Bestill innen 16. desember for å få varene før julaften!

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

FLETTEKRINGLE MED BLÅBÆR & PISTASJKREM

Hva er vell bedre enn rykende fersk gjærbakst? Flettekringle med blåbær og pistasjkrem er en klassiker og lang tids favoritt blant alle oss i Olivenlunden 1830.

4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Bakst, Jul
Middels
4

Porsjoner

Hva er vell bedre enn rykende fersk gjærbakst? Flettekringle med blåbær og pistasjkrem er en klassiker og lang tids favoritt blant alle oss i Olivenlunden 1830.

400 g

hvetemel

25 g

tørrgjær

3 ss

sukker

100 g

meierismør

2 dl

melk

1 stk

egg

0.5 ts

salt

0.5 ss

raspet sitronskall fra økologisk sitron

1 ts

kardemomme

0.5 glass

Pistasjkrem til fyll

4 ss

Gul sitronolje til fyll

2 dl

frosne blåbær til fyll

melis til pynt

fersk sitronsaft

hakkede pistasjnøtter til pynt

1. 

Smelt smør, tilsett melk og rør inn egget. Varm opp til litt over 37 °C


2. 

Ha det våte i bakebollen til kjøkkenmaskinen, bland inn det tørre og elt deigen til du får en smidig deig. La den heve til ca. dobbel størrelse på et lunt sted. Slå deigen sammen og la den heve 10 minutter til


3. 

Bland pistasjkrem og sitronolje i en skål


4. 

Trykk eller kjevle ut deigen til et rektangel med tykkelse på ca. 1 cm. Bruk litt olivenolje på benken for å hindre at deigen fester seg. Bland pistasjkrem med sitronolje og smør utover deigen. Legg blåbær over deigen og rull den sammen


5. 

Del pølsen i to på langs, flett og form en kringle på et stekebrett med bakepapir. La den etterheve i ca. 40 minutter.


6. 

Stek kringlen i stekeovnen på 200 grader, i ca. 15 minutter, til den får en gyllen farge


7. 

Avkjøl kringlen på rist og pynt med melisglasur med sitronsaft og hakkede pistasjnøtter


Tilberedning

1. 

Smelt smør, tilsett melk og rør inn egget. Varm opp til litt over 37 °C


2. 

Ha det våte i bakebollen til kjøkkenmaskinen, bland inn det tørre og elt deigen til du får en smidig deig. La den heve til ca. dobbel størrelse på et lunt sted. Slå deigen sammen og la den heve 10 minutter til


3. 

Bland pistasjkrem og sitronolje i en skål


4. 

Trykk eller kjevle ut deigen til et rektangel med tykkelse på ca. 1 cm. Bruk litt olivenolje på benken for å hindre at deigen fester seg. Bland pistasjkrem med sitronolje og smør utover deigen. Legg blåbær over deigen og rull den sammen


5. 

Del pølsen i to på langs, flett og form en kringle på et stekebrett med bakepapir. La den etterheve i ca. 40 minutter.


6. 

Stek kringlen i stekeovnen på 200 grader, i ca. 15 minutter, til den får en gyllen farge


7. 

Avkjøl kringlen på rist og pynt med melisglasur med sitronsaft og hakkede pistasjnøtter


ingredienser

400 g

hvetemel

25 g

tørrgjær

3 ss

sukker

100 g

meierismør

2 dl

melk

1 stk

egg

0.5 ts

salt

0.5 ss

raspet sitronskall fra økologisk sitron

1 ts

kardemomme

0.5 glass

Pistasjkrem til fyll

4 ss

Gul sitronolje til fyll

2 dl

frosne blåbær til fyll

melis til pynt

fersk sitronsaft

hakkede pistasjnøtter til pynt

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer