LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

PASTA MED ASPARGES, PANCETTA OG SITRON

Pasta med asparges, pancetta og sitron -en enkel og velsmakende pastarett som passer godt både til hverdag og helg! Oppskrift utviklet av Julies Matblogg.

Totaltid: 30 minutter
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Enkel
4

Porsjoner

Pasta med asparges, pancetta og sitron -en enkel og velsmakende pastarett som passer godt både til hverdag og helg! Oppskrift utviklet av Julies Matblogg.

150 g

pancetta i stykke (evt bacon)

140 g

smør

2

sjalottløk

2 fedd

hvitløk

2 ss

Sommerolje eller annen balansert olivenolje

400 g

pasta

2 bunter

asparges

1

økologisk sitron

100 g

parmesan + ekstra til topping

1 håndfull

gressløk

1 ts

chiliflak

havsalt

nykvernet pepper

baguette

1 glass

Grønn olivenpaté med tomat

1. 

Kutt pancetta i store terninger. Finn frem en stor, dyp stekepanne. Ha bitene i kald panne og skru på medium varme. La fettet smelte, og stek videre til de er sprø og gylne. Rør om av og til, ca 15 minutter. Sil av fettet som smeltet - men spar på det til noe annet gøy, feks steke poteter i.


2. 

Smelt smør i en liten gryte over lav varme. La det stå til det blir gyllent og lett brunet.


3. 

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha litt olje i panna sammen med pancettaen. Stek løken blank og myk.


4. 

Kok pasta som anvist på pakken i godt saltet vann. Husk å spare på litt av pastakokevannet!


5. 

Kutt av nederste bit av aspargesen, og skrell gjerne endene med en grønnsaksskreller Kutt i to-tre biter. Ha aspargesen i panna.


6. 

Finrasp skallet av en økologisk sitron, og skvis juicen over aspargesen så den blir “dampet” i sitron. Rør rundt, ca 2-3 minutter.


7. 

Tilsett revet parmesan, det brunede smøret og ca 1-2 dl pastakokevann. Rør sammen til en tykk og glatt saus. Ha i pastaen og bland sammen.


8. 

Tilsett finhakket gressløk og chiliflak, og smak til med havsalt og nykvernet pepper.


9. 

Topp pastaen med litt ekstra revet parmesan. Server med baguette og Grønn olivenpaté med tomat ved siden av.


Tilberedning

1. 

Kutt pancetta i store terninger. Finn frem en stor, dyp stekepanne. Ha bitene i kald panne og skru på medium varme. La fettet smelte, og stek videre til de er sprø og gylne. Rør om av og til, ca 15 minutter. Sil av fettet som smeltet - men spar på det til noe annet gøy, feks steke poteter i.


2. 

Smelt smør i en liten gryte over lav varme. La det stå til det blir gyllent og lett brunet.


3. 

Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha litt olje i panna sammen med pancettaen. Stek løken blank og myk.


4. 

Kok pasta som anvist på pakken i godt saltet vann. Husk å spare på litt av pastakokevannet!


5. 

Kutt av nederste bit av aspargesen, og skrell gjerne endene med en grønnsaksskreller Kutt i to-tre biter. Ha aspargesen i panna.


6. 

Finrasp skallet av en økologisk sitron, og skvis juicen over aspargesen så den blir “dampet” i sitron. Rør rundt, ca 2-3 minutter.


7. 

Tilsett revet parmesan, det brunede smøret og ca 1-2 dl pastakokevann. Rør sammen til en tykk og glatt saus. Ha i pastaen og bland sammen.


8. 

Tilsett finhakket gressløk og chiliflak, og smak til med havsalt og nykvernet pepper.


9. 

Topp pastaen med litt ekstra revet parmesan. Server med baguette og Grønn olivenpaté med tomat ved siden av.


ingredienser

150 g

pancetta i stykke (evt bacon)

140 g

smør

2

sjalottløk

2 fedd

hvitløk

2 ss

Sommerolje eller annen balansert olivenolje

400 g

pasta

2 bunter

asparges

1

økologisk sitron

100 g

parmesan + ekstra til topping

1 håndfull

gressløk

1 ts

chiliflak

havsalt

nykvernet pepper

baguette

1 glass

Grønn olivenpaté med tomat

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer