Min profil

LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

RUCCOLASALAT MED SYLTET FENNIKEL & JORDBÆR

En saftig og frisk salat som egner seg godt som tilbehør til grillmat, hvitt kjøtt eller sammen med godt brød.

Totaltid: 1 time
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
17-mai, Salat
Enkel
4

Porsjoner

En saftig og frisk salat som egner seg godt som tilbehør til grillmat, hvitt kjøtt eller sammen med godt brød.

SYLTET FENNIKEL & LØK

1.5 ss

Jordbær Kombucha

3 ts

eplesidereddik

2

fennikel

0.5

liten rødløk

SALAT

400 g

jordbær, delt på langs

1 pose

ruccola

50 g

geitost eller fetaost

VINAIGRETTE

50 g

lake fra den syltede fennikelen

1 ss

honning

Havsalt og nykvernet pepper

1. 

Del fennikel og rødløk i tynne skiver og bland det sammen med ingrediensene til laken i en bolle. Sett kjølig og la det hvile i 30 minutter, rør forsiktig hvert 10 minutt slik at fennikel og løk blir godt dekket av lake.


2. 

Del jordbærene i skiver og vask og tørsk ruccolaen.


3. 

Etter en halvtime når de syltede fenniklene og løken er klar, sil av laken. NB: ta vare på laken!


4. 

I en bolle: visp sammen med laken fra de syltede fenniklene, tilsett olivenolje, honning og smak til med salt og pepper.


5. 

Anrett salaten i en bolle eller på et fat: tilsett syltede fennikler og løk, bland inn ruccola og jordbærskiver, hell over vinaigretten og bland alt sammen. Ringle over litt ekstra olivenolje og server med ristet brød.


Tilberedning

1. 

Del fennikel og rødløk i tynne skiver og bland det sammen med ingrediensene til laken i en bolle. Sett kjølig og la det hvile i 30 minutter, rør forsiktig hvert 10 minutt slik at fennikel og løk blir godt dekket av lake.


2. 

Del jordbærene i skiver og vask og tørsk ruccolaen.


3. 

Etter en halvtime når de syltede fenniklene og løken er klar, sil av laken. NB: ta vare på laken!


4. 

I en bolle: visp sammen med laken fra de syltede fenniklene, tilsett olivenolje, honning og smak til med salt og pepper.


5. 

Anrett salaten i en bolle eller på et fat: tilsett syltede fennikler og løk, bland inn ruccola og jordbærskiver, hell over vinaigretten og bland alt sammen. Ringle over litt ekstra olivenolje og server med ristet brød.


ingredienser

SYLTET FENNIKEL & LØK

1.5 ss

Jordbær Kombucha

3 ts

eplesidereddik

2

fennikel

0.5

liten rødløk

SALAT

400 g

jordbær, delt på langs

1 pose

ruccola

50 g

geitost eller fetaost

VINAIGRETTE

50 g

lake fra den syltede fennikelen

1 ss

honning

Havsalt og nykvernet pepper

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer