Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn frem et stort stekebrett. Skyll druer, fennikel og fiken. Del fennikel i to og skjær ut stilken nederst, del den så i store båter. Skrell løken og del i seks båter. Del fiken i fire. Legg hele drueklasen på brettet sammen med de andre ingrediensene.
Fordel Hverdagsolje, salt, nykvernet pepper og sitronsaft utover ingrediensene. Stek i 35-45 minutter, til druene blir myke og fennikelen og løken er godt stekt. Ikke hell av oljen og saften fra druene - det skal brukes i dressingen!
For å gjøre radicchio rosso mindre bitter kan den ligge i isvann en stund. Riv bladene og fyll salatslyngen med iskaldt vann og isbiter. Etter 10-15 min skyller du og slynger bladene tørre.
Fordel utover et stort serveringsfat eller i en salatbolle. Plukk druene av stilken. Dander fennikelbåter, rødløk, fiken og druer over bladene.
Lag den varme druedressingen: Ha Olivenolje med sitrus, Saba druemost, honning og sitronsaft i en liten kjele. Hell også i olje og druesaft fra stekebrettet. Varm opp til rett under kokepunktet. Trekk av varmen og visp inn dijonsennep. Smak til med salt og pepper. Hell dressingen over salaten.