppen og sidene med mer sukkerlake
Pisk creme fraîche, vanilje og sukker med en håndmikser til en luftig og stiv krem. Server sitruskaken i stykker med en klatt pisket creme fraîche
ingredienser
økologisk sitron
økologisk appelsin
økologisk klementin
sukker (til sukkerlake)
vann
vaniljepulver / frø fra ½ vaniljestang (til sukkerlake)
sukker (til kakerøre)
sitrus-zest
egg
Olivenolje med sitrus
sitrussaft (ca 3 ss)
havsalt
bakepulver
natron
hvetemel
creme fraîche
vaniljepulver / frø fra 1 vaniljestang (til kremen)
sukker (til kremen)