Amaretti er en type italienske kjeks med mandler som hovedingrediens. De er sprø utenpå og myke inni, og fås gjerne i ulike smasvarianter. Vi har laget en variant med pistasjnøtter og vår populære pistasjkrem, perfekt for deg som er glad i pistasj! Denne oppskriften lager 12 stk kjeks.
Amaretti er en type italienske kjeks med mandler som hovedingrediens. De er sprø utenpå og myke inni, og fås gjerne i ulike smasvarianter. Vi har laget en variant med pistasjnøtter og vår populære pistasjkrem, perfekt for deg som er glad i pistasj! Denne oppskriften lager 12 stk kjeks.
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
eggehvite, romtemperert
melis
mandelmel
en klype salt
litt ekstra melis til å rulle kjeksene i
hele pistasjnøtter til pynt
Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
Ha eggehviten i en bakebolle, tilsett en klype salt og 50g melis.
Pisk blandingen til du har en fast marengs ved å øke hastigheten på kjøkkenmaskinen gradvis.
Tilsett deretter 20g pistasjkrem og bland den forsiktig inn i marengsen.
Bland deretter inn mandelmelet med en slikepott.
Lag 12 stk kuler av deigen.
Rull kjeksene i melis og plasser de på et stekebrett dekket med bakepapir. Sørg for at det er god avstand mellom kulene.
Om du ønsker, pynt kjeksene ved å trykke ned en pistasjnøtt i kjeksen.
Stekes i ca. 12 minutter, eller til kjeksene har blitt gylne (pass på, de må ikke brune!).
Avkjøle på rist med en gang de kommer ut av ovnen.
Tilberedning
Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
Ha eggehviten i en bakebolle, tilsett en klype salt og 50g melis.
Pisk blandingen til du har en fast marengs ved å øke hastigheten på kjøkkenmaskinen gradvis.
Tilsett deretter 20g pistasjkrem og bland den forsiktig inn i marengsen.
Bland deretter inn mandelmelet med en slikepott.
Lag 12 stk kuler av deigen.
Rull kjeksene i melis og plasser de på et stekebrett dekket med bakepapir. Sørg for at det er god avstand mellom kulene.
Om du ønsker, pynt kjeksene ved å trykke ned en pistasjnøtt i kjeksen.
Stekes i ca. 12 minutter, eller til kjeksene har blitt gylne (pass på, de må ikke brune!).
Avkjøle på rist med en gang de kommer ut av ovnen.
ingredienser
Pistasjkrem med olivenolje og ristede pistasjnøtter
eggehvite, romtemperert
melis
mandelmel
en klype salt
litt ekstra melis til å rulle kjeksene i
hele pistasjnøtter til pynt
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: