Hva er vell bedre enn rykende fersk gjærbakst? Flettekringle med blåbær og pistasjkrem er en klassiker og lang tids favoritt blant alle oss i Olivenlunden 1830.
Hva er vell bedre enn rykende fersk gjærbakst? Flettekringle med blåbær og pistasjkrem er en klassiker og lang tids favoritt blant alle oss i Olivenlunden 1830.
hvetemel
tørrgjær
sukker
meierismør
melk
egg
salt
raspet sitronskall fra økologisk sitron
kardemomme
Pistasjkrem til fyll
Gul sitronolje til fyll
frosne blåbær til fyll
melis til pynt
fersk sitronsaft
hakkede pistasjnøtter til pynt
Smelt smør, tilsett melk og rør inn egget. Varm opp til litt over 37 °C
Ha det våte i bakebollen til kjøkkenmaskinen, bland inn det tørre og elt deigen til du får en smidig deig. La den heve til ca. dobbel størrelse på et lunt sted. Slå deigen sammen og la den heve 10 minutter til
Bland pistasjkrem og sitronolje i en skål
Trykk eller kjevle ut deigen til et rektangel med tykkelse på ca. 1 cm. Bruk litt olivenolje på benken for å hindre at deigen fester seg. Bland pistasjkrem med sitronolje og smør utover deigen. Legg blåbær over deigen og rull den sammen
Del pølsen i to på langs, flett og form en kringle på et stekebrett med bakepapir. La den etterheve i ca. 40 minutter.
Stek kringlen i stekeovnen på 200 grader, i ca. 15 minutter, til den får en gyllen farge
Avkjøl kringlen på rist og pynt med melisglasur med sitronsaft og hakkede pistasjnøtter
Tilberedning
Smelt smør, tilsett melk og rør inn egget. Varm opp til litt over 37 °C
Ha det våte i bakebollen til kjøkkenmaskinen, bland inn det tørre og elt deigen til du får en smidig deig. La den heve til ca. dobbel størrelse på et lunt sted. Slå deigen sammen og la den heve 10 minutter til
Bland pistasjkrem og sitronolje i en skål
Trykk eller kjevle ut deigen til et rektangel med tykkelse på ca. 1 cm. Bruk litt olivenolje på benken for å hindre at deigen fester seg. Bland pistasjkrem med sitronolje og smør utover deigen. Legg blåbær over deigen og rull den sammen
Del pølsen i to på langs, flett og form en kringle på et stekebrett med bakepapir. La den etterheve i ca. 40 minutter.
Stek kringlen i stekeovnen på 200 grader, i ca. 15 minutter, til den får en gyllen farge
Avkjøl kringlen på rist og pynt med melisglasur med sitronsaft og hakkede pistasjnøtter
ingredienser
hvetemel
tørrgjær
sukker
meierismør
melk
egg
salt
raspet sitronskall fra økologisk sitron
kardemomme
Pistasjkrem til fyll
Gul sitronolje til fyll
frosne blåbær til fyll
melis til pynt
fersk sitronsaft
hakkede pistasjnøtter til pynt
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
kr 399
kr 699