fersk gjær
Havsalt fra Camargue
sukker
Hverdagsolje
varmt vann (varmere enn lunkent)
hvetemel
Gjær smuldres i en bakebolle med Havsalt fra Camargue, sukker og olivenolje.
Tilsett 1,5 liter varmt vann og hvetemel.
Elt godt og la deigen hvile til dobbelt størrelse.
Sett ovnen på 225 grader.
Hell deigen på bakebordet og arbeid den til en avlang deig som deles i tre like størrelser.
Vend deigen med snittflaten opp, da gjør du det enkelt for deg selv når du skal kjevle den ut.
Sett hver deig på bakepapir på en stekeplate.
Etterhev emnene i ca. 20 minutter. Bruk fingertuppene og lag “hull”/fordypninger i deigen.
Hell på med Hverdagsoljen i hvert hull og over hele leiven. Bruk rikelig med olivenolje.
Dryss over med Havsalt fra Camargue og gjerne «black onion seeds» (fås i tyriske/utenlanske grønnsaksbutikker) eller rosmarin.
Stek focaccia ved 225 grader i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 180°C.
Del focacciaen i skiver og ha disse i ovnen i ca. 10 minutter, inntil de får en gyllen farge.
Del focaccia-bitene på nytt i passe størrelse og smør på et tynt lag med Sort olivenpaté med timian
Tilberedning
Gjær smuldres i en bakebolle med Havsalt fra Camargue, sukker og olivenolje.
Tilsett 1,5 liter varmt vann og hvetemel.
Elt godt og la deigen hvile til dobbelt størrelse.
Sett ovnen på 225 grader.
Hell deigen på bakebordet og arbeid den til en avlang deig som deles i tre like størrelser.
Vend deigen med snittflaten opp, da gjør du det enkelt for deg selv når du skal kjevle den ut.
Sett hver deig på bakepapir på en stekeplate.
Etterhev emnene i ca. 20 minutter. Bruk fingertuppene og lag “hull”/fordypninger i deigen.
Hell på med Hverdagsoljen i hvert hull og over hele leiven. Bruk rikelig med olivenolje.
Dryss over med Havsalt fra Camargue og gjerne «black onion seeds» (fås i tyriske/utenlanske grønnsaksbutikker) eller rosmarin.
Stek focaccia ved 225 grader i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 180°C.
Del focacciaen i skiver og ha disse i ovnen i ca. 10 minutter, inntil de får en gyllen farge.
Del focaccia-bitene på nytt i passe størrelse og smør på et tynt lag med Sort olivenpaté med timian
ingredienser
fersk gjær
Havsalt fra Camargue
sukker
Hverdagsolje
varmt vann (varmere enn lunkent)
hvetemel