En enkel og smakfull dessert – sjokolademousse med smak av ingefær og hasselnøtt. Laget med sjokoladekrem som inneholder kakao, hasselnøtter, halv-kandiserte ingefærbiter og extra virgin olivenolje. Oppskrift utviklet av Julies Matblogg.
En enkel og smakfull dessert – sjokolademousse med smak av ingefær og hasselnøtt. Laget med sjokoladekrem som inneholder kakao, hasselnøtter, halv-kandiserte ingefærbiter og extra virgin olivenolje. Oppskrift utviklet av Julies Matblogg.
Sjokoladekrem med kakao & ingefær, evt. Sjokoladekrem med kakao & hasselnøtter
egg
Havsalt fra Camargue
fløte
vaniljepulver
sukker
valgfritt: appelsin- eller klementinskall
Finn frem tre bakeboller og en miksmaster, eventuelt kan du vispe for hånd
I den første bakebollen tilsetter du Sjokoladekremen, eggeplommer og Havsalt. Bland dette sammen med blandekroken eller en sleiv, det er ikke nødvendig å vispe denne miksen
I den andre bakebollen tilsetter du eggehvitene. Stivpisk dette
I den siste bakebollen tilsetter du fløte, vaniljepulver og sukker. Pisk til en luftig krem, du kan gjerne bruke samme visp som du brukte til eggehvitene her, men det er ikke mulig å piske dette i motsatt rekkefølge
Bland kremen litt etter litt inn i sjokoladekremen. Bruk gjerne blandekroken til dette, eller vend det inn med en slikkepott. Ikke bruk visp til dette. Til slutt vender du inn de stivpiskede eggehvitene på samme måte
Når blandingen er godt blandet kan du enten fordele den i 6 porsjonsskåler eller en stor form. Sett kjølig i minst 2-3 timer, men gjerne over natta! Denne desserten kan enkelt lages dagen i forveien
Pynt gjerne med litt finraspet appelsin- eller klementinskall på toppen
Tilberedning
Finn frem tre bakeboller og en miksmaster, eventuelt kan du vispe for hånd
I den første bakebollen tilsetter du Sjokoladekremen, eggeplommer og Havsalt. Bland dette sammen med blandekroken eller en sleiv, det er ikke nødvendig å vispe denne miksen
I den andre bakebollen tilsetter du eggehvitene. Stivpisk dette
I den siste bakebollen tilsetter du fløte, vaniljepulver og sukker. Pisk til en luftig krem, du kan gjerne bruke samme visp som du brukte til eggehvitene her, men det er ikke mulig å piske dette i motsatt rekkefølge
Bland kremen litt etter litt inn i sjokoladekremen. Bruk gjerne blandekroken til dette, eller vend det inn med en slikkepott. Ikke bruk visp til dette. Til slutt vender du inn de stivpiskede eggehvitene på samme måte
Når blandingen er godt blandet kan du enten fordele den i 6 porsjonsskåler eller en stor form. Sett kjølig i minst 2-3 timer, men gjerne over natta! Denne desserten kan enkelt lages dagen i forveien
Pynt gjerne med litt finraspet appelsin- eller klementinskall på toppen
ingredienser
Sjokoladekrem med kakao & ingefær, evt. Sjokoladekrem med kakao & hasselnøtter
egg
Havsalt fra Camargue
fløte
vaniljepulver
sukker
valgfritt: appelsin- eller klementinskall
Produkter fra Olivenlunden 1830
i denne oppskriften:
produkter fra Olivenlunden
i denne oppskriften: