FOCACCIA MED SORT OLIVENPATÈ MED TIMIAN

olivenlunden oppskrifter bakst focaccia havsalt olivenolje
Koketid 2 %s t
Total tid 2 %s t
Porsjoner 8 porsjoner
Hva lager du Bakst, Forrett

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Gjær smuldres i en bakebolle med Havsalt fra Camargue, sukker og olivenolje.
  • Tilsett 1,5 liter varmt vann og hvetemel.
  • Elt godt og la deigen hvile til dobbelt størrelse.
  • Sett ovnen på 225 grader.
  • Hell deigen på bakebordet og arbeid den til en avlang deig som deles i tre like størrelser.
  • Vend deigen med snittflaten opp, da gjør du det enkelt for deg selv når du skal kjevle den ut.
  • Sett hver deig på bakepapir på en stekeplate.
  • Etterhev emnene i ca. 20 minutter. Bruk fingertuppene og lag “hull”/fordypninger i deigen.
  • Hell på med Hverdagsoljen i hvert hull og over hele leiven. Bruk rikelig med olivenolje.
  • Dryss over med Havsalt fra Camargue og gjerne «black onion seeds» (fås i tyriske/utenlanske grønnsaksbutikker) eller rosmarin. 
  • Stek focaccia ved 225 grader i 20 minutter.

TILBEREDNING MED SORT OLIVENPATÉ MED TIMIAN 

  • Forvarm ovnen til 180°C.
  • Del focacciaen i skiver og ha disse i ovnen i ca. 10 minutter, inntil de får en gyllen farge.
  • Del focaccia-bitene på nytt i passe størrelse og smør på et tynt lag med Sort olivenpaté med timian 

Merknader

Oppskriften lager 3 brød. Man kan dandere med ulike tilbehør som spekemat eller stekt, kald hvit fisk eller stekt, kald laks.

Ingredienser

Ingredienser
  

Tilberedning
 

  • Gjær smuldres i en bakebolle med Havsalt fra Camargue, sukker og olivenolje.
  • Tilsett 1,5 liter varmt vann og hvetemel.
  • Elt godt og la deigen hvile til dobbelt størrelse.
  • Sett ovnen på 225 grader.
  • Hell deigen på bakebordet og arbeid den til en avlang deig som deles i tre like størrelser.
  • Vend deigen med snittflaten opp, da gjør du det enkelt for deg selv når du skal kjevle den ut.
  • Sett hver deig på bakepapir på en stekeplate.
  • Etterhev emnene i ca. 20 minutter. Bruk fingertuppene og lag “hull”/fordypninger i deigen.
  • Hell på med Hverdagsoljen i hvert hull og over hele leiven. Bruk rikelig med olivenolje.
  • Dryss over med Havsalt fra Camargue og gjerne «black onion seeds» (fås i tyriske/utenlanske grønnsaksbutikker) eller rosmarin. 
  • Stek focaccia ved 225 grader i 20 minutter.

TILBEREDNING MED SORT OLIVENPATÉ MED TIMIAN 

  • Forvarm ovnen til 180°C.
  • Del focacciaen i skiver og ha disse i ovnen i ca. 10 minutter, inntil de får en gyllen farge.
  • Del focaccia-bitene på nytt i passe størrelse og smør på et tynt lag med Sort olivenpaté med timian 

Merknader

Oppskriften lager 3 brød. Man kan dandere med ulike tilbehør som spekemat eller stekt, kald hvit fisk eller stekt, kald laks.
Loading...