BUDDHA BOWL SOMMERSALAT

Vår første oppskrift fra @aichabouhlou - en herlig og mettende sommersalat med halloumi og ananas.
Salat med halloumi og ananas
Forberedelsestid 20 minutter
Total tid 20 minutter
Porsjoner 4 porsjoner
Hva lager du Salat
Kjøkken Mediterranean

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Tilbered couscous etter pakkeanvisning, ha i litt husets olivenolje og sett til side.
  • Bland sammen agurk, tomater, oregano, sommerolje og ananasbalsamico og smak til med urtesalt. La stå i noen minutter slik at smakene får satt seg litt.
  • Skrell og skjær ananas i biter.
  • Rør couscousen luftig med en gaffel og blant i litt ananasbalsamico og ruccola.
  • Anrett salaten i dype skåler. Legg couscous med ruccola i bunnen. Legg deretter i tomat og agurksalat, ananas og sorte oliven.
  • Skjær halloumi i ca. 1 cm tykke skiver og tørk dem med et kjøkkenpapir. Stek osten raskt på begge sider i litt olje i en stekepanne ved sterk varme. Halloumi må serveres varm, for den blir seig og tørr når den kjøles ned igjen.
  • Legg på den varme halloumien, smuldre over litt fetaost og avslutt med et dryss mynte.
    Salat med halloumi fremgangsmåte

Merknader

Hva er egentlig "buddha bowl"? For dere som er ukjent med dette konseptet; det er helt enkelt en sunn og fargerik salat, laget med disse 5 nøkkelingrediensene:⁠

- helkorn⁠
- grønnsaker⁠
- proteiner⁠
- dressing⁠
- topping (f.eks. nøtter, frø, urter, spirer, frukt)⁠

Med denne malen er det veldig enkelt å lage alle typer «budda bowls» tilpasset dine ønsker. I denne oppskriften på «Sommersalat buddha bowl» har Aicha brukt følgende:⁠

- fullkorn: fullkorn couscous⁠
- grønnsaker: ruccola, cherrytomater, agurk ⁠
- proteiner: halloumi, feta ost⁠
- dressing: Ananasbalsamico, Husets olje, Urtesalt til salat & pasta og Sommerolje fra Olivenlunden 1830 ⁠
- topping: ananas, frisk oregano og mynte, sorte oliven fra Olivenlunden 1830⁠

Fristet dette? Prøv å lage den hjemme!
Aicha Bouhlou

Tilberedning
 

  • Tilbered couscous etter pakkeanvisning, ha i litt husets olivenolje og sett til side.
  • Bland sammen agurk, tomater, oregano, sommerolje og ananasbalsamico og smak til med urtesalt. La stå i noen minutter slik at smakene får satt seg litt.
  • Skrell og skjær ananas i biter.
  • Rør couscousen luftig med en gaffel og blant i litt ananasbalsamico og ruccola.
  • Anrett salaten i dype skåler. Legg couscous med ruccola i bunnen. Legg deretter i tomat og agurksalat, ananas og sorte oliven.
  • Skjær halloumi i ca. 1 cm tykke skiver og tørk dem med et kjøkkenpapir. Stek osten raskt på begge sider i litt olje i en stekepanne ved sterk varme. Halloumi må serveres varm, for den blir seig og tørr når den kjøles ned igjen.
  • Legg på den varme halloumien, smuldre over litt fetaost og avslutt med et dryss mynte.
    Salat med halloumi fremgangsmåte

Merknader

Hva er egentlig "buddha bowl"? For dere som er ukjent med dette konseptet; det er helt enkelt en sunn og fargerik salat, laget med disse 5 nøkkelingrediensene:⁠

- helkorn⁠
- grønnsaker⁠
- proteiner⁠
- dressing⁠
- topping (f.eks. nøtter, frø, urter, spirer, frukt)⁠

Med denne malen er det veldig enkelt å lage alle typer «budda bowls» tilpasset dine ønsker. I denne oppskriften på «Sommersalat buddha bowl» har Aicha brukt følgende:⁠

- fullkorn: fullkorn couscous⁠
- grønnsaker: ruccola, cherrytomater, agurk ⁠
- proteiner: halloumi, feta ost⁠
- dressing: Ananasbalsamico, Husets olje, Urtesalt til salat & pasta og Sommerolje fra Olivenlunden 1830 ⁠
- topping: ananas, frisk oregano og mynte, sorte oliven fra Olivenlunden 1830⁠

Fristet dette? Prøv å lage den hjemme!
Aicha Bouhlou
Loading...