Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

KRYDREDE KJØTTBOLLER MED SQUASH

Smakfulle kjøttboller med grønnsaker og kryddermiks. Passer like godt på middagstallerkenen som på tapasbordet.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Smakfulle kjøttboller med grønnsaker og kryddermiks. Passer like godt på middagstallerkenen som på tapasbordet.

500 g

kjøttdeig av storfe

2 skiver

tørt brød uten skorpe (ca. 50 g)

5 cl

melk

1 stk

hvit purre, eller 1 løk, eller 1 bunt vårløk

1 stk

squash (revet)

1 fedd

hvitløk (skrelt og hakket)

Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter

1 bunt

persille (vasket og finhakket)

0.5 bunt

koriander (vasket og finhakket)

4 ss

Extra virgin olivenolje

salt og pepper

1. 

Bløtlegg brødet i melken


2. 

Vask og finhakk purren (eller løken) og bland den sammen med hakket hvitløk, kryddermiks og 1 ss olivenolje. Varm blandingen i ca. 5-7 minutter. Sett deretter til side


3. 

Riv det fuktede brødet i biter, tilsett kjøttet, revne/hakkede grønnsaker og den avkjølte purre-hvitløk-krydder-blandingen, urter, salt og pepper. Bland godt


4. 

Form små kuler av kjøttdeig-blandingen. Ha lett fuktede hender så ikke deigen fester seg til fingrene


5. 

Brun kjøttbollene i en panne på høy varme i den resterende olivenoljen. Legg de over på et stekebrett og stek de i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter


6. 

Server med en gang


Tilberedning

1. 

Bløtlegg brødet i melken


2. 

Vask og finhakk purren (eller løken) og bland den sammen med hakket hvitløk, kryddermiks og 1 ss olivenolje. Varm blandingen i ca. 5-7 minutter. Sett deretter til side


3. 

Riv det fuktede brødet i biter, tilsett kjøttet, revne/hakkede grønnsaker og den avkjølte purre-hvitløk-krydder-blandingen, urter, salt og pepper. Bland godt


4. 

Form små kuler av kjøttdeig-blandingen. Ha lett fuktede hender så ikke deigen fester seg til fingrene


5. 

Brun kjøttbollene i en panne på høy varme i den resterende olivenoljen. Legg de over på et stekebrett og stek de i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter


6. 

Server med en gang


ingredienser

500 g

kjøttdeig av storfe

2 skiver

tørt brød uten skorpe (ca. 50 g)

5 cl

melk

1 stk

hvit purre, eller 1 løk, eller 1 bunt vårløk

1 stk

squash (revet)

1 fedd

hvitløk (skrelt og hakket)

Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter

1 bunt

persille (vasket og finhakket)

0.5 bunt

koriander (vasket og finhakket)

4 ss

Extra virgin olivenolje

salt og pepper

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter