Min profil

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

AMARETTI MED PISTASJKREM

Amaretti er en type italienske kjeks med mandler som hovedingrediens. De er sprø utenpå og myke inni, og fås gjerne i ulike smasvarianter. Vi har laget en variant med pistasjnøtter og vår populære pistasjkrem, perfekt for deg som er glad i pistasj! Denne oppskriften lager 12 stk kjeks.

Totaltid: 30 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst
Enkel
4

Porsjoner

Amaretti er en type italienske kjeks med mandler som hovedingrediens. De er sprø utenpå og myke inni, og fås gjerne i ulike smasvarianter. Vi har laget en variant med pistasjnøtter og vår populære pistasjkrem, perfekt for deg som er glad i pistasj! Denne oppskriften lager 12 stk kjeks.

20 g

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

1

eggehvite, romtemperert

50 g

melis

110 g

mandelmel

en klype salt

litt ekstra melis til å rulle kjeksene i

hele pistasjnøtter til pynt

1. 

Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.


2. 

Ha eggehviten i en bakebolle, tilsett en klype salt og 50g melis.


3. 

Pisk blandingen til du har en fast marengs ved å øke hastigheten på kjøkkenmaskinen gradvis.


4. 

Tilsett deretter 20g pistasjkrem og bland den forsiktig inn i marengsen.


5. 

Bland deretter inn mandelmelet med en slikepott.


6. 

Lag 12 stk kuler av deigen.


7. 

Rull kjeksene i melis og plasser de på et stekebrett dekket med bakepapir. Sørg for at det er god avstand mellom kulene.

 


8. 

Om du ønsker, pynt kjeksene ved å trykke ned en pistasjnøtt i kjeksen.


9. 

Stekes i ca. 12 minutter, eller til kjeksene har blitt gylne (pass på, de må ikke brune!).


10. 

Avkjøle på rist med en gang de kommer ut av ovnen.


Tilberedning

1. 

Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.


2. 

Ha eggehviten i en bakebolle, tilsett en klype salt og 50g melis.


3. 

Pisk blandingen til du har en fast marengs ved å øke hastigheten på kjøkkenmaskinen gradvis.


4. 

Tilsett deretter 20g pistasjkrem og bland den forsiktig inn i marengsen.


5. 

Bland deretter inn mandelmelet med en slikepott.


6. 

Lag 12 stk kuler av deigen.


7. 

Rull kjeksene i melis og plasser de på et stekebrett dekket med bakepapir. Sørg for at det er god avstand mellom kulene.

 


8. 

Om du ønsker, pynt kjeksene ved å trykke ned en pistasjnøtt i kjeksen.


9. 

Stekes i ca. 12 minutter, eller til kjeksene har blitt gylne (pass på, de må ikke brune!).


10. 

Avkjøle på rist med en gang de kommer ut av ovnen.


ingredienser

20 g

Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter

1

eggehvite, romtemperert

50 g

melis

110 g

mandelmel

en klype salt

litt ekstra melis til å rulle kjeksene i

hele pistasjnøtter til pynt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer