Vi ønsker deg en riktig god jul og et godt nytt år!
LOGO OLIVENLUNDEN1830-LIGGENDE-841x100

FRUKTSALAT MED APPELSIN, DADLER OG PISTASJNØTTER

En frisk og lett fruktsalat med appelsin, dadler, pistasjnøtter og ricotta. Nydelig som dessert etter et litt tyngre måltid, eller når du har lyst på noe søtt!

Totaltid: Under 20 min
4053442_bowl_food_health_healthy_salad_icon
Dessert
Enkel
4

Porsjoner

En frisk og lett fruktsalat med appelsin, dadler, pistasjnøtter og ricotta. Nydelig som dessert etter et litt tyngre måltid, eller når du har lyst på noe søtt!

4 stk appelsiner
6 stk Medjoul dadler
150 g Ricotta (fersk geitost kan også benyttes)
50 g pistasjnøtter
2 klyper kanelpulver
4 ss Honning
1. 

Rens pistasjnøttene og rist de lett i en tørr stekepanne før du hakker de grovt. Skjær dadlene på langs og fjern stenen, skjær de i tynne staver.


2. 

Skrell appelsinene og filetere appelsinbåtene ved å fjerne skallet.


3. 

Anrett appelsinbåtene på et serveringsfar, eller porsjonsskåler. Ha over daddelstengene og strø over de knuste pistasjnøttene.


4. 

Form små kuler av ricottaen og fordel over appelsinbåtene.


5. 

Bland honning og kanel i en kjele. Varm på svak varme i noen sekunder (skal ikke koke) og ringle det over salaten. Servers umiddelbart.


Tilberedning

1. 

Rens pistasjnøttene og rist de lett i en tørr stekepanne før du hakker de grovt. Skjær dadlene på langs og fjern stenen, skjær de i tynne staver.


2. 

Skrell appelsinene og filetere appelsinbåtene ved å fjerne skallet.


3. 

Anrett appelsinbåtene på et serveringsfar, eller porsjonsskåler. Ha over daddelstengene og strø over de knuste pistasjnøttene.


4. 

Form små kuler av ricottaen og fordel over appelsinbåtene.


5. 

Bland honning og kanel i en kjele. Varm på svak varme i noen sekunder (skal ikke koke) og ringle det over salaten. Servers umiddelbart.


ingredienser

4 stk appelsiner
6 stk Medjoul dadler
150 g Ricotta (fersk geitost kan også benyttes)
50 g pistasjnøtter
2 klyper kanelpulver
4 ss Honning

Flere smaksrike

Oppskrifter