VINTERSALAT MED VARM DRUEDRESSING

Julie med @juliesmatblogg har laget denne nydelige vintersalaten med en frisk, søt, fyldig og varm dressing. Spis den alene som en lunsj, eller ha den som middagstilbehør i vinter.
Vintersalat
Koketid 50 minutter
Total tid 50 minutter
Porsjoner 2 porsjoner

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn frem et stort stekebrett. Skyll druer, fennikel og fiken. Del fennikel i to og skjær ut stilken nederst, del den så i store båter. Skrell løken og del i seks båter. Del fiken i fire. Legg hele drueklasen på brettet sammen med de andre ingrediensene.
  • Fordel Hverdagsolje, salt, nykvernet pepper og sitronsaft utover ingrediensene. Stek i 35-45 minutter, til druene blir myke og fennikelen og løken er godt stekt. Ikke hell av oljen og saften fra druene - det skal brukes i dressingen!
  • For å gjøre radicchio rosso mindre bitter kan den ligge i isvann en stund. Riv bladene og fyll salatslyngen med iskaldt vann og isbiter. Etter 10-15 min skyller du og slynger bladene tørre.
  • Fordel utover et stort serveringsfat eller i en salatbolle. Plukk druene av stilken. Dander fennikelbåter, rødløk, fiken og druer over bladene.
  • Lag den varme druedressingen: Ha Olivenolje med sitrus, Saba druemost, honning og sitronsaft i en liten kjele. Hell også i olje og druesaft fra stekebrettet. Varm opp til rett under kokepunktet. Trekk av varmen og visp inn dijonsennep. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten.
    Vintersalat

Mengde tilpasset lunsj for 2 eller middagstilbehør for 4

    @juliesmatblogg

    Tilberedning
     

    • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn frem et stort stekebrett. Skyll druer, fennikel og fiken. Del fennikel i to og skjær ut stilken nederst, del den så i store båter. Skrell løken og del i seks båter. Del fiken i fire. Legg hele drueklasen på brettet sammen med de andre ingrediensene.
    • Fordel Hverdagsolje, salt, nykvernet pepper og sitronsaft utover ingrediensene. Stek i 35-45 minutter, til druene blir myke og fennikelen og løken er godt stekt. Ikke hell av oljen og saften fra druene - det skal brukes i dressingen!
    • For å gjøre radicchio rosso mindre bitter kan den ligge i isvann en stund. Riv bladene og fyll salatslyngen med iskaldt vann og isbiter. Etter 10-15 min skyller du og slynger bladene tørre.
    • Fordel utover et stort serveringsfat eller i en salatbolle. Plukk druene av stilken. Dander fennikelbåter, rødløk, fiken og druer over bladene.
    • Lag den varme druedressingen: Ha Olivenolje med sitrus, Saba druemost, honning og sitronsaft i en liten kjele. Hell også i olje og druesaft fra stekebrettet. Varm opp til rett under kokepunktet. Trekk av varmen og visp inn dijonsennep. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten.
      Vintersalat

    Mengde tilpasset lunsj for 2 eller middagstilbehør for 4

      @juliesmatblogg
      Loading...