HVIT FISK MED RØDBETKREM OG PURRELØK I OLIVENOLJE

Fiskerett med høstlige smaker og farger
Hvit fisk m rodbetkrem
Forberedelsestid 15 minutter
Koketid 5 minutter
Total tid 20 minutter
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Middag

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

PURRELØK I OLIVENOLJE

  • Ta vare på det hvite av purreløken og ha det i 30 sekunder i varmt vann og så over i isvann
  • Fjern mest mulig vann av purren ved hjelp av et håndkle
  • Miks deretter Høstolje og purreløk sammen i ca 40 sekunder med en stavmikser

HELE RETTEN

  • Skrell rødbetene og del dem i terninger. Kok dem inntil de er møre
  • Ta vare på en liten del av rødbetene til pynt og kjør resten glatt med 2 ss Balsamico med tranebær, 2 ts Høstolje, 2 ss tyttebær, 1 ss blåbær og 4 stk bringebær. Smak til med Urtesalt og nykvernet Timut pepper. Hold rødbet-pureen og rødbet-terningene varme
  • Forvell selskapsertene 1 minutt i kokende vann. Kjøl ned i iskaldt vann
  • Stek fisken på middels varme i en stekepanne med Hverdagsolje. Det holder med 1-2 minutter på hver side. Smak til med Urtesalt og Timut pepper
  • Ha litt Hverdagsolje i en panne og varm opp igjen ertene
  • Dander fisk med rødbet-puré, rødbet-terninger, selskapserter og tyttebær på tallerkenen. Til slutt, ringle over purreløk-olivenolje og smak til med nykvernet pepper og Urtesalt til fisk
    Hvit fisk m rodbetkrem

Tips: man kan erstatte Balsamico med tranebær med 1 ss Balsamico med sitron og 1 ss Balsamico med granateple.

    Olivier Pean

    Ingredienser

    Ingredienser
      

    PURRELØK I OLIVENOLJE

    Tilberedning
     

    PURRELØK I OLIVENOLJE

    • Ta vare på det hvite av purreløken og ha det i 30 sekunder i varmt vann og så over i isvann
    • Fjern mest mulig vann av purren ved hjelp av et håndkle
    • Miks deretter Høstolje og purreløk sammen i ca 40 sekunder med en stavmikser

    HELE RETTEN

    • Skrell rødbetene og del dem i terninger. Kok dem inntil de er møre
    • Ta vare på en liten del av rødbetene til pynt og kjør resten glatt med 2 ss Balsamico med tranebær, 2 ts Høstolje, 2 ss tyttebær, 1 ss blåbær og 4 stk bringebær. Smak til med Urtesalt og nykvernet Timut pepper. Hold rødbet-pureen og rødbet-terningene varme
    • Forvell selskapsertene 1 minutt i kokende vann. Kjøl ned i iskaldt vann
    • Stek fisken på middels varme i en stekepanne med Hverdagsolje. Det holder med 1-2 minutter på hver side. Smak til med Urtesalt og Timut pepper
    • Ha litt Hverdagsolje i en panne og varm opp igjen ertene
    • Dander fisk med rødbet-puré, rødbet-terninger, selskapserter og tyttebær på tallerkenen. Til slutt, ringle over purreløk-olivenolje og smak til med nykvernet pepper og Urtesalt til fisk
      Hvit fisk m rodbetkrem

    Tips: man kan erstatte Balsamico med tranebær med 1 ss Balsamico med sitron og 1 ss Balsamico med granateple.

      Olivier Pean
      Loading...