Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

KRYDREDE KJØTTBOLLER MED SQUASH

Smakfulle kjøttboller med grønnsaker og kryddermiks. Passer like godt på middagstallerkenen som på tapasbordet.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Middag
Enkel
4

Porsjoner

Smakfulle kjøttboller med grønnsaker og kryddermiks. Passer like godt på middagstallerkenen som på tapasbordet.

500 g kjøttdeig av storfe
2 skiver tørt brød uten skorpe (ca. 50 g)
5 cl melk
1 stk hvit purre, eller 1 løk, eller 1 bunt vårløk
1 stk squash (revet)
1 fedd hvitløk (skrelt og hakket)
Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
1 bunt persille (vasket og finhakket)
0.5 bunt koriander (vasket og finhakket)
4 ss Extra virgin olivenolje
salt og pepper
1. 

Bløtlegg brødet i melken


2. 

Vask og finhakk purren (eller løken) og bland den sammen med hakket hvitløk, kryddermiks og 1 ss olivenolje. Varm blandingen i ca. 5-7 minutter. Sett deretter til side


3. 

Riv det fuktede brødet i biter, tilsett kjøttet, revne/hakkede grønnsaker og den avkjølte purre-hvitløk-krydder-blandingen, urter, salt og pepper. Bland godt


4. 

Form små kuler av kjøttdeig-blandingen. Ha lett fuktede hender så ikke deigen fester seg til fingrene


5. 

Brun kjøttbollene i en panne på høy varme i den resterende olivenoljen. Legg de over på et stekebrett og stek de i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter


6. 

Server med en gang


Tilberedning

1. 

Bløtlegg brødet i melken


2. 

Vask og finhakk purren (eller løken) og bland den sammen med hakket hvitløk, kryddermiks og 1 ss olivenolje. Varm blandingen i ca. 5-7 minutter. Sett deretter til side


3. 

Riv det fuktede brødet i biter, tilsett kjøttet, revne/hakkede grønnsaker og den avkjølte purre-hvitløk-krydder-blandingen, urter, salt og pepper. Bland godt


4. 

Form små kuler av kjøttdeig-blandingen. Ha lett fuktede hender så ikke deigen fester seg til fingrene


5. 

Brun kjøttbollene i en panne på høy varme i den resterende olivenoljen. Legg de over på et stekebrett og stek de i ovnen ved 180°C i ca. 15 minutter


6. 

Server med en gang


Ingridienser

500 g kjøttdeig av storfe
2 skiver tørt brød uten skorpe (ca. 50 g)
5 cl melk
1 stk hvit purre, eller 1 løk, eller 1 bunt vårløk
1 stk squash (revet)
1 fedd hvitløk (skrelt og hakket)
Økologisk kryddermiks til marinader og gryteretter
1 bunt persille (vasket og finhakket)
0.5 bunt koriander (vasket og finhakket)
4 ss Extra virgin olivenolje
salt og pepper

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter