Pavlova er en marengsbasert kake/dessert oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova. Prøv denne versjonen med vår Lemon Curd for en friskere variant.
Pavlova er en marengsbasert kake/dessert oppkalt etter den russiske ballerinaen Anna Pavlova. Prøv denne versjonen med vår Lemon Curd for en friskere variant.
eggehviter
sukker
melis
maizena eller potetmel
puffet ris
Blodappelsinbalsamico eller Grapefruktbalsamico
fløte
Lemon curd
Gul sitronolje
lime
grapefrukt
appelsin
korianderblader
Forvarm ovnen til 130 grader
Pisk opp eggehvitene og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens
Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene
Tilsett deretter puffet ris og 1 ss balsamico til eggehvitene
Ha marengsen over på en stekeplate med bakepapir og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter
Vask og rasp skallet av ½ lime
Deretter skrell sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv
Bland sitrusfruktene med 1 ts balsamico og 1 ss gul sitronolje. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig
Pisk opp fløte
Bland forsiktig resten av sitronoljen og 1 ss balsamico med lemon curden
Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og pisk litt om gangen
Spre fløte- og lemon curd-blandingen over den ferdig stekte marengsen
Dander med marinert sitrusfrukt og dryss over limeskallet
Pynt med korianderblader
Tilberedning
Forvarm ovnen til 130 grader
Pisk opp eggehvitene og ha i sukker gradvis inntil du får en fast konsistens
Vend melis og maizena forsiktig inn med eggehvitene
Tilsett deretter puffet ris og 1 ss balsamico til eggehvitene
Ha marengsen over på en stekeplate med bakepapir og stek pavlovaen først i 30 minutter på 130 grader, deretter senk temperaturen til 100 grader og stek videre i 30 til 60 minutter
Vask og rasp skallet av ½ lime
Deretter skrell sitrusfruktene, og lag fileter med en skarp kniv
Bland sitrusfruktene med 1 ts balsamico og 1 ss gul sitronolje. Bland til slutt inn 8-10 grovhakkede korianderblader. Sett til side kjølig
Pisk opp fløte
Bland forsiktig resten av sitronoljen og 1 ss balsamico med lemon curden
Tilsett den piskede fløten i lemon curd-blandingen og pisk litt om gangen
Spre fløte- og lemon curd-blandingen over den ferdig stekte marengsen
Dander med marinert sitrusfrukt og dryss over limeskallet
Pynt med korianderblader
ingredienser
eggehviter
sukker
melis
maizena eller potetmel
puffet ris
Blodappelsinbalsamico eller Grapefruktbalsamico
fløte
Lemon curd
Gul sitronolje
lime
grapefrukt
appelsin
korianderblader