Fiskerett med høstlige smaker og farger
Fiskerett med høstlige smaker og farger
PURRELØK I OLIVENOLJE
liten purreløk
Høstolje
salt
vann
HELE RETTEN
steinbitt/torsk
Hverdagsolje
Urtesalt til fisk
selskapserter
Balsamico med tranebær
Høstolje
bringebær
blåbær
tyttebær
rødbeter
Timut pepper
Ta vare på det hvite av purreløken og ha det i 30 sekunder i varmt vann og så over i isvann
Fjern mest mulig vann av purren ved hjelp av et håndkle
Miks deretter Høstolje og purreløk sammen i ca 40 sekunder med en stavmikser
Skrell rødbetene og del dem i terninger. Kok dem inntil de er møre
Ta vare på en liten del av rødbetene til pynt og kjør resten glatt med 2 ss Balsamico med tranebær, 2 ts Høstolje, 2 ss tyttebær, 1 ss blåbær og 4 stk bringebær. Smak til med Urtesalt og nykvernet Timut pepper. Hold rødbet-pureen og rødbet-terningene varme
Forvell selskapsertene 1 minutt i kokende vann. Kjøl ned i iskaldt vann
Stek fisken på middels varme i en stekepanne med Hverdagsolje. Det holder med 1-2 minutter på hver side. Smak til med Urtesalt og Timut pepper
Ha litt Hverdagsolje i en panne og varm opp igjen ertene
Dander fisk med rødbet-puré, rødbet-terninger, selskapserter og tyttebær på tallerkenen. Til slutt, ringle over purreløk-olivenolje og smak til med nykvernet pepper og Urtesalt til fisk
Tilberedning
Ta vare på det hvite av purreløken og ha det i 30 sekunder i varmt vann og så over i isvann
Fjern mest mulig vann av purren ved hjelp av et håndkle
Miks deretter Høstolje og purreløk sammen i ca 40 sekunder med en stavmikser
Skrell rødbetene og del dem i terninger. Kok dem inntil de er møre
Ta vare på en liten del av rødbetene til pynt og kjør resten glatt med 2 ss Balsamico med tranebær, 2 ts Høstolje, 2 ss tyttebær, 1 ss blåbær og 4 stk bringebær. Smak til med Urtesalt og nykvernet Timut pepper. Hold rødbet-pureen og rødbet-terningene varme
Forvell selskapsertene 1 minutt i kokende vann. Kjøl ned i iskaldt vann
Stek fisken på middels varme i en stekepanne med Hverdagsolje. Det holder med 1-2 minutter på hver side. Smak til med Urtesalt og Timut pepper
Ha litt Hverdagsolje i en panne og varm opp igjen ertene
Dander fisk med rødbet-puré, rødbet-terninger, selskapserter og tyttebær på tallerkenen. Til slutt, ringle over purreløk-olivenolje og smak til med nykvernet pepper og Urtesalt til fisk
ingredienser
PURRELØK I OLIVENOLJE
liten purreløk
Høstolje
salt
vann
HELE RETTEN
steinbitt/torsk
Hverdagsolje
Urtesalt til fisk
selskapserter
Balsamico med tranebær
Høstolje
bringebær
blåbær
tyttebær
rødbeter
Timut pepper
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 119
kr 109
kr 179
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699
kr 119
kr 109
kr 179