SØTPOTETSUPPE MED APPELSIN
Olivier PeanSuppe er perfekt på kjølige dager! Her har Chef Olivier laget en smaksrik suppe med søtpotet og balsamico. Nydelig til både lunsj og middag!
Ingen rating
Forberedelsestid 20 minutter min
Koketid 20 minutter min
Total tid 40 minutter min
Ingredienser
- 2 appelsiner
- 1-2 ss Balsamico med blodappelsin*
- 500 g søtpoteter
- 100 g gulrøtter
- 1 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss Hverdagsolje
- 6 dl grønnsakskraft
- 2 dl appelsinjus
- 200 g kokosmelk
- 1 ss spisskummen
- 4 ss Intens olivenolje eller Olivenolje med chili
- nykvernet sort pepper
- Havsalt fra Camargue
*Balsamico med blodappelsin kan erstattes med Balsamico med sitron eller Hvit balsamico
Instruksjoner
- Skrell appelsinene og lag fileter av dem
- Mariner appelsinfiletene med 1 ss Balsamico med blodappelsin i en bolle. Ha på lokk og sett til side
- Skjær søtpotet og gulrøtter i små biter, og gul løk i terninger
- Ha Hverdagsolje i en kasserolle med høy kant og fres løken på medium varme til den er blank
- Tilsett hvitløk og spisskummen og fortsett å steke i 2-3 minutter til
- Ha søtpotet og gulrøtter i kasserollen og fortsett å steke i 3-4 minutter til
- Tilsett deretter grønnsakskraft, appelsinjus og kokosmelk. La det hele småkoke i 10 minutter før du kjører suppen glatt med en stavmikser
- Varm opp suppen igjen hvis nødvendig
- Ha en liten spiseskje marinert appelsin i hver suppeskål, hell suppen over og server
- Ringle over Intens olivenolje eller Olivenolje med chili, og smak til med nykvernet sort pepper og en liten klype Havsalt fra Camargue
Tid Under 1 time
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!
SØTPOTETSUPPE MED APPELSIN
Olivier PeanSuppe er perfekt på kjølige dager! Her har Chef Olivier laget en smaksrik suppe med søtpotet og balsamico. Nydelig til både lunsj og middag!
Ingen rating
Forberedelsestid 20 minutter min
Koketid 20 minutter min
Total tid 40 minutter min
Ingredienser
- 2 appelsiner
- 1-2 ss Balsamico med blodappelsin*
- 500 g søtpoteter
- 100 g gulrøtter
- 1 gul løk
- 3 fedd hvitløk
- 2 ss Hverdagsolje
- 6 dl grønnsakskraft
- 2 dl appelsinjus
- 200 g kokosmelk
- 1 ss spisskummen
- 4 ss Intens olivenolje eller Olivenolje med chili
- nykvernet sort pepper
- Havsalt fra Camargue
*Balsamico med blodappelsin kan erstattes med Balsamico med sitron eller Hvit balsamico
Instruksjoner
- Skrell appelsinene og lag fileter av dem
- Mariner appelsinfiletene med 1 ss Balsamico med blodappelsin i en bolle. Ha på lokk og sett til side
- Skjær søtpotet og gulrøtter i små biter, og gul løk i terninger
- Ha Hverdagsolje i en kasserolle med høy kant og fres løken på medium varme til den er blank
- Tilsett hvitløk og spisskummen og fortsett å steke i 2-3 minutter til
- Ha søtpotet og gulrøtter i kasserollen og fortsett å steke i 3-4 minutter til
- Tilsett deretter grønnsakskraft, appelsinjus og kokosmelk. La det hele småkoke i 10 minutter før du kjører suppen glatt med en stavmikser
- Varm opp suppen igjen hvis nødvendig
- Ha en liten spiseskje marinert appelsin i hver suppeskål, hell suppen over og server
- Ringle over Intens olivenolje eller Olivenolje med chili, og smak til med nykvernet sort pepper og en liten klype Havsalt fra Camargue
Tid Under 1 time
Prøvd denne oppskriften?Let us know how it was!