LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

SJOKOLADEMOUSSE MED INGEFÆR OG HASSELNØTT

En enkel og smakfull dessert – sjokolademousse med smak av ingefær og hasselnøtt. Laget med sjokoladekrem som inneholder kakao, hasselnøtter, halv-kandiserte ingefærbiter og extra virgin olivenolje. Oppskrift utviklet av Julies Matblogg.

Koketid 30 min
Totaltid: 3 timer
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert, Jul, Olivenlunden 1830 x Julies Matblogg
Middels
4

Porsjoner

En enkel og smakfull dessert – sjokolademousse med smak av ingefær og hasselnøtt. Laget med sjokoladekrem som inneholder kakao, hasselnøtter, halv-kandiserte ingefærbiter og extra virgin olivenolje. Oppskrift utviklet av Julies Matblogg.

150 g

Sjokoladekrem med kakao & ingefær, evt. Sjokoladekrem med kakao & hasselnøtter

3

egg

0.5 ts

Havsalt fra Camargue

2.5 dl

fløte

0.5 ts

vaniljepulver

3 ss

sukker

valgfritt: appelsin- eller klementinskall

1. 

Finn frem tre bakeboller og en miksmaster, eventuelt kan du vispe for hånd


2. 

I den første bakebollen tilsetter du Sjokoladekremen, eggeplommer og Havsalt. Bland dette sammen med blandekroken eller en sleiv, det er ikke nødvendig å vispe denne miksen


3. 

I den andre bakebollen tilsetter du eggehvitene. Stivpisk dette


4. 

I den siste bakebollen tilsetter du fløte, vaniljepulver og sukker. Pisk til en luftig krem, du kan gjerne bruke samme visp som du brukte til eggehvitene her, men det er ikke mulig å piske dette i motsatt rekkefølge


5. 

Bland kremen litt etter litt inn i sjokoladekremen. Bruk gjerne blandekroken til dette, eller vend det inn med en slikkepott. Ikke bruk visp til dette. Til slutt vender du inn de stivpiskede eggehvitene på samme måte


6. 

Når blandingen er godt blandet kan du enten fordele den i 6 porsjonsskåler eller en stor form. Sett kjølig i minst 2-3 timer, men gjerne over natta! Denne desserten kan enkelt lages dagen i forveien


7. 

Pynt gjerne med litt finraspet appelsin- eller klementinskall på toppen


Tilberedning

1. 

Finn frem tre bakeboller og en miksmaster, eventuelt kan du vispe for hånd


2. 

I den første bakebollen tilsetter du Sjokoladekremen, eggeplommer og Havsalt. Bland dette sammen med blandekroken eller en sleiv, det er ikke nødvendig å vispe denne miksen


3. 

I den andre bakebollen tilsetter du eggehvitene. Stivpisk dette


4. 

I den siste bakebollen tilsetter du fløte, vaniljepulver og sukker. Pisk til en luftig krem, du kan gjerne bruke samme visp som du brukte til eggehvitene her, men det er ikke mulig å piske dette i motsatt rekkefølge


5. 

Bland kremen litt etter litt inn i sjokoladekremen. Bruk gjerne blandekroken til dette, eller vend det inn med en slikkepott. Ikke bruk visp til dette. Til slutt vender du inn de stivpiskede eggehvitene på samme måte


6. 

Når blandingen er godt blandet kan du enten fordele den i 6 porsjonsskåler eller en stor form. Sett kjølig i minst 2-3 timer, men gjerne over natta! Denne desserten kan enkelt lages dagen i forveien


7. 

Pynt gjerne med litt finraspet appelsin- eller klementinskall på toppen


ingredienser

150 g

Sjokoladekrem med kakao & ingefær, evt. Sjokoladekrem med kakao & hasselnøtter

3

egg

0.5 ts

Havsalt fra Camargue

2.5 dl

fløte

0.5 ts

vaniljepulver

3 ss

sukker

valgfritt: appelsin- eller klementinskall

Produkter fra Olivenlunden 1830

i denne oppskriften:

produkter fra Olivenlunden

i denne oppskriften:

Flere smaksrike

Oppskrifter

Logg inn eller registrer deg for å lage din egen samling av oppskrifter

Fornavn
Etternavn
E-post
Velg et passord *
Minimum 6 karakterer
Bekreft passord *
Minimum 6 karakterer