SJOKOLADEMOUSSE MED INGEFÆR OG HASSELNØTT

En enkel og smakfull juledessert - sjokolademousse med smak av ingefær og hasselnøtt. Laget med sjokoladekrem som inneholder kakao, hasselnøtter, halv-kandiserte ingefærbiter og extra virgin olivenolje.
pepper kerala hasselnottsalt 2
Forberedelsestid 30 minutter
Koketid 3 %s t
Total tid 3 %s t 30 minutter
Porsjoner 6 porsjoner
Hva lager du Dessert

Trykk "liker" for å lagre oppskriften I din kokebok

Tilberedning
 

  • Finn frem tre bakeboller og en miksmaster, eventuelt kan du vispe for hånd
  • I den første bakebollen tilsetter du sjokoladekremen, eggeplommer og salt. Bland dette sammen med blandekroken eller en sleiv, det er ikke nødvendig å vispe denne miksen
    sjokolademousse fremgangsmate2 scaled
  • I den andre bakebollen tilsetter du eggehvitene. Stivpisk dette
    sjokolademousse fremgangsmate scaled
  • I den siste bakebollen tilsetter du fløte, vaniljepulver og sukker. Pisk til en luftig krem, du kan gjerne bruke samme visp som du brukte til eggehvitene her, men det er ikke mulig å piske dette i motsatt rekkefølge
  • Bland kremen litt etter litt inn i sjokoladekremen. Bruk gjerne blandekroken til dette, eller vend det inn med en slikkepott. Ikke bruk visp til dette. Til slutt vender du inn de stivpiskede eggehvitene på samme måte
  • Når blandingen er godt blandet kan du enten fordele den i 6 porsjonsskåler eller en stor form. Sett kjølig i minst 2-3 timer, men gjerne over natta! Denne desserten kan enkelt lages dagen i forveien
  • Pynt gjerne med litt finraspet appelsin- eller klementinskall på toppen
Julies Matblogg

Tilberedning
 

  • Finn frem tre bakeboller og en miksmaster, eventuelt kan du vispe for hånd
  • I den første bakebollen tilsetter du sjokoladekremen, eggeplommer og salt. Bland dette sammen med blandekroken eller en sleiv, det er ikke nødvendig å vispe denne miksen
    sjokolademousse fremgangsmate2 scaled
  • I den andre bakebollen tilsetter du eggehvitene. Stivpisk dette
    sjokolademousse fremgangsmate scaled
  • I den siste bakebollen tilsetter du fløte, vaniljepulver og sukker. Pisk til en luftig krem, du kan gjerne bruke samme visp som du brukte til eggehvitene her, men det er ikke mulig å piske dette i motsatt rekkefølge
  • Bland kremen litt etter litt inn i sjokoladekremen. Bruk gjerne blandekroken til dette, eller vend det inn med en slikkepott. Ikke bruk visp til dette. Til slutt vender du inn de stivpiskede eggehvitene på samme måte
  • Når blandingen er godt blandet kan du enten fordele den i 6 porsjonsskåler eller en stor form. Sett kjølig i minst 2-3 timer, men gjerne over natta! Denne desserten kan enkelt lages dagen i forveien
  • Pynt gjerne med litt finraspet appelsin- eller klementinskall på toppen
Julies Matblogg
Loading...