Pasta med asparges, pancetta og sitron -en enkel og velsmakende pastarett som passer godt både til hverdag og helg! Oppskrift utviklet av Julies Matblogg.
Pasta med asparges, pancetta og sitron -en enkel og velsmakende pastarett som passer godt både til hverdag og helg! Oppskrift utviklet av Julies Matblogg.
pancetta i stykke (evt bacon)
smør
sjalottløk
hvitløk
Sommerolje eller annen balansert olivenolje
pasta
asparges
økologisk sitron
parmesan + ekstra til topping
gressløk
chiliflak
havsalt
nykvernet pepper
baguette
Grønn olivenpaté med tomat
Kutt pancetta i store terninger. Finn frem en stor, dyp stekepanne. Ha bitene i kald panne og skru på medium varme. La fettet smelte, og stek videre til de er sprø og gylne. Rør om av og til, ca 15 minutter. Sil av fettet som smeltet - men spar på det til noe annet gøy, feks steke poteter i.
Smelt smør i en liten gryte over lav varme. La det stå til det blir gyllent og lett brunet.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha litt olje i panna sammen med pancettaen. Stek løken blank og myk.
Kok pasta som anvist på pakken i godt saltet vann. Husk å spare på litt av pastakokevannet!
Kutt av nederste bit av aspargesen, og skrell gjerne endene med en grønnsaksskreller Kutt i to-tre biter. Ha aspargesen i panna.
Finrasp skallet av en økologisk sitron, og skvis juicen over aspargesen så den blir “dampet” i sitron. Rør rundt, ca 2-3 minutter.
Tilsett revet parmesan, det brunede smøret og ca 1-2 dl pastakokevann. Rør sammen til en tykk og glatt saus. Ha i pastaen og bland sammen.
Tilsett finhakket gressløk og chiliflak, og smak til med havsalt og nykvernet pepper.
Topp pastaen med litt ekstra revet parmesan. Server med baguette og Grønn olivenpaté med tomat ved siden av.
Tilberedning
Kutt pancetta i store terninger. Finn frem en stor, dyp stekepanne. Ha bitene i kald panne og skru på medium varme. La fettet smelte, og stek videre til de er sprø og gylne. Rør om av og til, ca 15 minutter. Sil av fettet som smeltet - men spar på det til noe annet gøy, feks steke poteter i.
Smelt smør i en liten gryte over lav varme. La det stå til det blir gyllent og lett brunet.
Finhakk sjalottløk og hvitløk. Ha litt olje i panna sammen med pancettaen. Stek løken blank og myk.
Kok pasta som anvist på pakken i godt saltet vann. Husk å spare på litt av pastakokevannet!
Kutt av nederste bit av aspargesen, og skrell gjerne endene med en grønnsaksskreller Kutt i to-tre biter. Ha aspargesen i panna.
Finrasp skallet av en økologisk sitron, og skvis juicen over aspargesen så den blir “dampet” i sitron. Rør rundt, ca 2-3 minutter.
Tilsett revet parmesan, det brunede smøret og ca 1-2 dl pastakokevann. Rør sammen til en tykk og glatt saus. Ha i pastaen og bland sammen.
Tilsett finhakket gressløk og chiliflak, og smak til med havsalt og nykvernet pepper.
Topp pastaen med litt ekstra revet parmesan. Server med baguette og Grønn olivenpaté med tomat ved siden av.
ingredienser
pancetta i stykke (evt bacon)
smør
sjalottløk
hvitløk
Sommerolje eller annen balansert olivenolje
pasta
asparges
økologisk sitron
parmesan + ekstra til topping
gressløk
chiliflak
havsalt
nykvernet pepper
baguette
Grønn olivenpaté med tomat