Smakfulle kjøttboller med grønnsaker og kryddermiks. Passer like godt på middagstallerkenen som på tapasbordet.
Smakfulle kjøttboller med grønnsaker og kryddermiks. Passer like godt på middagstallerkenen som på tapasbordet.
kjøttdeig av storfe
tørt brød uten skorpe (ca. 50 g)
melk
hvit purre, eller 1 løk, eller 1 bunt vårløk
squash (revet)
hvitløk (skrelt og hakket)
Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
persille (vasket og finhakket)
koriander (vasket og finhakket)
Extra virgin olivenolje
salt og pepper
Bløtlegg brødet i melken
Vask og finhakk purren (eller løken) og bland den sammen med hakket hvitløk, kryddermiks og 1 ss olivenolje. Varm blandingen i ca. 5-7 minutter. Sett deretter til side
Riv det fuktede brødet i biter, tilsett kjøttet, revne/hakkede grønnsaker og den avkjølte purre-hvitløk-krydder-blandingen, urter, salt og pepper. Bland godt
Form små kuler av kjøttdeig-blandingen. Ha lett fuktede hender så ikke deigen fester seg til fingrene
Brun kjøttbollene i en panne på høy varme i den resterende olivenoljen. Legg de over på et stekebrett og stek de i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter
Server med en gang
Tilberedning
Bløtlegg brødet i melken
Vask og finhakk purren (eller løken) og bland den sammen med hakket hvitløk, kryddermiks og 1 ss olivenolje. Varm blandingen i ca. 5-7 minutter. Sett deretter til side
Riv det fuktede brødet i biter, tilsett kjøttet, revne/hakkede grønnsaker og den avkjølte purre-hvitløk-krydder-blandingen, urter, salt og pepper. Bland godt
Form små kuler av kjøttdeig-blandingen. Ha lett fuktede hender så ikke deigen fester seg til fingrene
Brun kjøttbollene i en panne på høy varme i den resterende olivenoljen. Legg de over på et stekebrett og stek de i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter
Server med en gang
ingredienser
kjøttdeig av storfe
tørt brød uten skorpe (ca. 50 g)
melk
hvit purre, eller 1 løk, eller 1 bunt vårløk
squash (revet)
hvitløk (skrelt og hakket)
Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
persille (vasket og finhakket)
koriander (vasket og finhakket)
Extra virgin olivenolje
salt og pepper